Puu-Käpylää kohtasi mittava hävitys – katso kuvat!

Lukijan kuva Puu-Käpylästä vuokrataloyhtiön pihalta. Alueella on jo syntynyt kansanliike vastustamaan laajamittaista puiden kaatoa.

Toivo Koivisto

- Puukäpylässä puita kaatuu Helsingin kaupungin toimesta. Pohjolankadulla kaadettiin kaikki puut omenapuita myöten. Nyt kaupunki on keskeyttänyt työt informoidakseen asukkaita. Näyttää Puukäpylän raiskaukselta! kommentoi kuvan lähettänyt lukija.

Hans Virtanen

Suojeltu perinnemiljöö on tärvelty.

Hans Virtanen

Piharemontti on saanut alueen asukkaat taistelemaan pihojensa puolesta. Tiistai-iltana järjestettiin asukafoorumi aiheesta.

Hans Virtanen

Heka-Kansanasunnot-yhtiön mukaan asukkaille on järjestetty keskustelutilaisuuksia ja heille on tiedotettu pihasaneerauksesta riittävästi. Asukkaat ovat eri mieltä. Lukijan kuva Puu-Käpylästä.

Hans Virtanen

Puu-Käpylän asukkaat ovat raivoissaan kaupungin vuokrataloyhtiön Heka-Kansanasuntojen aloittamasta pihojen kunnostuksesta, josta on seurannut melkoinen hävitys perinteisessä puutarhakaupungissa. Töitä on tehty Pohjolankadun, Pellervontien, Metsolantien ja Joukolantien rajaamassa korttelissa.

– Jopa omenapuut on kaadettu, suree eräs toimitukseen kuvan lähettänyt lukija.

– Melkoinen ”piharemppa”, tätä mallia sovellettaneen muissakin kortteleissa? Moni asukas on pahoittanut mielensä, kertoo alueen asukas Helsingin Uutisille.

Pro Käpylän pihat -asukasverkoston mukaan asukkaille valkeni pihasaneerausten todellinen laajuus ja luonne vasta kun traktorit ilmestyivät paikalle. Jopa vain vuosi sitten tehtyjä asukkaiden omia istutuksia on revitty irti.

Asukasverkosto vaatii asukkaiden kuuntelemista ja heidän mielipiteidensä huomioimista pihojen kunnostusta suunnitellessa. Asukkaat haluavat säilyttää korttelipihat suojaisina ja persoonallisina. Puu-Käpylän pihat pelastettava -nimiseen Facebook-ryhmään oli torstaina liittynyt jo yli 1 300 ihmistä.

Torstaina Heka-Kansanasunnot päätti keskeyttää pihatyöt toistaiseksi kansalaispalautteen takia.

– Toivoisin, ettei keskeneräistä työtä tuomittaisi, sillä tarkoituksena on palauttaa pihalle vanhoja lehtikujia ja istutuksia, kunnostaa portteja ja muureja, sanoo toimitusjohtaja Antti Alhanko Metro-lehdessä.

Heka-Kansanasunnot on suunnitellut piharemonttia yhdessä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Written by:

Ota yhteyttä