Myötätuulirockissa yleisökato – festarin jatko epävarma

Myötätuulirock 2012 teki taloudellista tappiota järjestäjilleen. Paikalla oli viikonlopun aikana vain noin 6000 kävijää. Kuva viime vuoden tapahtumasta.

Jerry Hellström

Viime viikonloppuna järjestetty Myötätuulirock jäi taloudellisesti tappiolle. 16. kertaa Hakunilassa järjestetty festivaali kiinnosti avajaisperjantaina vain 2 000 kävijää. Päätöspäivänä festivaalikansaa oli paikalla 4 000.

Festivaalin alhaiseen kävijämäärään on todennäköisesti vaikuttanut suurimpien artistien, kuten Michael Monroen, Apocalyptican ja Kotiteollisuuden, jäänti pois vähäisen ennakkolipunmyynnin vuoksi. Myöskään avauspäivän rankkasade ei auttanut asiaa.

– Perumiset ja aikataulumuutokset aiheuttivat melkoisesti jumppaamista. Jälkikäteen on silti pakko sanoa, että artistikattauksen pienentäminen oli oikea ratkaisu, festivaalijärjestäjä Petri Bakker kertoo.

Myötätuulirockissa paikan päällä ollut helsinkiläinen Miikka Hujanen todisti omin silmin yleisökatoa.

– Paikalla ei missään tapauksessa ollut runsaasti väkeä. Myöskin jokaisella vastaantulijalla tuntui olevan jonkinlainen ilmaislippu. Vähän näytti siltä, että tämä olisi viimeinen kerta kun festari järjestetään, Hujanen pohtii.

– En ihan täysin ymmärrä, miksi festivaali ei vedä porukkaa. Äänentoistossa oli vähän häikkää, mutta muuten tapahtuma oli kyllä oikein hyvin hoidettu. Bajamaja-politiikka ja anniskelualue toimi hyvin ja bänditkin hoitivat hommansa kunnialla. Ehkä se on sijainti Hakunilassa.

Bakker myöntää festivaalin taloudellisten tappioiden vaikuttavan raskaasti. Mies ei pystykään varmasti sanomaan, järjestäänkö perinteistä rock-tapahtumaa enää uudestaan.

– Tämä on ollut ehkä raskain tapahtuma 16 vuoden ajalta, ja olen itse aika finaalissa. Nyt on pakko vähän nollata ja miettiä tulevaisuutta. Ehkä jatkossa voisin ottaa mukaan jonkin muun järjestäjän tai muuttaa tapahtuman paikkaa. Tässä vaiheessa kaikki on auki enkä uskalla sanoa mitään pysyvää.

Viime toukokuussa ensi kerran järjestetyn Rentofestin tulevaisuuteen Myötätuulirockin mahalasku tuskin Bakkerin mukaan vaikuttaa.

– Rentofestista jäi niin hyvät fiilikset, että voin melkein sadan prosentin varmuudella luvata, että se järjestetään. Mikään ei kuitenkaan ole koskaan täysin varmaa, mies huokaa.

Written by:

Toni Tervo

Ota yhteyttä