Alkoholilaki menee taas uusiksi – MTV: Tätä keskustaministeri haluaa nyt

Mikäli keskustan ehdotus menee läpi, ei puistoissa ole kohta enää pantillista kerättävää.

Sirpa Repo

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) haluaa kevään aikana uudistettavaan alkoholilakiin kirjauksen julkijuopottelun kieltämisestä, kertoo MTV. Tarkoituksena on ohjata alkoholinkäyttöä valvottuihin tiloihin.

– Terasseilla esimerkiksi on hyvin säännelty alkoholitarjoilua, mutta 30 metrin päässä puiston penkillä voi vapaasti toimia. Tämä on kohta, jota laissa tullaan viilaamaan siten, että mahdollisuus puuttua julkijuopotteluun olisi vahvempi, Rehula kertoo MTV:lle.

Alkoholinkäytön vähentäminen oli kevään 2015 eduskuntavaaleissa yksi keskustan tärkeimmistä teemoista.

Keskustan alkoholipolitiikka herätti kohua viimeksi helmikuussa 2015, kun puoluesihteeri Timo Laaninen vahvisti keskustan tavoittelevan keskioluen myynnin siirtämistä ruokakaupoista Alkoon.

Rehulan mukaan puolue tavoittelee julkijuopottelua rajoittavan lain saamista eduskuntaan jo tänä keväänä.

Alkoholinkäytön siirtäminen puistoista pubeihin vaatii myös alkoholin mainonnan rajoitusten vähentämistä. Juomayhtiöt eivät saa enää esimerkiksi järjestää kilpailuita tai mainostaa ulkomainospaikoilla. Viime vuonna voimaan tulleet rajoitukset ovat vähentäneet mainontaa noin 10 prosenttia.

Rehulan mukaan yrityksen otetaan uudessa alkoholilainsäädännössä huomioon, mutta tärkeää on myös kansanterveys.

Lisää aiheesta

Mies oli 507 päivää ilman alkoholia – kertoo miltä ensimmäinen olut maistuiOlutta ei saada leffateatterin katsomoon – viranomainen kertoo syytAlkoholimainonnan kaksoisstandardi rassaa Suomessa – "Ulkomaisia toimijoita ei valvota"Alkoholin etämyynti Suomeen voidaan kieltää kokonaan – ministeriö väläyttääLaimeneeko kannatus? – Lehdet: Keskusta haluaa III-oluen pois kaupoista
Written by:

Don Lehtinen

Ota yhteyttä