Uusi olutbaari Helsingin keskustaan

Sushibar+Wine -ketjusta tutut Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen avaavat alkutalvesta yhdessä Toni Immasen kanssa olutbaarin Erottajalle.

Mete Sasioglu

Helsingin Diana-puisto saa vuoden 2015 alussa uuden naapurin, kun Olutbaari Bier-Bier avataan tammi–helmikuun vaihteessa. Tiloissa on aiemmin toiminut muun muassa Alko.

Erottajan olutbaarin omistajia ovat Anders Westerholm , Matti Sarkkinen ja Toni Immanen .

Sama kaverikolmikko on myös viinien ja oluiden maahantuontiyritys Viinitien takana. He lupaavat, että kesään mennessä Bier-Bierin valikoimasta puolet on omaa maahantuontia.

– Valikoiman pääpaino on erittäin laadukkaissa eurooppalaisissa pienpanimoissa. Muualta maailmasta mainittakoon esimerkiksi Tanskasta Brooklyniin muuttanut Evil Twin. Vaihtuvia suomalaisia käsityöoluita on myös jatkuvasti saatavilla, samoin kuin tietenkin pientila viinejä. Tarjolla tulee olemaan myös pientä syötävää, Westerholm kuvailee.

Bier-Bierin sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Joanna Laajisto, jonka kanssa Westerholm ja Sarkkinen tekivät onnistunutta yhteistyötä myös Helsingin vanhan kauppahallin keskitilaan kesäkuussa 2014 avatussa kahvila-ravintola Storyssa.

– Emme halunneet lähteä rakentamaan äijien oluttupaa vaan tyylikkään rentoa baaria, jossa puitteet ovat kohdillaan. Superlahjakkaan Joannan kanssa Bier-Bieristä tehdään miellyttävän eklektinen, Westerholm kertoo.

Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen tunnetaan ravintoloistaan Sushibar + Wine sekä Story. Yhdessä Toni Immasen kanssa he omistavat myös viinibaari Vin-Vinin.

 

Lisää aiheesta

Vanhaan kauppahalliin tulee ”helsinkiläisten olohuone”Sushibuumi ei ulotu LinnanmäelleViinikierros koukkaa Oscarin soffalleKeskustan uusi viinibaari tarjoaa pientilallisten luomuviinejäParas viiniravintola taas Keski-SuomessaJoko tärppäisi Helsingissä – paras viiniravintola taas haussaOikeiden talviolutmäärien hankkiminen on litrapeliäJouluoluet paloivat varastossa - kesäolut myyntiin jouluksiSuomen olutmestarikisassa kolmoisvoitto HelsinkiinTaas tuli uusi olutkirja – muistatko nämä?Osaatko juoda olutta oikein? Professori: Näin saat parhaat hyödytOlutta ja makkaraa Tanskan tapaanTämä olut kypsyi yli neljä vuottaUusi skandinaavinen olutravintola tarjoilee pienpanimoiden oluitaVuoden Olutravintola valittiinIso Roban ikonista tuli Vuoden OlutravintolaOlutravintolan kustannukset tuplaantuivat
Written by:

Ota yhteyttä