Miksi poliisi ei varoittanut väkivaltaisesta jengistä? Nuorin uhri 10-vuotias

Jengiväkivaltajutun osalliset tulevat eri puolilta Helsinkiä. Yksi heistä on myös Ruoholahdesta.

Jani Jakonen

<ingressi>RIKOS   Rajua väkivaltaa käyttävä nuorisojengi on terrorisoinut Helsinkiä kesästä lähtien. Poliisin mukaan varoituksen antamista pohdittiin, mutta tiedonvälitys jäi median varaan.</ingressi>

Pääkaupunkiseudulla rajusta katuväkivallasta epäiltyyn jengiin kuuluu nuoria ainakin Itä-Helsingistä, Ruoholahdesta ja Tapulikaupungista, kertoo Helsingin poliisi.

Toimituksen tietojen mukaan yksi vangituista on Mellunmäestä, ja ainakaan kahdella ei ole lainkaan osoitetta Suomessa.

Poliisi on toistaiseksi vanginnut viisi jengiin kuuluvaa nuorukaista epäiltyinä ryöstöistä ja pahoinpitelyistä.

– Kolme heistä vangittiin tiistaina, kaksi muuta muutama viikko sitten, selvittää ylikomisario Tuomo Lotta .

Jengin epäillään syyllistyneen Helsingissä noin 70 ryöstöön tai pahoinpitelyyn. Lisäksi heitä epäillään Vantaan Heurekan edustalla ja Espoon Kauklahdessa tapahtuneista väkivaltarikoksista.

Kiinniotettuna on tutkinnan aikana ollut parikymmentä.

Sivullisiin nuoriin kohdistuneet silmittömät hyökkäykset alkoivat jo loppukesästä Helsingin Hietaniemen uimarannalta, ja ne ovat levinneet myös Vantaalle ja Espooseen. Siltikään poliisi ei ole varoittanut jengistä kansalaisia julkisuudessa.

Miksei?

– Kyllä asia oli esillä jo muutama viikko sitten. Tuolloin joku lehtikin kirjoitti jengin väkivallanteoista, Lotta kommentoi.

Poliisin mukaan uudet jengihyökkäykset ovat mahdollisia, vaikka vangitsemisia on tehty.

Joko nyt riskiarvo ylittyy ja kansalaisia on syytä varoittaa?

– Asia on jo ihmisten tiedossa, koska media on siitä kirjoitellut. Sosiaalivirastokin tiedotti asiasta eilen. Jengistä varoittavaa erillistä poliisitiedotetta ei ole tulossa, Lotta vastaa.

Osa jengipomoista on Lotan mukaan yhä karkuteillä.

Asia on jo ihmisten tiedossa, koska media on siitä kirjoitellut.”

Jengi on muutaman johtohahmon organisoima: pomot ovat pitäneet yhteyttä jengiläisiin sosiaalisen median avulla.

Osa jengin jäsenistä on tuntenut toisensa ja alkanut organisoida toimintaa netin kautta. Pikkuhiljaa jengi on vahvistunut ja toiminta laajentunut.

Johtajat ovat keränneet jengiläiset tiettyihin tapaamispaikkoihin ainakin WhatsApp-pikaviestisovelluksen ja Facebookin välityksellä. Kokoontumispaikoissa jengiläiset ovat hyökänneet sivullisten nuorten kimppuun.

– Ryöstöjä ja pahoinpitelyjä on tehty pääosin Alppipuistossa, Herttoniemessä, Vuosaaressa ja keskustassa viikonloppuiltaisin ja -öisin.

Tekijöissä on sekalainen porukka ulkomaalaistaustaisia ja kantasuomalaisia nuoria. Uhrit ovat pääosin kantaväestön edustajia.

Epäillyt eivät ole osanneet antaa teoilleen järjellistä syytä. Lotan mukaan huumeidenkäyttö ei selitä tekoja: ryöstöillä ei ole haettu rahaa huumeiden hankintaan.

– Rikoksia on ilmeisesti tehty huvin vuoksi.

Poliisi myös kyseenalaistaa sosiaaliviranomaisten kautta tulleen tiedon, että nuoret olisivat kopioineet toimintaansa verkossa leviävästä "knockout-pelistä". Tällaisesta ei ole saatu näyttöä, Lotta sanoo.

Rikoksia on ilmeisesti tehty huvin vuoksi.”

Tekojen osallisia on jopa 50. Osa heistä on alle 15-vuotiaita. Heidän tekojensa selvittämiseksi poliisi tekee yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa.

Nuorimmat uhrit ovat 10-vuotiaita. Suurin osa heistä on 13–18-vuotiaita ja joukossa on myös nuoria aikuisia.

Kommentit

Poliisi on viimeisen kuukauden aikana varoittanut peräkärry myyvistä huijareista, tuholaistorjujina esiintyvistä varkaista, jäätyvistä tienpinnoista, pankkitietojen urkkijoista, väärennetyillä henkilöpapereilla opiskelupaikkaa hakevista, Ikean nimeä käyttävästä huijauksesta. (Lähde Google).
Mutta väkivallasta ei ole varoitettu kun se olisi leimaavaa ja saattaisi aiheuttaa rasistisia ilmiantoja? Ei tainnut poliisimiesten omat lapset kulkea iltaisin kadulla kun ei taida olla poliisien koteihin osunut väkivallan uhreja?

MäNään

Jos poliisikin jo pelkää niin silloin ollaan todella syvissä vesissä. Todella on pahasti asiat vinossa Suomessa. Miten tähän on edes tultu. Ei tässä voi luottaa enää oikein mihinkään tämän valtion touhuissa.

suomessa on mätää ja paljon

Joo, ja rattijuopoista poliisi on varoittanut harva se viikko.Jos ei jengiä saada hajoitetuksi niin kansalaisten on kai paras mennä autolla ravintolaan. Ja tulla autolla pois, se on turvalisinta.

RS

Miksi mediatalot eivät sitten voi kertoa jos ei poliisi kerro? Tutkivia toimittajia kyllä on, käyttäkööt intoansa joskus rasismin vastustamiseen kun uhreina ovat perussuomalaiset. Kaikenlaisesta turhasta kyllä vouhkataan ja nostetaan meteliä, mutta maahanmuuttajien törkeyksistä media vaikenee täysin. Median ja toimittajien toimintatapoja ovat viime vuosina yleisesti olleet vaieta maahanmuuttajien väkivallasta. Julkisen sanan neuvostokaan ei liiemmin tehne mitään asian hyväksi.

Pelleilyyn kyllästynyt

Kiinniotetut mielentilatutkimukseen, ei ennen ainakaan saa laskea vapaalle.
Alaikäisinä eivät muuten pysy poissa pahanteosta kun pääsevät vapaalle samantien.

soikku

Taitavat multikultti-ideologian kyllästämät sossuviranomaiset, nuorisotyöntekijät ja sen edustajat poliisissakin estää moisen varoittamisen? Lisäksi moni media, kuten Hesari, Yle tai IL - eivät todennäköisesti suostuisi julkaisemaankaan mitään varoituksia, koska mamutkin pitäisi mainita, eikä se sovi ideologiaan.

Ärtyminen harjoitettuun monikulttuuri-ideologiaan ja jopa hetkelliset rasistishenkisiksi tuomitut ärtyneet ajatukset jonkun lukijan päässä - ovat multikulttilaisista vaarallisempia kuin 10-vuotiaiden lasten ryöstö ja pahoinpitely mahdollisin aivovaurioin.

Somehan on nytkin täynnä pääkaupunkiseudun johtavien nuorisotyönkijöiden, vihervasuripoliitikikoiden yms. puolusteluja - siis puolustetaan kiivaasti ja tunteella näitä väkivaltaisia jengiläisiä viattomina uhreina - ja vaaditaan, ettei heitä saa missään nimessä syyllistää yhtään mistään. Lisää vain positiivista syrjintää ja etenkin rahaa on tarjottava näille mamuraukoille. Rikosten uhreille, joista moni on kuitenkin oikeasti huono-osainen kuin myös kantasuomalainen - eivät nämä vihervassarit uhraa ajatustakaan. Mamut onkin nostettu sellaiselle jalustalle multikultti-ideologiassa, että lapsen hakkaajakin voi olla multikulttilaisten mielestä suuri sankari ja enkeli, kunhan on vain mahdollisimman "toinen," kaikkein mieluiten muslimikulttuurin edustaja - ja uhri on VAIN kantasuomalainen.

Multikultti jyrää

Ja niin kauan kuin pääkaupunkiseudun nuorisotyötä, sosiaalitointa yms. johtavat tällaiset multikultti-ideologian kyllästämät vihervasurit, niin ongelmat vain pahenevat koko ajan. Eihän ongelmia edes voi ratkaista, kun jo niiden olemassaolokin kielletään jyrkästi.

Suomen isot kaupungit ovat selvästi valinneet Ruotsin lähiöiden tien - siis ovat itse valinneet, kun on päästetty ja äänestetty tällaisia ihmisiä valtaan. Pääkaupunkiseudulla moni alue tulee tulevaisuudessa olemaan erittäin vaarallinen alue, omat Husbyt ja Rosengårdit ollaankin saamassa takuuvarmasti ja vielä erittäin piankin, etenkin kun positiivista syrjintääkin kiihdytetään koko ajan.

Multikultti jyrää

Melkoista ihmisten aliarvioimista tässä jutussa.
-sosiaalivirasto tiedotti asiasta vain ja ainoastaan sen takia koska sisäinen viesti joutui "vääriin" käsiin ja levisi huolestuneuden vanhempien fb-ryhmästä ympäri somen.
-Näitä ryhmärullauksia ja knock-out tapauksia on tapahtunut suomessa VÄHINTÄÄN vuoden vaihteesta saakka! Löytyy kun vaan etsii webistä.
Kysynkin/annan ajateltavaa;
1. Jos sosiaalitoimen ja poliisin välistä muistiota ei olisi julkaistu somessa, olisiko suomalaiset vieläkin täysin tiedottomia tästä suuresta uhasta joka kohdistuu heidän lapsiinsa?
2. Miksi suurin osa mediasta on poistanut kommentointiosion käytöstä tämän asian kohdalla, vaikeuttaen suuresti sellaisen keskeisen tiedon saantia mikä voisi auttaa vanhempia ennalta ehkäisemään oman lapsen uhriksi joutumista?
3. Miten viranomaiset aikovat estää ko. jengin toiminnan tulevaisuudessa, jos tekijät eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa?

nöbis

1. Kyllä.Media ja poliisi olisivat olleet asiasta hiljaa vielä 7000:n yksittäistapauksen jälkeen.
2. Siksi että kaikki eivät vielä tiedä mitä ne jengin "suomalaiset" tarkoittaa ja siksi että ne jotka tietävät täyttävät alkavat olla siinä pisteessä että kommentoinnissa ei enää sanoja säästellä.
3 Eivät mitenkään.Heidän tärkein prioriteettinsa on nyt lähinnä suojella voimavaroja ja selitellä kaikki parhain päin jotta toiminta voi taas kohta jatkua kaikessa hiljaisuudessa.

Anonyymi

Paitsi että Suomessakin jo ilmeisesti tapahtuu samaa, eivätkä multikulttilaisen ideologian kyllästämät sossut puutu täälläkään asiaan. Ikärajat ovat selvät, mutta mamumiesten kohdalla ammattilaiset eivät yhtäkkiä "tiedä." Briteissä uhrit olivat pääosin huono-osaisia lapsia, huostaanotettuja ja muita ns. helppoja uhreja, joista yhteiskunta ei muutenkaan välitä - Suomessakaan. Uutinen jo vuosien takaa:

"Nelonen: Tytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin
Julkaistu 15.5. 20:03

Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi, kertoo Nelosen uutiset.

Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata.

Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

"Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria", sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina ValkamaNelosen uutisten haastattelussa.

Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä.

Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.

Poliisin tietoon tällaisten miesrinkien toiminta ei yleensä tule.

"Meidän jutut enemmän keskittyy tällaisiin yhden illan tapauksiin, eli lasta on käytetty seksuaalisesti hyväkseen esim. jossain julkisella paikalla, kun hän on ollut viikonloppua viettämässä", sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista.

"Niitä meillä ikävä kyllä riittää. Tänäkin keväänä on tullut toistakymmentä ilmoitusta."

Multikultti jyrää

Ei sosiaalivirasto mitään tiedottanut, vaan sosiaaliviraston ei-julkinen sisäinen tiedote vuoti julkistuuteen. Miksi ylikomisario Lotta puhuu paskaa? Ovatko tällaiset rikokset todellakin poliittisesti niin sensitiivisiä, ettei normaaleja tiedotteita voida jakaa?

Masitusi

Onhan tämä hienoa että tuomme tänne vapaaehtoisesti ihmisiä sivistymättömistä valtioista, annamme ilmaisen asunnon, ruoan, vaatteet, koulutuksen, terveydenhuollon, kännykät yms.yms
Tässä näkyy sitten se Vihervasemmiston hyysäyksen tulos. Näistä tuskin saamme yhtään tulevaisuuden työntekijää korvaamaan ikääntyviä suomalaisia. Aika tyhmä pitää olla jos viherpunikit eivät ole oppineet mitään muista valtioista vuosikymmenten varrella.

Ja joku vielä äänestää näitä

Pitäisikö nostaa syyte poliisia vastaan, eivät suojele kansalaisia esim. varoittamalla. Lakikin sitä vaatisi. Suurin syyllinen on ulkomaalaisia hellivä media ja kukkahattutädit. Pitää uskaltaa kertoa että syyllinen on maahanmuuttaja tai suomen kansalainen.

Timppadfdsfsf

Pääkaupunkiseutu ei ole enään turvallinen paikka liikkua kadulla kuin ennen.
Pahemmaksi menee vuosi vuodelta, kun hyssytellään ja hyssytellään. Otetaan lisää pakolaisia Suomeen, jotka eivät todennäköisesti koskaan integroidu suomalaiseen yhteiskuntaan ja kun hyssytellään vielä vähän lisää ja suljetaan silmät todelliselta ongelmalta niin ennen pitkään alkaa autoa palamaan Ruotsin malliin jota saattaa seurata verinen sisällissota. Päättäjät eivät tähän usko, mutta onneksi kansalaiset elävät reaalimaailmassa ja tiedostavat, että näin saattaa tapahtua.
On erittäin huolestuttavaa, että päättäjät eivät enää elä tässä todellisuudessa ja ovat todennäköisesti todellisuuden rajamailla.
Suomi on herännyt liian myöhään tähän ongelmaan ja seuraus on vääjäämätöntä!

juu

Järkyttävää, hätä lapsien puolesta on suunnaton. Nyt poliiseilta ja viranomaisilta tultava välittömiä, nämä kauheudet lopettavia tekoja. Ei näin ainakaan rasisimi suomessa vähene.

Nyt tekoja lastemme puolesta

Onko virkavalta oikeasti siirtänyt ilmoitusvastuun iltalehdille. Muuta johtopäätöstä ei voi tehdä kun tulkitsee virkavallan lausuntoja.

Jari Rautiainen

Tässä ovat maahanmuuton todelliset kasvot! Ryöstelyä, pahoinpitelyä, tappamista, riehumista kaduilla ja ihmisten pelottelua.
Mitä tekee Suomi asialle? Ei yhtään mitään! Sama meno sen kun jatkuu.

juu

Toimitus muistuttaa, että keskustelun ja kommentoinnin on oltava asiallista ja lain mukaista. Väkivaltaan yllyttäminen tai sillä uhkailu on ehdottomasti kiellettyä.

Toimitus/moderointi

Vihervasurit varmaan ajattelevat, että hakatut ja ryöstetyt kantislapset ovat VAIN jotain persujen kakaroita, joilla ei ole yhtään mitään väliä...

Ajatelkaa jos asiat olisi toisin päin, että kantikset hakkaisisivat mamulapsia - niin jos jonkinlaista kriisikokousta, ylimääräisiä poliisipartiota, suuria mielenosoituksia ja kovaa mediasirkusta pyörisi koko ajan ympärillä. Rasismia ja fasismia huudettaisiin ihan kaikkialla.

Että kyllä nyt asiat on selvitettävä, perinpohjin ja ASIALLISESTI - eikä jengimamuja ja heidän vanhempiaan saa päästää kuin koira veräjästä vain päätä silitellen - ja vain koska nämä ovat mamuja. Vaan vastuuta on tekijöidenkin ja heidän lähipiirinsä otettava. Asiallinen ja jämäkkä puuttuminen ehkäisee myös rasismia ja vihan kierrettä.

Varokaa

Kukkahattusedät ja -tädithän suorastaan yllyttävät mamuja rikoksiin vähättelemällä rikosten vakavuutta ja jopa kieltämällä ne täysin. Kai jotkut hunningolle joutuneet mamut oikein testaavatkin, että mitä kaikkea voi tehdä - että kukkahatut silti pitävät heitä vain viattomina uhreina ja enkeleinä, joita puolustetaan suurella tunteella.

Suurin vaara mamuille kukkahattujen taholta kai onkin, että meinaa tikahtua nauruun - niin naiveja mikkihiiriä nimittäin nämä kukkahatut ovat...

Onneksi tämäkin keissi kuitenkin vuosi julkisuuteen, että kantaväestö osaa hiukan varoa.

Varokaa

Vielä tulee se päivä, kun joku hullu islamistiterroristi ydinpommittaa Suomen kokonaan.
Sen jälkeen ei ole enää Suomea. Kiitos tämän typerän hyysämiskulttuurin.
Suomi ajaa itsensä sukupuuttoon! Valitettavasti.

jipii

Vastaus otsikon kysymykseen "Miksi poliisi ei varoittanut väkivaltaisesta jengistä? "

Suomalaiset päättäjät yrittävät ratkaista ongelman olemalla hiljaa. Seurataan Ruotsia, jossa ollaan ylivarovaisia, jottei loukattaisi vieraita. Kun todellisuus ja ideaali ovat ristiriidassa, toimitaan ideaalin mukaan. Vieraat loukaantuvat kuitenkin aina, koska ovat huomanneet loukkaantumisellaan saavansa myönnytyksiä loputtumiin.

acc

Karkotukset käyttöön, sillä eikös vuosien takainen somalien ryöstelybuumikin ratkennut, kun joitakin vakaviin rikoksiin syyllistyneitä pääpukareita karkotettiin takaisin Somaliaan?

Varokaa

Suomi ajaa itsensä täydelliseen tuhoon. Seuraamme orjallisesti Ruotsin mallia ja siitä Suomi tulee kärsimään todella kipeästi. Lyön vetoa, että joku päivä uutisoidaan jo lähiö mellakoista.
Suomi on täysin epäonnistunut maahanmuuttopolitiikan suhteen ja siitä saamme kaikki maksaa omalla hengellämme!
Suomessa ei ole enää turvallista.

juu

Joo ja sitten meillä Suomessa on vielä Romaniasta, Latviasta, Liettuasta, Virosta, Bulgariasta yms. tulevat ns. kerjäläiset eli rötösmiehet jotka maakunnissa putsaavat omakotitaloja ja onpa jopa epäilyjä ihmisten kaappaamisista. Kyllä. Kaappaamisista.

Näistäkin vaietaan ja uutisia ei löydä mistään. Poliisi kuitenkin tietää. On todella kummallista tämä meno Suomessa! Ihmisten turvallisuudella leikitään ja suorastaan halveksitaan vaaraa!

suomessa on mätää ja paljon

Asioista ei saa missään tapauksessa vaieta. Tällaiset tapaukset on tuotava julkisuuteen ja näiden kauhupentujen syntymäperä ilmoitettava. Minä äitinä haluan turvallisen kaupungin omille lapsilleni, tahdon että voivat kävellä 16v Steissiltä kotiin Ullanlinnaan pelkäämättä mitään nuorisohuligaaneja joiden huvi on potkia ihmisiä päähän! Pelkään lasteni puolesta. Järkyttävää että näin kauan ollaan oltu hiljaa asian kanssa ja nuorin uhri 10v ja nyt ollaan iskettu 20v puukolla sääreen Kansalaistorilla! Hei halloo päättäjät, tehkää nyt pikaisesti se laki että yli 12v on vastuussa tekemisistään (ei mitkään sossut ja psykologit tähän auta) ja jos todistettavasti mamujälkeläisiä niin kunnon puhuttelut heidän vanhemmilleen. Myös alle 18v penskojen vanhemmat pitää rangaista siitä että eivät ole pitäneet huolta lapsistaan ja kasvattaneet heitä kunnon kansalaisiksi. Vanhemmat ovat vastuussaan sekä hyvässä että pahassa omista lapsistaan, ei valtio!

stadin friidu

Kun mamuista ei saa puhua mitään negatiivista, niin tässä on nyt tulos.

Ilman muuta poliisin olisi pitänyt varoittaa asiasta.
Vanhemmat eivät voi suojella lapsiaan ja nuoriaan, jos heille ei edes kerrota vaaroista, jotka ovat poliisin tiedossa.

Poliisi on töpännyt pahasti.

Poliisi on menettämässä luottamuksensa. Poliisiin ei enää luoteta.

poliisi menettämässä kansan luottamuksen

Tämä elintärkeä uutinen kertoi sen olennaisen. Eli poliisi on pimittänyt koko ajan tätä nuorisojengi asiaa kansalaisilta rasismin pelossa.
Poliisiin ei voi enää luottaa, eikä kukaan enää luota poliisiin.
Vain omankädenoikeus voi pelastaa varmalta kuolemalta.

juu

Onpas oudosti otsikoitu artikkeli ja yhtä outoja on osa kommenteistakin. Ilmeisesti vanhemmilla ei ole enää mitään vastuuta lastensa suhteen. Mitä te poliisia syytätte? Poliiseja on vähennetty rajulla kädellä viime aikoina ja he hoitavat työnsä minimihenkilöstömäärällä parhaansa mukaan. Siitä on ollut useassa eri mediassa, mutta kukaan ei ole nakannut p***kaakaan. Artikkelissa mainittu "knockout"-peli on vanha juttu jo rapakon tuolla puolen. Ei ole ihmeellistä, että se saapuu Suomeen - ihmeellistä on, että se on saapunut tänne vasta nyt. Sillä aikaa kun syytätte vähällä henkilömäärällä työskentelevää kenttäpoliisia siitä, että he eivät olleet tietoisia siitä mitä teidän lapsenne tekevät tai mitä rikoksia teidän lapsiinne kohdistuu, niin pohtikaapa kenen tehtävä todellisuudessa on lapsista pitää huolta? Mikä kellonaika on sovelias 10-15 -vuotiaalle notkua keskustassa tai kodin ulkopuolella, kenen vastuulla on selvittää missä piireissä lapsi liikkuu ja kuka loppupeleissä kuitenkin siitä lapsen turvallisuudesta ensisijaisesti vastaa? Voitte olla varmoja, että vastaisuudessa poliisi auttaa yhä vähemmän. Miksi? Koska poliisit ovat normaaleja ihmisiä, eivätkä voi teleportata itseään useaan eri paikkaan. Miksi poliiseja on niin vähän? Koska eduskunnassa ja Poliisihallituksessa näin on päätetty. Miksi näin on päätetty? Jotta valtio säästää rahaa. Niin yksinkertaista se on. Ilmeisimmin valtio haluaa ajaa tilanteen siihen, että oman käden oikeus vahvistuu ja ennemmin tai myöhemmin lakia pääpiirteittäin noudattava kansalainen ei poliisia soita paikalle enää ollenkaan, kun asiat hoidetaan itse - kuten pohjoisessa on ollut jo jonkin aikaa tapana. Jos poliisia haukutte, haukutte väärää puuta. Asettakaa päättäjät vastuuseen päätöksistään, kyseenalaistajaa ja pyytäkää päätöksille perusteluita. Ja muistakaa, että poliisi ei ole vanhempi kuin korkeintaan omalle lapselleen, ei muiden!

Tsih

Luetun ymmärtäminen?

Kaikkein eniten on otettu kantaa siihen, miksi poliisi ei ole tiedottanut tästä vaarasta. Se ei paljon resursseja vaadi, puolen tunnin työ kahdella sormella hakata tiedote ja panna jakeluun.

Comprende?

Karjusen setä

Tämä on luonnonvalintaa. Suomen päättäjät ovat tuoneet maahamme uuden lajin joka valtaa reviiriä väkivaltaisesti. Syntyperäinen laji on aivopesty nöyrtymään. Tämän kehityksen arvostelusta on tehty ankarasti rangaistava ajatusrikos.

winston smith

"Toimituksen tietojen mukaan yksi vangituista on Mellunmäestä, ja ainakaan kahdella ei ole lainkaan osoitetta Suomessa."

Eikös Hesa kuitenkin perinteisesti tarjoa mamuille asunnon, vaikka sitten Forenomilta hyvään hintaan?

Varokaa

Aivan ala-arvoista toimintaa poliisilta ja sosiaaliviranomaisilta. Kymmeniä pahoinpitelyjä olisi voitu välttää jos tätä ei olisi hyssytelty vaan ruvettu asianmukaisiin toimenpiteisiin kun näitä tapauksia alkoi ilmetä. Ja maalaisjärkikin jo sanoo että totta kai tuosta olisi pitänyt varoittaa joka paikassa. Helvetti touhua taas, panee vihaksi !

Neljän nuoren isä

Tulevaisuuden kannalta on tärkeää muistaa tämä: vihreät, rkp, sdp, kokoomus, kd ja vasemmisto ovat ajaneet mamutuksen tällaiseksi. Äänestäkää hyvät ihmiset perussuomalaiset johtoon, niin tämä asia voidaan vielä korjata Suomessa!

Aasialaiset pakolaiset eivät ole olleet koskaan ongelma Suomessa. He tekevät töitä ja elävät suomalaisen yhteiskunnan ehdoilla. Ongelmat alkoivat kun pakolaisia alettiin ottamaan islam-maista. Heidän kulttuurinsa on aivan liian väkivaltainen länsimaille. Esimerkkejä ghettoutumisesta, jengeistä ja silmittömästä väkivallasta on ympäri maailmaa. Ranskassa todella pahoja ghettoja, Englannissa 1400 lasta hyväksikäytetään ja viranomaiset eivät tee mitään rasismin pelossa, Ruotsissa posti/Securitas ei enää uskalla mennä tiettyihin mamulähiöihin...lista on karmea! Pakolaiset ei ole ongelma, vaan tietyn tyyppiset pakolaiset!

suomalainen_tre

Silloin kuin ihmiset varsinkin nuoret huomaa että ovat ulkona yhteiskunnan vaikutusvallasta ja menestymisestä niin syntyy jengejä ja tämä ei ole uusi ilmiö Suomessa kyllä näitä on löytynyt jo kauan välillä rauhoittuu ja välillä on taas kova nousu jengeistä onhan meillä jo prätkäjengeistä alkaen vaikka mihin olevia jengejä.Se on selvä että levottomuus on kovassa nousussa maassa missä ajetaan vaan 1% kansan asioita ja muut jätetään oman onnensa nojaan sitä kutsutaan oikeistolaispolitiikaksi nimeltään kokoomus missä Ameriikka mallina ja siellähän levottomuutta riittää ja kymmensiätuhansia jengiläisiä.Pahoinvointiyhteiskunta on jengien syntymäkohta ja väkisin otetaan se mikä jengeille kuuluu eivät taida olla Stubb faneja.

tietäjä

Nyt olis viranomaisten toimittava ripeästi. Pistettävä kaikki kynnelle kykenevät poliisit massiiviseen pidätysoperaatioon. Eli halutessaa poliisit saisivat muutamassa päivässä kaikki tekoihin syyllistyneet kiinni ja homman loppumaan. Nyt kun asiaan ei puututa koko voimalla niin jengeihin liittyy uusia jäseniä ja homma jatkuu. Muutama maasta karkoitus voisi purra aluksi. Uskaltaako ulkona enään liikkua ilman kättäpidempää ? :( Tämä viivyttely asiassa lisää rasismia, pelkoa, syyttömien kärsimistä!

Suomesta Oikeuden mukainen maa. Missä kaikkien hyvä olla!

Toimutus, vihervasurimedia ja poliittinen johto ovat ryhtyneet kiihottamaan järjestelmällisesti pottunokka-kansanryhmää vastaan:

https://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/files/ohjejulkinen/$file/ohjejulkinen.pdf

Poliisia on ohjeistettu vainoamaan pottunokkia ja peittelemään mamurikollisten tekoja.
Juuret tällä ovat poliittisessa ohjauksessa ja lähteet todennäköisimmin, vasemmisto, vihreät ja RKP.

Vihervasureiden uhri ja vihan kohde.

On ehdottomasti mentävä vaaliuurnille ensi keväänä ja näytettävä kukkahatuille, että me kantasuomalaiset emme kannata tällaista politiikkaa, vaan perusturvaa lapsillemme ja itsellemme. Ulos rikolliset maastamme ikiajoiksi!

Perusäijä

Hei C'mon!! Kysehän on HELSINGIN POLIISISTA!! :) Se ei tiedota mitään, varmaan kielletty tiedottamasta , ettei Helsingin maine mene!! Helsingissä nimittäin tehdään eniten rikoksia suhteessa väkilukuun. Tää on niin selvä juttu..toivottavasti homma nyt muuttuu??

Säälittää turhat uhrit

En ole huomannut yhdenkään poliisin, sosiaalityöntekijän, päättäjän olevan huolissaan pahoinpitelyjen uhreista. Kuitenkin vähintään 73 tapausta. Jos jossakin Joensuussa löytyy "Monikulttuuriuskovaisuus tuhoaa tulevaisuutesi!" -tarra, kriisiapua ja YLE:n uutisointeja piisaa ja äärioikeistokirjoja kirjoitellaan. Neuvostoliitto ei ole kuollut.

Karin

Nämä jengin jäsenet ovat eriarvoistumisen tuottamia viattomia uhreja.
Nämä nuorukaiset, jotka purkavat pahoinvointiaan kepposteluna ja jekutteluna (joka kohdistuu paremminvointiyhteiskunnan menestyviin edustajiin) ovat pelastettavissa!
Me jäljellä olevat työssäkäyvät veronmaksajat osallistumme ilomielin vastuunkantoon.
Toivon, että itä-Helsingin nuorisolle tarjotaan virikkeitä ja mielekästä tekemistä verorahoilla. Eriarvoisuus on poistettava, suvaitsevaisuudella ei saa olla hintalappua!

hum kand

Hienoa tulkintaa hum kandilta.Vielä ehkä lisäisin että "ihmisarvo on jakamaton" ja että päivi lipponen voisi jo pikku hiljaa lähteä johtamaan rasismin vastaista marssia.

yhyy mikä meitä vaivaa ja anteeksi

Sivut