Itä-Helsingin pubikansa Pajuselle: ”Tervetuloa kaljalle!”

Pena antaa piut paut Pajusen pubikommenteille.

Johanna Erjonsalo

Jalmari otti kitaran mukaan Vivaldi-pubiin.

Johanna Erjonsalo

Kylikki Vainio muistuttaa, että meitä ihmisiä on joka lähtöön.

Johanna Erjonsalo

Vivaldi sijaitsee Puotilan ostarilla.

Johanna Erjonsalo

LÄHIÖT Puotilan ostarilla ihmetellään, haluaako kaupunginjohtaja sulkea eläkeläiset koteihinsa kieltämällä baarit.


Vivaldi-pubissa Puotilan ostarilla ei puhuta kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esityksestä lahdata niin sanottujen riskilähiöiden kuppilat. Mutta ehdotus on kuultu ja siihen löytyy myös selkeä mielipide.

Yksi ja toinen epäilee, että Pajunen ei tiedä, mitä suustaan päästi.

– Täällä istuu meitä eläkeläisiä, jotka tapaamme toisiamme ja juttelemme. Meillä on omat asunnot ja kaikki, kuvailee Seijaksi esittäytyvät nainen.

– Meitä ei tarvitse pelätä.

Meitä ei tarvitse pelätä.”

Seija muistuttaa , että eläkeläiset ovat työnsä tehneet, veronsa maksaneet ja lapsensa kasvattaneet. Hän ihmettelee, että eivätkö he saisi istua rauhassa pubissa, jos niin haluavat.

– Vai pitäisikö meidän istua kotona ja katsella verhojen välistä ulos?

Myllypurosta Puotilaan poikennut Jouko Korhonen kysyy, että mihin tämä porukka menisi, jos pubeja ei olisi. Korhosestakin tuntuu vieraalta ajatukselta, että pubikävijät olisivat jokin uhka lapsille.

– Ja onhan täällä vartijat.

Korhonen huomauttaa myös, että pubin pitäjät ovat yrittäjiä, jotka yrittävät hankkia elantonsa itselleen ja perheelleen. Sekään ei ole mikään pikku juttu.

Pajunen syyttää pieniä yrittäjiä siitä, että on ongelmia.”

Kyllikki Vainion mielestä erilaisuutta pitäisi suvaita.

– Meitä on joka lähtöön, ja se on elämää.

Vivaldin kantaporukka kertoo itse asiassa pitävänsä järjestystä yllä Puotilan ostarilla. He ojensivat ryöstelyyn syyllistyneitä nuoria, kertoo Toni , joka haluaa esiintyä vain etunimellään.

Pubissa istujat lähettävät Pajuselle terveisiä muistutuksella, että kaupunkilaiset maksavat hänen palkkansa.

– Tervetuloa Puotilaan! Tervetuloa kaljalle!

Olutravintola Pikkulintua Puotilan ostarilla pitävää Markku Ristevirtaa ärsyttää, että Pajunen syyllistää yrittäjiä alueen maineen pilaamisesta.

– Se on hirmuista yleistämistä. Pajunen syyttää pieniä yrittäjiä siitä, että on ongelmia Silloinhan Alkot pitäisi poistaa Itä-Helsingistä, koska Alkon edustalla pyörii epämääräistä porukkaa, joista kaikki eivät edes pääse niihin pubeihin.

– Väitän, että myös Lauttasaaressa on ravintoloiden ympärillä ongelmia.

Vuodesta 1988 Itä-Helsingissä ja neljätoista vuotta Puotilan Pikkulintua pitäneen Ristevirran mielestä Pajusen ja päättäjien pitäisi katsoa peiliin. Ensin säästetään ja sitten sysätään seuraukset yrittäjien syyksi.

Ristevirran mukaan kaavoituksella, kuten Itäkeskuksen jättimäisen kauppakeskuksen sallimisella, Helsinki on antanut lähiöiden kuihtua. Palvelut, kuten postit ja pankit ovat hävinneet, ja jäljelle ovat jääneet vain muutamat kebab- ja pizzapaikat sekä olutkapakit.

Lisää aiheesta

HS: Jussi Pajunen haluaa kieltää Itä-Helsingin häirikköbaaritTutkija ei innostu Pajusen pubikiellostaPajunen: Itä-Helsingin gettoutuminen pysäytettäväTällainen on mies Treffipubin takaa – Andy Solomon nosti lähiöravintolanLauttasaareen uusi baari – ”Taas kuvia David Hasselhoffista Facebookiin”Bingo ja lähiöbaarit sinnittelevät Itiksen kansainvälisessä Puhoksessa – katso kuvatLähiöravintolan kannustus rohkaisi MM-laulajaksi astiKontulassa halutaan eroon kaljakuppiloista
Written by:

Armi Suojanen

Ota yhteyttä