Lähi-idän valtio antaa rahaa Helsingin suurmoskeijalle – Yle: rahoitus pakko hakea ulkomailta

Suurin osa muslimiväestöstä sijaitsee itäisessä Helsingissä, joten Kalasatama on vahva vaihtoehto jättimoskeijan paikaksi. Arkistokuva.

Arja-Riikka Nikkilä

Bahrainin kuningashuone on lupautunut rahoittamaan Helsinkiin suunnitellun suurmoskeijan käynnistämistä, kertoo Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokuksen puheenjohtaja Ilari Rantakari Ylelle.

Käynnistämisvaihe tarkoittaa projektin valmistelua sekä arkkitehtikilpailua. Käynnistysvaihe vaatii Rantakarin mukaan alle miljoona euroa.

Jos suurmoskeija rakennetaan, projekti tulee olemaan jopa yli sadan miljoonan euron hanke. Rahoitusta on pakko hakea ulkomailta, sillä Suomesta rahoitusta on vaikea saada.

Lisäksi Helsingin kaupungin olisi osoitettava moskeijalle tontti ”yleishyödylliseen tarkoitukseen” ilman kuluja. Helsinki on Euroopan ainoa pääkaupunki, jossa ei ole moskeijaa.

Toteutuessaan moskeijasta tulisi valtava: noin 10 000–20 000 neliömetriä. Moskeijan yhteyteen kaavaillaan esimerkiksi uimahallia ja terveydenhoitajan vastaanottoa.

Rantakarin mukaan mahdollisia paikkoja suurmoskeijalle ovat muun muassa Kalasatama, Hanasaari ja Keski-Pasila.

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Jättimoskeijaa suunnitellaan Helsinkiin – ”Rukouskutsu ei häiritse enempää kuin kirkonkellot”Helsinkiin suunnitteilla jättimoskeija – TS: Tänne se halutaanIL: Moskeija antoi Halla-aholle porttikiellonMoskeijalle on etsitty paikkaa lähes 20 vuotta