Tunnelmat ja maut vaihtuvat tiheää tahtia – katso kuvat Kampin uudesta ravintolakorttelista

Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff tarjoilevat Jordissa skandinaavista ruokaa.

Marketta Karjalainen

Story on rakentanut kauppahallimaiset puitteet.

Marketta Karjalainen

Fisken på disken valmistaa kalaa moneen tapaan.

Marketta Karjalainen

Mikael Ljunggren opastaa dumplingien teossa.

Marketta Karjalainen

Blogistaan tuttu Anni Kravi on pitänyt Date + Kalea aiemmin pop upina esimerkiksi festareilla.

Marketta Karjalainen

Hokussa voi ihailla Helsinkiä.

Marketta Karjalainen

Jordin kokit työskentelevät avokeittiössä.

Marketta Karjalainen

Tapasbaari Cóniin on rakennettu espanjalaistunnelma.

Marketta Karjalainen

La Torrefazzione ryhtyy tarjoilemaan Kampissa myös brunsseja.

Marketta Karjalainen

RAVINTOLAT Monet trendit mahdutettiin saman katon alle.

Rakennustyömaa on väistynyt Kampin kauppakeskuksen viidennestä kerroksesta. Tunnelmat ja maut vaihtuvat Korttelissa tiheää tahtia, kun kuljeskelee kymmenen ravintolan ryppäässä. Vieri viereen on rakennettu monta puitteiltaan ja tarjonnaltaan aivan erilaista ruokapaikkaa. On avaria ja vilkkaita tiloja, mutta myös rauhallisia nurkkauksia. Voi seikkailla pohjoismaisissa tai eksoottisissa makumaailmoissa.

 Helsingin ruoka- ja juomakulttuuri on juuri nyt yksi maailman kiinnostavimmista."

– Meillä on kaksi näköalaa: keittiö ja kaupunki, kuvailee ravintola Jordia Linda Stenman-Langhoff.

88-paikkainen ruokaravintola elää avokeittiön rytmissä. Kokkien aherrusta voi vaikka seurata tiskin ääressä, valita pitkän yhteispöytään tai rauhallisen pöydän sivummalta.

– Täällä voi nauttia vaikka yhden ruokalajin oluen tai viinin kanssa tai sitten voi syödä oikein illallisen, Filip Langhoff kertoo.

Pariskunnan fine dining -ravintola Askiin verrattuna Jord on rennompi, mutta periaatteet ovat samat.

– Luomua ja raaka-aineita, joiden alkuperän tiedämme.

Kalliossa ja Eirassa suuren suosion saavuttanut Sandro avaa nyt ensimmäisen ravintolan kauppakeskukseen. Jatkoa on luvassa ensi vuonna Espoossa.

– Vähän jännittää. Emme voi tietää, mitä asiakkaat täällä haluavat. Lähdemme liikkeelle samalla tavalla kuin muissakin Sandroissa. Ruoka on välimerellistä ja hinnat ihan samat. Meitä on pyydetty moneen paikkaan, mutta katsotaan nyt miten tämä menee, Hicham Mountassir toteaa.

Merellisen Helsingin niukkaa kalaravintolatarjontaa korjaa Fish på disken.

– Tuomme tuulahduksen maailman meriltä sekä lähijärvistä. Keittiöstä nousee niin casual Fish ’n’ chips kuin viiden ruokalajin klassinen menu, kertoo Niklas Roiha, joka on helsinkiläinen ravintoloitsija jo kolmannessa polvessa.

Ravintolan tuoreet osterit keräävät heti kehuja.

– Herrajuimala, miten hyvä nämä ovat, herrasmiehet huokailevat tiskin ääressä.

Vanhassa kauppahallissa remontin jälkeen avannut Story on rakentanut kauppahallimaisen tunnelman myös uuteen ravintolaan.

– Ihan Pekingin makuja, toteaa eräs rouva, kauhoessaan puikoilla nuudeleita ja nyyttejä pahvirasiasta – ja huomaa maistelevansa Beijing8:n tarjoomuksia.

Nopeasti syötävät tai mukaan otettavat kiinalaismaut ovat jo valloittaneet Tukholman.

Räväkällä seinämaalauksella tulijaa tervehtivästä Bastardosta saa vaikkapa pizzaa.

Anni Kravin Date + Kale henkii nuorekasta ja terveellistä. Paljon valkoisia seiniä, keveät kalusteet. Ja aivan vierestä voi nousta portaat ylös tapasbaari Cónin viinantihkuiseen tunnelmaan.

– Helsingin ruoka- ja juomakulttuuri on juuri nyt yksi maailman kiinnostavimmista ja siitä tulee olla ylpeä. Korttelin ansiosta nämä laadukkaiden palveluiden tarjoajat löytyvät nyt ensimmäistä kertaa samasta kaupunkitilasta, kehaisee Heli Vainio Kampin kauppakeskusta hallinnoivasta Barings Real Estate Advisersista.

Kortteli aukeaa Kampin kauppakeskuksessa 3.12. kello 18. www.kampinkortteli.fi

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ravintolat ja yrittäjät

Fisken på Disken, Niklas Roiha

Kotimaista ja kansainvälistä merenelävistä tehtyä ruokaa tarjoava ravintola, jossa on rento kauppahallimainen fiilis.

La Torrefazione, Jens Hampf

Kahvila ja lounasravintola, jossa artesaanikahvin kylkeen on tarjolla arkisin aamupalaa ja lounasta. Viikonloppuisin katetaan

Torren uusi brunssi.

Beijing8, Mikael Ljunggren

Kiinalaista fuusioruokaa, jossa keskiössä ovat dumplingsit ja laaja teevalikoima.

Restaurant Jord, Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff

Pohjoismaisiin makuihin keskittyvä ravintola, joka tarjoilee puhtaita makuja, luomuraakaaineista rennoissa tunnelmissa lounas- ja illallisaikaan.

BarCón & Story, Anders Westerholm

Story on tuttu jo Vanhasta kauppahallista, Bar Cónissa panostetaan erityisesti espanjalaisiin viineihin ja tapaksiin.

Hoku, Ryan Shibuya

Aasian ja Tyynenmeren herkkuja havaijilaiseen tapaan yhdistelevä ravintola.

Sandro, Richard McCormick ja Hicham Mountassir

Marokkolaista ja välimerellistä ruokaa.

Date + Kale, Anni Kravi ja Richard McCormick

Vegaaniruokaa tarjoileva deli.

Bastardo Trattoria & Pizza, Patrik Lindström, Manu Torchio, Lorenzo Dotson-Smith

Italialaistyylinen trattoria, joka tarjoilee helppoa italialaisruokaa.

Maxine, Mark Middleton

Korttelin tarjontaa täydentää kauppakeskuksen 6. kerroksessa sijaitseva yökerho.

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Uusi kymmenen ravintolan Kortteli hämmästyttää – "Ja sitten me rakensimme lautan"