Kohu päiväkotilapsen aamupalasta: Vantaa perui aikeet periä maksua

Kuvituskuva

Vantaan kaupunki aikoo tarjota maksuttoman aamupalan myös osapäiväisessä päivähoidossa oleville lapsille.

Kaupunki on pyörtänyt aiemmat aikeensa, joiden tarkoituksena oli selvittää maksullisen aamupalan järjestäminen osapäiväisessä päivähoidossa oleville.

Sen sijaan Vantaa selvittää nyt, miten osapäiväisessä varhaiskasvatuksessa oleville tarjottavasta aamupalasta aiheutuvat kustannukset voidaan kattaa.

Taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön  21. marraskuuta 2016 tekemä linjaus. Sen mukaan varhaiskasvatuksessa ei voi periä erillisiä maksuja ravinnosta. Ministeriön kannan mukaan ravinto sisältyyvarhaiskasvatuksen asiakasmaksuun.

Asia nousi julkisuuteen, kun kaupunkilehti Vantaan Sanomat kertoi viime viikolla vantaalaisen äidin harmistuneen siitä, että hänen osapäiväisessä päivähoidossa oleva lapsensa joutui katsomaan muun ryhmän aamupalahetkeä vierestä.

Aihe on herättänyt laajaa keskustelua. Vantaan Sanomat tiedusteli myös opetus- ja kultturiministeriön kantaa asiaan.

Kaupunki kertoi aiemmin noudattavansa asiassa THL:n ja Valtion ravitsemuskeskuksen tänä vuonna antamaa ohjetta.

Ohjeen mukaan lapsen tulee osapäivähoidossa ollessaan saada kolmaosa päivittäisestä energiantarpeestaan, eli yhden aterian.

Lisää aiheesta

Kohu nousi päiväkotilapsen aamupalasta: Lakia ehkä rikottu – yksi kaupunki muutti jo käytäntöäKaupunki vei aamupalan päiväkotilapselta –Äiti: "Lapseni katsoi vierestä kun muut söivät"
Written by:

Ota yhteyttä
 

Kuntavaalit järjestetään
9. huhtikuuta 2017

 

Tärkeät päivät:

 

1. Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.

2. Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.

3. Vaalipäivä sunnuntai 9.4.

 

  KATSO VAALIKONEEMME