Legendaariseen Kisahallin päätyyn tulee tamperelaisen "kansallisruoan" ravintola

Remontti on meneillään. Paikka avautuu vielä tänä keväänä.

Lukijan kuva

Se on siinä: Muiden muassa Ilves-ikoni Raipe Helmisen tähdittämä Hook Wings avaa keväällä Kisahallin päädyssä entisen texmex-ravintola Gringos Logosin tiloissa.

Tampereen uusi kansallisruoka ­– hot wingsit eli tuliset kanansiivet – tulee pääkaupunkiin mitä aidoimmassa muodossaan. Hankkeen takana ovat tamperelainen Ravintola Hook Wings ja pörssinoteerattu Restamax Oyj.

(Lue artikkelin lopusta: Siipien historian historian siipien havinaa.)

Hookin osakkaan Juha Vuorion mukaan urheilu on voimakkaasti esillä uudessa ravintolassa. Teemoina ovat muun muassa ToPo ja Helsingin olympiakisat.  Vuorio toivoo yhteistyön jatkuvan HIFK:n kanssa.

Tampereen Hook on ollut leimallisesti Ilveksen värinen.

Sinänsä hauskaa, että Raipe on Jokerien apuvalmentaja.

Tampereen seudulla syödään nyt noin puolet koko maan kanansiivistä.

Ravintolaa pyörittävässä Suomen Siipiravintolat Oy:ssä on osakkaana Helmisen ja Vuorion lisäksi Helena Van Woerden-Vuorio, näyttelijä Eppu Salminen ja Restamax Oyj.

Vuorio kertoi jo puolitoista vuotta sitten, että yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa muualle Suomeen. Ensimmäiseksi kohteeksi Hook valitsi Helsingin. Tampereen seudulla syödään nyt noin puolet koko maan kanansiivistä.

Suomessa voisi olla 8–10 Hookia tulevaisuudessa.

– Jokaisesta ravintolasta on tarkoitus tehdä yksilöllinen. Suomessa voisi olla 8–10 Hookia tulevaisuudessa, Vuorio maalaili.

Nyt hän paljastaa: Seuraava Hook tulee Turkuun.

Tampereen Hookin toiminta on ollut ”viihde- ja julkkispitoista”. Esimerkiksi kun Hook liittyi Woltin kotiinkuljetukseen helmikuussa, ensimmäisen päivän yhdeksi Wolt-kuskiksi oli värvätty vuoden 2008 Miss Suomi Satu Tuomisto.

Seuraava Hook tulee Turkuun.

Vuorio onkin itse myös viihde- ja media-alan vaikuttaja. Hänen yhtiönsä Ten Years Production teki TV2:lle 300 jaksoa huippusuosittua Se on siinä –ohjelmaa, jossa esiintyivät Antero Mertaranta, Risto Kaskilahti ja Jukka Laaksonen. Yellow Film & tv:llä Vuorio on ollut tekemässä muun muassa Jethroa.

Siipien historian historian siipien havinaa

Ravivalmentaja Pekka Yli-Houhala poikkeaa Floridan-reissullaan syömässä Wings N’ Things -ketjun ravintolassa tulisia kanansiipiä 1984.

Yli-Houhala perustaa kaverinsa Harri Lehtosen kanssa ravintolan Lempäälän linja-autoasemalle 1991.

Teivon ravien jälkeen 70–80 ihmistä ajaa Lempäälään syömään siipiä. NHL:stä kotiutuneet Ilves-pelurit Raimot Helminen ja Summanen sekä Risto Siltanen käyvät Lempäälässä säännöllisesti.

1993 SiipiWeikot avaa ovensa Kyttälässä. Siivet osoittautuvat myös lamankestäväksi tuotteeksi.

1997 Avautuu Hook Wings Tampereen Kehräsaareen nimellä Captain Hook. Sen pitkäaikaisin ravintoloitsija on Guilermo Fernandez.

2000-luku: Kilpailu lisääntyy. Tamperelainen Poppamies ottaa Buffalo- kastikkeen myyntilistalleen.

2012 Euroopan ensimmäisen siipiravintolan SiipiWeikkojen siivet voittavat selvästi Kaupunkilehti Tamperelaisen Suuren Siipikisan. Captain Hook on toinen ja Sticky Wingers kolmas.

2014 Juha Vuorio ja sittemmin myös Restamax Oyj tulevat pääosakkaiksi Captain Hookiin.

2016 Hook Wings laajenee Helsinkiin ja Turkuun.

Täsmennetty omistajat 15.3. klo 8.20.

Written by:

Sakari Nupponen

Ota yhteyttä

Aiheesta muualla