Kevät tuo luonnon kotiin

Nummelalainen sisustussuunnittelija Outi Kallio on innoissaan, kun keväällä kotiin saa tuoda värejä.

Elisa Grönholm

Sisustuksessa näkyy nyt värejä ja pehmeitä materiaaleja.

Suomalaisen kodin tunnistaa pelkistetyssä, yksinkertaisessa ja valkoisesta sisustuksesta. Ainakin on aikaisemmin tunnistanut.

Deia Designin sisustussuunnittelija Outi Kallio kertoo, että minimalistinen tyyli on joutunut vähitellen siirtymään lämmön ja kerroksellisuuden tieltä.

Nyt suositaan pehmeitä struktuuripintaisia materiaaleja, pyöreitä muotoja ja lämpimiä maanläheisiä värejä.

Vuoden väri on angora.

Kallio pohtii, että suosiossa oleva hyggeily eli kotoilu olisi luonnollinen seuraus sisustuksessa tapahtuneesta muutoksesta.

Tanskasta rantautuneen trendin mukaisesti voi käpertyä esimerkiksi sohvan nurkkaan teen ja villasukkien kanssa.

Suunnittelija kertoo, että kevät tuo sisustukseen värejä, Suomessakin, ja kodissa saa näkyä nyt myös historia, jota tuodaan esiin esimerkiksi perintöhuonekaluilla. Luonto on vahvasti mukana niin väreissä kuin materiaaleissakin.

Siihen liittyy myös pinnalla oleva ekologisuus.

– Luonnonmateriaalit ovat kovassa huudossa. Se on kestävää kehitystä, Kallio sanoo.

Suosittuja materiaaleja ovat villa, juutti, rottinki ja pellava. Myös messinkiä, kuparia ja kultaa näkyy. Vihreän eri sävyt ovat esillä jopa hyvin voimakkaina.

– Viherkasvit on kova trendi.

Myös ruskea ja sininen ovat sisustuksessa tällä hetkellä suosittuja. Kallio kertoo, että näiden rinnalla voidaan käyttää hempeämpiä sävyjä.

– Vuoden väri on angora. Se on puuterimainen beige, jota on helppo yhdistää voimakkaisiin väreihin.

Kallio lähestyy tiloja sisustussuunnittelijana asiakkaan tarpeiden näkökulmasta.

– Kaikkea ei tarvitse uusia. Sisustuksessa pitää näkyä myös eletty elämä ja vähän kerroksellisuutta, hän sanoo. Hän ei uskokaan, että ihmiset juoksevat jatkuvasti vaihtamassa sisustustaan trendien mukaan, sillä sisustusvalinnat ovat usein pitkän pohdinnan tulos ja ne on saatettu valita tunteella.

– Kun teet itsellesi kodin, se on kotisi, hän kiteyttää. Mistä sitten mahtaa johtua suomalaisten kiintymys sisustuksessa valkoiseen väriin? Kallio arvioi sen johtuvan vuodenaikoja valosta, jota valkoinen heijastaa hyvin.

– Me kaipaamme ympärillemme valoa. Kun on pimeää, on tosi pimeää.

Suunnittelija itse peräänkuuluttaa sisustuksessa esteettömyyttä.

– Esteettömyyden voisi ottaa yhdeksi johtotähdeksi, kun aletaan tehdä muutoksia tai rakentamaan taloa, hän sanoo. Sillä hän tarkoittaa miettimään kodin käyttötarkoitusta pidemmälle ja huomioimaan tilan toimivuus ja turvallisuus. Sisustussuunnittelijasta voi olla tällöin apua.

– Sisustussuunnittelija voi säästää rahaa, kun ei tule tehneeksi virhehankintoja, hän sanoo. Kallio kehottaa kääntymään ammattilaisen puoleen, jos itsellä ei riitä aika tai osaaminen. Niin moni onkin jo tehnyt.

– Ihmiset luottavat enemmän tulevaisuuteen. Nyt aletaan taas satsaamaan kotiin.

Deia Design

Deia Design tarjoaa sisustusneuvontaa, sisustussuunnittelua, asunnon stailausta näyttöä varten sekä irto- ja kiintokalustesuunnittelua.

Sisustussuunnittelijan työtehtävät vaihtelevat lyhyistä konsultaatioista laajaan kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Useimmiten työtehtävänä on valmistella suunnitelma muutosremonttikohteesta, jonka asiakas toteuttaa omalla aikataulullaan. Varsinkin keväällä remonttikohteita on paljon.

Outi Kallio seuraa sisustustrendejä sosiaalisesta mediasta, lehdistä ja osallistumalla messuihin ja tapahtumiin.

Written by:

Elisa Grönholm

Ota yhteyttä
 

Kuntavaalit järjestetään
9. huhtikuuta 2017

 

Tärkeät päivät:

 

1. Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.

2. Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.

3. Vaalipäivä sunnuntai 9.4.

 

  KATSO VAALIKONEEMME