Ei mikään Salve – Merimieshenkinen Shelter tuo makuja maailmalta

Tv:stä tuttu Top Chef 2012 Teemu Laurell ja ravintola Ragusta tuttu Antti Asujamaa ovat Shelterissä mukana myös osakkaina.

Marketta Karjalainen

Kurpitsaquinottoa, metsäsieniä & latva-artisokkaa. Trendikkäistä raaka-aineista valmistetut annokset ovat silmää hivelevän kauniita.

Marketta Karjalainen

Kuohkea tattivaahto & omenaa. Pieniinkin yksityiskohtiin on Sheleterissä paneuduttu. Esimerkiksi ankkurisomisteiset lautasliinat on tehty berliiniläisen sairaalan vanhoista lakanoista. Astiasto on suunniteltu yhdessä keraamikko Karoliina Tuovisen kanssa.

Marketta Karjalainen

Entisen toimistotilan muuttaminen ravintolaksi vaati pitkän remontin. Ravintolan puutyöt ovat Nivowoodin käsialaa.

Marketta Karjalainen

Keittiöstä voi kurkkia salin puolelle, mutta matala aukko takaa kokeille työrauhan.

Marketta Karjalainen

Shelterin yläkerrassa on Son of a Punch -yrityksen viides cocktailbaari, Rusty.

Marketta Karjalainen

Meren äärelle avatun Shelterin logossa on ankkuri, mutta kyseessä ei ole mikään merimieskapakka.

– Rennon remseä ravintola, vähän merimieshengessä tehty mahtava miljöö, kuvailevat Teemu Laurell ja Antti Asujamaa Katajanokan Kanavarannan ravintolaryppään uusinta tulokasta.

Merimieshenki ei erityisesti leimaa Shelterin ruokalistaa, annokset ovat pikemminkin fine diningia kuin paistettuja silakoita. Viinitkin ovat Mia Stjernan huolella valitsemia.

Shelterin ruoka ei Laurellin mukaan edusta mitään tiettyä tyylisuuntaa.

– Emme halua lokeroitua mihinkään. Makumaailmat voivat tulla mistä vaan, Top Chef -kisan voittoon tv:ssä vuonna 2012 kokannut Laurell toteaa.

– Annokset pyritään pitämään simppeleinä. Tarinat syntyy ajan myötä, Asujamaa sanoo.

Mia Stjernan, Teemu Laurellin, Antti Asujamaan ja Lennu Sukapään yhdessä omistama Shelter avasi ovensa elokuussa.

Avajaisia edelsi pitkä remontti, kun aiemmin toimistokäytössä ollut vanha tiilivarasto muutettiin tarkasti harkituksi ravintolamiljööksi.

– Lautasliinojen kangas on peräisin berliiniläisestä sairaalasta. Käytetyt lakanat on täällä ommeltu, värjätty ja painettu, Stjerna kuvailee yksityiskohtiin paneutumista.

Keittiön ja salin väliseen seinään avattu aukko on leveä mutta matala.

– Halusin antaa kokeille työrauhan, keittiömestari Laurell naureskelee.

Miljöö on Nina Ehrnothin suunnittelema. Astiasto on suunniteltu yhdessä keraamikko KaroliinaTuovisen kanssa ja puutöistä vastaa Nivowood. Seinäteoksen ovat toteuttaneet Tolin & Wiljakainen.

Asiakaspaikkoja on nyt 70. Ensi kesäksi valmistuva terassi tuplaa määrän.

Makasiinin yläkerrassa on Son of a Punchin cocktailbaari Rusty, missä voi lokakuun alusta lähtien Rustyssä soittoiltoina jatkaa juhlintaa aamuneljään. Huikopalaa baariin valmistaa Shelterin keittiö.

Lisää aiheesta

Nyt se selvisi: Helsingin klassikkoravintolan viimeinen aukiolopäivä on syyskuussaRavintola Salve joutuu sittenkin muuttamaan – "Merinäköala säilyy"Salve jatkaa toistaiseksi "ihan niin kuin ennenkin"Salve-gate saa uusia kierroksia – Kenen joukoissa safkaat silakkasi?Ravintolakohun uusi käänne: Salve etsii kuumeisesti uutta osoitettaRavintolaskandaali: Helsingin maineikkaampiin kuuluva Salve saa lähtöpassit!
Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä