Piilota X Palauta

Muru avaa maailman ensimmäisen pop down -ravintolan

Viihde Kommentoi

Tytyrin kaivoksessa Lohjalla avautuu syyskuussa maailman ensimmäinen pop-down ravintola.

Ravintola on osa Helsingin designpääkaupunkivuoden tarjonta. Tytyrin ainutlaatuisessa kaivosympäristössä pääsee illastamaan maanantaista lauantaihin 10.–24. syyskuuta. Ravintolan keittiöstä vastaa vuoden 2012 ravintolaksi valittu Muru.

TYTYRIN KAIVOS
Edelleen käytössä oleva Nordkalkin kalkkikivikaivos, jonka käytävät risteilevät lähes 400 metrin syvyydessä Lohjanjärven ja Lohjan kaupungin alla.
Käytäväverkoston pituus on yli 60 kilometriä.
Louhittu kalkkikiveä kohta sadan vuoden ajan ja sitä riittää vielä vuosikymmeniksi.

Muru Pops Down in Tytyri sijaitsee 80 metriä maanpinnan alapuolella ja illan aikana käydään jopa 350 metrin syvyydessä. Matka syvyyksiin tehdään Tytyrissä toimivan KONEen testilaboratorion hisseillä.

Kaivosympäristö ja maaperä ovat innoittaneet ravintolassa tarjoiltavan menun, joka yhdistää puhtaita ja lähellä tuotettuja suomalaisia kauden raaka-aineita. Tarjolla on maanläheistä ruokaa, uniikki tunnelma ja asiantunteva henkilökunta.

Muru Pops Down in Tytyri on syntynyt usean eri toimijan yhteisestä visiosta. Luovaa ajattelua soveltaen ravintolamaailman trendikonsepti ”pop up” käännettiin ylösalaisin pop down -ravintolaksi. Kaivosruokalaelämys on  ainutlaatuinen, sillä 350 metrin matkan maanpinnan alapuolelle on tehnyt vain 0,1 prosenttia maailman väestöstä.

Ravintola on yleisölle auki kymmenenä iltana. Ravintolassa tarjoiltavan illallispaketin 128 euron hintaan sisältyvät bussikuljetukset Helsingistä Tytyriin ja takaisin, ruoka- ja ruokajuomat sekä pääsy kaivosmuseoon. Kuljetukset lähtevät Helsingistä klo 17 ja paluu on noin klo 23.30.

Pöytävaraukset: www.wdchelsinki2012.fi/tytyri.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.