Kiilaavatko Kirkkonummen brunssit Espoon kahviloiden ja ravintoloiden ohi?

Moni tykkää maistella brunssilla uusia makuja. Erityisesti kasvisruuistaan tunnettu Sandro aloittaa brunssit Espoossa kesäkuussa.

Marketta Karjalainen

Espoon kahvila- ja ravintolatarjonta on viime vuosina kasvanut ja monipuolistunut vauhdilla. Tämä on ilahduttanut myös niitä espoolaisia, jotka haluavat brunssitella viikonloppuisin.

Länsiväylän lukijaäänestyksessä etsitään nyt parasta brunssipaikkaa. Ehdokaslistalle on koottu espoolaisia ja kirkkonummelaisia kahviloita ja ravintoloita. Sitä voi täydentää ehdottamalla omaa suosikkiaan.

Kahvila- ja ravintolatarjonta on monipuolistunut vauhdilla."

Kun Länsiväylä vuonna 2015 etsi yhdessä sisarlehtiensä kanssa seudun parasta brunssipaikkaa, ehdokaslistalla olivat Espoosta Johto Cafe, Huivi, Sis Deli + Cafe ja Ukkohauki sekä Kirkkonummelta Bistro o mat. Niistä Huivi on lopettanut toimintansa ja Johto Cafen brunssit ovat tauolla.

Alkujaan brunssit olivat amerikkalainen ilmiö. Brunssit tulivat suomalaisiin ravintoloihin 1980-luvulla. Ensimmäisiä brunsseja järjestettiin helsinkiläisissä ravintoloissa, mistä ne ovat pikku hiljaa levinneet myös muualle Suomeen. Nuorten kaupunkilaisten suosimasta, aluksi ohimenevänä pidetystä trendistä on tullut kaiken ikäisen väen vakiintunut harrastus.

Paras brunssi on mielipideasia. Joku arvostaa eksoottisia makuja, toinen valitsee perinteisen tarjonnan.

Myös hinta jakaa mielipiteitä. Osa brunssittelijoista hakee luksusta, joillekin tärkeintä on edullinen hinta. Espoossa ja Kirkkonummella brunssin hinta on aikuiselta 19,50–49 euroa.

Viimeinen äänestyspäivä on 3. toukokuuta.

Tiedot eivät tule näkyviin.
Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Äänestys: Helsingin paras brunssipaikka on Kalliossa – tässä kaikki lukijoiden suosikit Haussa Stadin paras brunssipaikka – HU listasi 47 ehdokasta