Piilota X Palauta

Aamiainen testissä: Fazeria on yhä vaikea voittaa

Paikalliset Kommentoi

Vuonna 1891 Kluuvikadulle perustettu Karl Fazer Café on klassikko, elegantti kahvila ja herkkukauppa keskellä kaupunkia.

Fazer ei kuitenkaan ansaitse mainettaan vain historiansa vuoksi.

Vaikka uusia kahviloita ja ravintoloita tulee ja menee, Fazer pitää pintansa myös aamiaisvertailussa.

Syy on hinta-laatusuhteessa: Fazerin 9,90 euron arkiaamiaiseen on vaikea pettyä, sillä se on yhdistelmä hotelliaamiaista, konditorian herkkuja ja tyylikästä miljöötä.

Aamiaisosuus ei yllätä, mutta kakut ja leivät ovat omaa luokkaansa.”

Plussat

monipuolinen leipävalikoima

hyvä kattaus juustoja ja tuoremehuja

tarjolla myös puuroa

kruununa konditorian kakkuja

aamiaisessa hyvä hinta-laatusuhde, brunssi hintavampi

Miinukset

suosittu; sopivaa pöytää voi joutua odottamaan

sopii myös lapsiperheille ja työporukoille; ei erityisen intiimi aamiaispaikka

palvelu hyvää, mutta pöytiä ei aina ehditä tyhjentämään sitä mukaa kun uusia asiakkaita tulee

aamiaisen ”runko” yllätyksetön, vastaavia tarjolla myös muualla, eikä esimerkiksi kotimaisuus näy hedelmäsalaateissa

Itse aamiaisosuus ei tosin tarjoa yllätyksiä. Tarjolla on leipää, voisarvia, marmeladia, juustoja, kalkkunaa, kinkkua, jogurttia, mysliä, muroja, hedelmäsalaattia, puuroa ja tuoremehuja.

Leipävalikoima on monipuolinen, kuten leivistään tunnetulla ketjulla kuuluukin. Myös juustoja on tarjolla kiitettävästi, samoin tuoremehuja.

Puuro on aina iloinen yllätys; sillä nälkä pysyy poissa pitkälle päivään.

Leikkelevalikoima on sen sijaan tavanomainen. Hedelmäsalaatti on koottu varman päälle – viinirypäleitä, ananasta, vesimelonia.

Aamiaisen kruunu löytyy kuitenkin kahvipöydästä.

Kahvin tai teen seuraksi voi leikata ronskin siivun konditorian täytekakkua tai koota lautasen reunalle lajitelman suklaata. Testipäivänä kakkuja oli tarjolla kahta eri sorttia.

Viikonloppuna tarjoilu on vieläkin monipuolisempi.

Silloin kahvila ei tosin tarjoa aamiaista, vaan brunssia, jossa on mukana muun muassa lettuja ja kahvilan omassa keittiössä savustettua lohta. Tämä näkyy tosin hinnassa: brunssi maksaa jo 17,20;–, vaikka sitä on toki tarjolla pidempään eli kello 14 saakka.

Miljöössäkään ei ole valittamista.

Karl Fazerin ranskalais-venäläinen konditoria on yhä, 120 vuotta perustamisensa jälkeen, viihtyisä.

Vanhaan on yhdistetty uutta vähäeleisesti. Samasta tilasta löytää pöydän isommalle seurueelle, mutta myös oman nurkan kahdelle hengelle.

Suosiolla on tosin varjopuolensa.

Aamiaisella on ruuhkaa myös keskellä viikkoa.

Vaikka palvelu on nopeaa ja ystävällistä, henkilökunta ei ehtinyt testipäivänä tyhjentää viereisiä pöytiä likaisista astioita ennen kuin oman aamiaisensa oli syönyt, koska uusia asiakkaita virtasi sisään jatkuvasti.

Kannattaa varautua siis raivaamaan tilaa itse, ainakin ruuhka-aikaan.

Karl Fazer Café. Kluuvikatu 3, 00100 Helsinki. Aamiainen ma–pe klo 7.30–10.30, brunssi la klo 9–14 ja su klo 10–14.

Sarjan edelliset osat löydät tästä:

Riihimäki maistuu Mannerheimintiellä

Töölöntorin klassikossa soi tango

Käyttäjän Silja Tenhunen kuva
Silja Tenhunen

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.