Häviääkö McDonald's hampurilaissodan? – Yle: Nämä luvut kertovat missä mennään

McDonald's on joutunut sulkemaan ravintoloitaan. Ketjuun kuuluvan yrittäjän mukaan hyvissä myyntipaikoissa toiminta on kannattavaa ja kasvussa.

Kuvituskuva

Hampurilaisketju McDonald’sin parhaat ravintolat tuottavat edelleen muhkeita tilejä yrittäjilleen, kertoo Yle.

Vaikka amerikkalaisketju onkin saanut viime vuosina siipeensä ja joutunut lopettamaan ravintoloita kovalla kädellä, on osassa paikoista myynti ollut kasvussa.

McDonald's-yrittäjä Sirpa Kela sanoo Ylelle, että hänen ravintoloissaan sekä liiketoiminta että asiakasmäärät ovat kasvaneet kaksi vuotta peräkkäin.

Kela omistaa Helsingin Töölön, Hakaniemen ja Ala-Tikkurilan "Mäkkärit".

Hampurilaiskisassa Hesburger on suurin ja Restelin operoima Burger King -ketju kasvaa erittäin nopeasti.

Myös etniset ravintolat, kahvilat ja jopa ruokakaupat pyrkivät ottamaan osansa pikaruokamarkkinoista.

Ylen mukaan hyvin kannattavat McDonald's-ravintolat tuovat yrittäjille myös leveähkön leivän.

Eniten tienaavat mäkkäriyrittäjät ovat saaneet yli 400 000 euron verotettavan vuositulon.

Viime vuonna McDonald's laittoi lapun luukulle muun muassa Helsingin Malmilla. McDonald’sin talousjohtaja Olli Johansson kertoi aiemmin Helsingin Uutisille, että vaikka ketju sulkee ravintoloitaan, se investoi se  toissa vuonna yhdeksän miljoonaa euroa ravintoloiden ulkoasuun, sisustukseen ja laitteisiin.

Lisää aiheesta

Täällä on Suomen paras McDonald's – "Mäkkärikeisari" taas asiallaPurkaus Keravan McDonald'silla: Isän urheiluautolla lukiotyttöjä kyydinnyt nuorukainen kauhistui mopoautoilijan hyökkäystäBurger King tuli Tallinkille – "Maailman ainoa" laivalla toimiva BK-ravintola Viron ja Suomen välilleBurger Kingiltä ja Nesteeltä uusi avaus – nyt hamutaan autoilevia asiakkaita ympäri maanVetäytyminen jatkuu – jälleen yksi McDonald's sulkee ovensa HelsingissäMcDonald’s perääntyy, Burger King laajenee agressiivisesti – näin ”hampurilaissota” eteneeMcDonald’seja 74, Hesburgereita 280 – TalSa: Mäkkäri vähentää rajusti ravintoloitaan
Written by:

Ota yhteyttä