Ihmetystä Pakilassa: ”Remontoidaanko tänne salaa Alkoa?”

Helsingin Uutisten lukijan ottama kuva tilasta, johon Pakilan Alko on sijoittumassa. - Miksi tätä ollaan näin salaa hääräämässä, ihmettelee lukija.

Lukijan kuva

Helsingin Uutisten lukija ihmettelee, mitä remontoidaan visusti peitettyjen näyteikkunoiden takana Lidlin myymäläkiinteistössä Länsi-Pakilassa. Lukijan mielestä vaikuttaa siltä, että tilaan remontoidaan salaa Alkoa, jota alueella on vastustettu voimallisesti.

Tehdäänkö rakennuksessa muutostöitä Alkon myymälää varten?

Aluepäällikkö Tatu Vanninen Alko Oy:stä myöntää, että Lidl on suorittanut kiinteistössä saneerausta, jonka yhteydessä myös Alkon myymälälle on kunnostettu vuokratila.

– Tämän hetken suunnitelmissa on, että Alkon myymälä avattaisiin syyskuun loppupuolella. Avajaispäivä tiedetään lopullisesti sitten, kun Aluehallintovirasto on hyväksynyt tilan elintarvikehuoneistoksi ja on myöntänyt alkoholin vähittäismyyntiluvan, Tatu Vanninen sanoo.

– Tilojen kalustaminen alkaa syyskuun alussa. Myymäläpäällikkö on jo rekrytoitu ja henkilökuntaa parhaillaan rekrytoidaan. Myös tuotevalikoiman suunnittelu on käynnissä.

Miksi tila remontoidaan ennen kuin luvat on myönnetty?

– Elintarvikehuoneiston pitää olla valmiina ennen kuin se voidaan hyväksyä elintarvikelain mukaiseksi elintarvikehuoneistoksi. Kun tämä lupa on myönnetty, vasta sen jälkeen voidaan myöntää alkoholin vähittäismyyntilupa kyseiseen elintarvikehuoneistoon. Tämä on marssijärjestys näissä lupaprosesseissa, Tatu Vanninen selvittää.

Vannisen mukaan Alkon vastaavissa myymälähankkeissa on normaalia, että lupien saanti menee lähelle myymälän avaamisajankohtaa.

– Toki aina on olemassa pieni riski, että jotakin kävisi sen jälkeen kun tila onkin jo valmiina. Aluehallintoviraston kanssa on kuitenkin käyty keskusteluja lupahakuprosessin aikana ja keskustelujen mukaan periaatteellisia esteitä lupien myöntämiselle ei näyttäisi olevan.

Noin 300 neliömetrin kokoiseen myymälään tulee reilun tuhannen tuotteen valikoima, josta yli puolet on mietoja viinejä.

– Myös Käpylän Alko on erikoistunut laadukkaisiin viineihin. Pyrkimys on, että Pakilan Alko tasaisi muun muassa Käpylän Alkon asiakaspainetta.

Written by:

Jani Jakonen

Ota yhteyttä