Luvassa vuosien liikennekaaos? – Mechelininkadun peruskorjauksesta ruuhkia Töölöön ja satamaan

Mechelininkatua on remontoitu aikaisemminkin. Lähes kaksi vuotta kestävä remontti alkaa tällä viikolla. Kuva viime vuodelta.

Johanna Erjonsalo

TYÖMAA Kaupunki aikoo avata erityisesti alueen koululaisia ja heidän vanhempiaan palvelevia sosiaalisen median kanavia tehostaakseen tiedottamista Mechelininkadun kaksivuotisesta peruskorjauksesta.

Mechelininkadun lähes kaksi vuotta kestävä peruskorjaus alkaa kuluvan viikon keskiviikkona.Remontissa lähes kaikki menee kadulla uusiksi. Luvassa on ruuhkia.

Kadun kaksikaistaisen kadun ajoradat kavennetaan remontissa molempiin suuntiin, ratikkakiskot pysäkkijärjestelyineen ja kadun koko maanalainen kunnallistekniikka uusitaan. Turvallisuuteen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota, sillä kadulla on paljon sekä kävelijöitä että pyöräilijöitä.

Peruskorjaus tehdään välillä Leppäsuonkatu–Nordenskiöldin aukio. Katurakentaminen tulee aiheuttamaan liikenneruuhkia Mechelininkadulla ja Töölön alueella sekä vaikeuttaa Länsisatamassa asiointia. Autoilijoiden kannattaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä, mikäli mahdollista.

– Kyseessä on kulttuurihistoriallisesti tärkeän asunto- ja liikennekadun peruskorjaus, joka on välttämätöntä tehdä, sanoo projektinjohtaja Jarmo Ahonen rakennusvirastosta.

Ilta- ja yöpysäköinti poistuvat kadun varrelta. Pyöräilijät saavat yksisuuntaiset kaistansa.

Remontin jälkeen Mechelininkatu on jatkossakin 2+2 -kaistainen. Uudet pyörätiejärjestelyt parantavat merkittävästi pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden turvallisuutta. Järjestely kuuluu osana kantakaupungin pyöräilyn tavoiteverkon parantamiseen Ruoholahden ja Pasilan välillä.

Mechelininkadun nykyinen puukujanne on huonossa kunnossa. Tarkoituksena on uusia se. Puuston uudistamistarve tuli ilmi kesällä 2012 tehdyn kuntoselvityksen yhteydessä.

Kujanteen uusimisella halutaan säilyttää kadun historiallinen luonne ja rytmi. Uudet taimet istutetaan mahdollisimman kookkaina. Puiden poistaminen aloitetaan Hietaniemenkadun kohdalta.

– Työmaan aikaista viestintää varten tullaan avaamaan sosiaalisen median kanavia, joiden avulla saadaan viestintää tehokkaasti hoidetuksi. Erityisesti haluamme varmistaa, että työmaan viestintä tavoittaa koulun ja koululaisten vanhemmat, sanoo rakennusviraston viestintäsuunnittelija Roy Koto.

Urakoitsijana peruskorjauksessa toimii Helsingin kaupungin Stara ja tilaajana rakennusvirasto. Urakka valmistuu loppuvuodesta 2018.

Written by:

Sanna Jompero

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Viranomaiset ymmällään: Mechelininkadulla jälleen satoja hurjastelijoita – Poliisi ilmoitti vastatoimistaMechelininkadun nopeusrajoitus halutaan 30 kilometriin tunnissaMechelininkadun suunnitelmat lähes ennallaanKaupunki: Mechelininkadun peruskorjaus ei ole pyöräilyhanke