Piilota X Palauta

Äitien vihaaja puhuttaa Oulunkylän poltetussa leikkipuistossa

Paikalliset 19 Kommentoi

Nuorille äideille solvauksia huuteleva mies puhuttaa Oulunkylässä. Noin 60-vuotiaan miehen on epäilty jopa liittyvän Oulunkylän leikkipuistorakennuksen tuhopolttoon. Tuhopolton aikoihin leikkipuistoon oli töhritty tekstejä, joissa kirjoitetaan liikakansoituksesta ja aborteista. Miehen tiedetään huudelleen äideille vastaavanlaisia mielipiteitä.

– Lähes kaikki pienten lasten vanhemmat tietävät hänet. Olen itsekin törmännyt mieheen terveyskeskuksessa. Lapseni eivät olleet mukanani, mutta mies huusi perääni, että älä tee lapsia ikinä, nimettömänä pysyttelevä äiti Oulunkylästä kertoo.

Mies pyörii lähes päivittäin terveyskeskuksessa ja ulkoilualueilla. Useiden havaintojen mukaan mies on toistuvasti ollut bussin numero 72 kyydissä ja lähestynyt äitejä myös siellä.

Poliisi selvittää, liittyykö mies viime viikon maanantaina tapahtuneeseen leikkipuisto Mäkitorpan tuhopolttoon. Tähän mennessä poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että leikkipuiston alueella on liikkunut joitakin henkilöitä ennen tuhopolttoa.

– Tekemistämme havainnoista on mahdollisesti olemassa myös todistajia. En vielä kuitenkaan sanoisi, että meillä on epäiltyjä. Kuulusteluja ei ole vielä aloitettu, rikoskomisario Markus Stenberg kertoo.

Leikkipuistorakennuksen tuhopoltto aiheutti yli kahden miljoonan vahingot. 1970-luvun lopulla rakennettua taloa oli laajennettu kolme kertaa. Parisen vuotta sitten sinne tehtiin peruskorjaus. Talossa oli noin 300 neliötä.

19 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Vera Miettinen kuva
Vera Miettinen

Kommentit

31.7.2012 13:50

Muistuttaisin, että Suomessa on yhä edelleen sananvapaus ja ilmaisuvapaus, toisin kuin eräissä muissa, ei niin kaukana sijaitsevissa valtioissa. Sananvapauden käyttö ei tee kenestäkään tuhopolttajaa. Yhtään ketään puolustelematta, sanoisin kylläkin, että näitä kullanmurujahan löytyy, jotka päiväkotien pihoissa aikaansa viettävät rikkoen paikkoja ja töhrien seiniä. Ja taitaa se olla niinkin, että joidenkin jälkeläisiähän nekin ovat. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, joten nämä "äidit" voivat katsoa peiliin, eikö;)

31.7.2012 18:14

Sanan- ja ilmaisunvapaus ei ulotu yhteisen omaisuuden töhrintään. Esimerkin vuoksi voisi aloittaa liikakansoituksen torjunnan itsestään, eikä vähistä lapsistamme ja heidän hyvästään. Suomalaiset ovat muutoin jo sukupuuton partaalla.

1.8.2012 02:00

Eiköhän se liikakansoituksen torjunta, Kerttu, aloiteta juuri siten, kuin noissa aitaan kirjoitetuissa sanoissa se osuvasti todetaan! Totuus kirpaisee aina joskus. Ehkäisyvälineetkin on muuten keksitty... Eikä tämä kansa sukupuuttoon ole todellakaan kuolemassa. Se vaan mietityttää, että laadullisesti ollaan menty niin paljon alaspäin, kun se väki, jolla olisi kunnollista geeniperimää jaettavaksi, ei lapsia tee, ja vastaavasti alaluokkainen white trash lisääntyy huolestuttavasti, eläen kokonaan yhteiskunnan tuilla. Lopputulos onkin sitten kaikkien nähtävillä. Alkeellisimmatkin käytöstavat puuttuvat, ties kuinka monennessa polvessa;)

1.8.2012 09:38

Ja sekö kuuluu käytöstapoihin että mennään bussissa laukomaan idioottimaisuuksia äideille? Kyllä, löytyy sananvapautta ja ilmaisunvapautta mutta ne eivät oikeuta ketään käyttäytymään noin k***päisesti kanssa-ihmisiä kohtaan. Tää sekopää äijä voi vaikka torilla pitää puheita mielipiteistään, kuuntelee kuka haluaa mutta tuo kaduilla ja busseissa huutelu menee kyllä ahdistelun puolelle.

1.8.2012 11:08

Mielestäsi siis vain sinulla, Sanna, on oikeus määritellä missä, ja minkälaisia mielipiteitä saa esittää? Se ei kuuleppas sitten ole ollenkaan sitä sananvapautta, josta sivistysmaissa puhutaan. Tuo sinun tapasi nimitellä vanhempaa herraa rumin sanoin ei myöskään ole järin sivistynyttä. Jos pikkulapset joutuvat kuuntelemaan jatkuvasti tuollaisia käyttämiäsi alatyylisiä ilmauksia, niin en ihmettele, että huonostikasvatetun oloisiahan heistä silloin tulee. Jotenkin ihmisten sympatiat siirtyvät kyllä auttamattomasti tuon herrasmiehen puolelle...

1.8.2012 16:49

Ihmisiähän ne lapsetkin ovat. Ei kanssamatkustajille ruukata bussisa rähistä. Ei myöskään äideille. Miltä itsestäsi tuntuisi jos sinua solvataan bussissa. 70T:n kyydissä vilkkaasti lärpättävä tantta karjaisee lapset hiljaiseksi vaikka itselläänkin suu käy. Onko vain aikuisilla erivapaus keskustella bussissa? Haukkui vielä lähtiessään lasten äidinkin joka kommentoi tantan kovaa ääntä.

2.8.2012 09:05

Hommaisit sinäkin apina parempaa tekemistä kun provota täällä keskustelupalstoilla ihmisiä. Hanki vaikka elämä!

2.8.2012 12:47

Hyviin käytöstapoihin kuuluu vanhemman ihmisen kunnioitus. Tämä olisi syytä opettaa jo lapsille. Ikävä kyllä monilla ns. äideillä on omatkin käytöstavat niin hukassa, että sillä taholla näyttää melko toivottomalta.

3.8.2012 03:20

Liikakansoitus on vakavin uhka ihmiskunnalle, ilmastonmuutoksen ohella. Nämä voitaisiin välttää jakamalla ehkäisytietoa nuorille, sekä rajoittamalla henkilöautojen saantia. Tulevaisuuden sukupolvilla ei muussa tapauksessa ole juurikaan mahdollisuuksia lisääntymiseen tai edes eloonjääntiin.

3.8.2012 12:12

Mitenkähän leikkipuistorakennuksen polttaminen auttaa liikakansoitukseen? Varmaan nyt Ogelissa syntyvyys romahtaa?

3.8.2012 14:30

Alaikäisten nuorten vanhemmat, jotka joutuvat korvausvastuuseen nuorten tihutöistä, ovat ennenkin yrittäneet syyllistää täysin ulkopuolisia henkilöitä. Virkavalta on tästä hyvin perillä. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää;)

3.8.2012 14:43

Vanhemmat eivät joudu nuoren tihutöistä korvausvastuuseen, vaan nuori itse. Mielenkiintoista, että kun lasten tilat poltetaan, äidit saavat syyt niskoilleen.

3.8.2012 15:08

Vanhemmat vastaavat lastensa aiheuttamista tuhoista, koska heillä on ns. kasvatusvastuu. Nuoren huostaanotto voi tulla kysymykseen tapauksissa, joissa huoltaja ei kykene hoitamaan hommaansa. Onhan se ikävää, mutta rehellisyys kannattaa kuitenkin loppupeleissä.

3.8.2012 15:56

Lapsi maksaa tulitikkuleikkinsä itse. Ikävä juttu, mutta vanhempia ei voi kaikesta vetää tilille. Kannattaa vähän miettiä, mitä sytyttelee.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194713969447/artikkeli/alle+15-vuotias+voi+joutua+maksamaan+-+tulil...

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tulitikkuleikit-alaikaiset-ovat-itse-korvausvastuussa-vahing...

4.8.2012 12:47

Vastuu alaikäisten kasvatuksesta ja rötöstelystä on vanhemmilla, sitä ei voi kieltää kukaan. Korvausvastuu on nuorella mutta käytännössä hänen vanhemmillaan, koska harvalla nuorella on kymmeniä tuhansia euroja tilillään. Kannattaisi tosiaan tarkastaa ensin tililtään, paljonko on varaa maksaa, ennenkuin alkaa tulitikkuleikkeihin;)

4.8.2012 15:34

Nuoren oma vastuu ei pääse kehittymään, jos kaikki vastuu pysyy vanhemmilla. Parasta kasvatusvastuuta on, kun antaa nuoren itse korjata omat törttöilynsä.

4.8.2012 15:49

Vanhempien kasvatusvastuusta luistaminen merkitsisi monelle nuorelle elinikäistä velkavankeutta ja syrjäytymistä, mutta monien kohdalla tuo syrjäytyminen on alkanut jo todella varhain. Välittämisen puute ja nuoren laiminlyönti, vanhempien osaamattomuus ja tunne-elämän vajavaisuudet johtavat yhteiskunnan kannalta ikäviin seurauksiin. Nuoren huostaanotto voi ehkäistä monia vaikeuksia tulevaisuudessa.

4.8.2012 19:03

Nuorten törttöilyjen kustantaminen on juuri sitä kasvatusvastuusta luistamista ja laiminlyöntiä. Kun joutuu itse kustantamaan polttamansa rakennukset, harkitsee hiukan tarkemmin, kannattaako polttaa vai ei. Jengi riehuu niin kauan kunnes rajat löytyvät. Toivottavasti rajat löytyvät mieluummin omaisilta kuin viranomaisilta. Velkavankeuskin on parempi kuin oikea vankeus.

3.8.2012 12:27

Ogelin "äiditkö" sen leikkipuistorakennuksen polttivat? Kyllähän siellä molempia sukupuolia heiluu, se on totta. Mutta enemmän tuo näyttäisi huligaanien hommalta.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.