Suru-uutinen ei lannistanut katuruokakauppiaita – Luvassa jenkkiburgereita ja jaavalaista gado gadoa

Korealainen fuusiokeittiö on Kimchi Wagonin juttu. Sam McCormick lappaa täytettä lounaslautaselle.

Jussi Vehkasalo

Levantilla on jo kolme ravintolaa eri puolilla Helsinkiä, mutta se kiertää edelleen ahkerasti myös katuruokafestivaaleilla.

Marketta Karjalainen

Tukholmalainen Curbside saapuu taas katuruokafestivaaleille Helsinkiin.

Marketta Karjalainen

KATURUOKAFESTIVAALI Lähes 30 ruokarekkaa kurvaa Kansalaistorille ensi viikonloppuna.

Kymmeniä tuhansia kävijöitä kolmena viime vuonna kerännyt kaupungin järjestämä Streat Helsinki -festivaali elää enää muistoissa. Kaupunki vetäytyi vetovastuusta, mutta mittava katuruokatapahtuma nähdään Helsingissä tänäkin keväänä.

– Streat Helsinkihän oli aivan mahtava tapahtuma ja on tosi iso sääli, ettei sitä enää järjestetä. Mutta ei kaupungin kaikkea tarvitse järjestää – tehdään sitten itse, toteaa Street Food Carnivalia organisoiva katuruokayrittäjä Ville Junttila.

Tapahtumasta tulee Junttilan mukaan todella iso.

– Toimijoita on noin 25. Neljä toimijaa Ruotsista, useampi Pohjanmaalta. Muutakin on siis tarjolla kuin "tuttua ja turvallista". Makuja onkin sitten ympäri maailman. On intialaista, korealaista, thaikkua, indonesialaista, meksikolaista, Välimeren ympäriltä vaikka ja mitä. Jenkkien burgerit ja BBQ- meiningit ovat tänä vuonna myös vahvasti esillä.

Toki kaupungin resurssit ovat Junttilan mukaan jotain ihan muuta kuin toimijoiden.

– Vaikka kuinka yritämme, niin yhtä massiivista tapahtumaa ei vaan voida toteuttaa kuin kaupungin tekemänä ja verorahoilla tuettuna.

Ensi viikonloppuna järjestettävän Street Food Carnivalin tapahtumapaikkana on Musiikkitalon ja Kiasman vieressä sijaitseva Kansalaistori. Streat Helsinki pidettiin aikanaan Senaatintorilla, Kauppatorilla ja Torikortteleissa.

Junttilan mukaan Kansalaistorin tapahtumaa alettiin rakentamaan, kun kuultiin suru-uutinen Streat Helsingin lakkauttamisesta.

– Kansalaistori oli ainoa vapaana oleva paikka Hki 10:ssä, joka täytti kriteerit. Hinnan pitää sopiva ja tarvitsemme esimerkiksi sähköt.

Katuruokakaupan toimintaedellytykset ovat Junttilan mukaan nyt erittäin hyvät verrattuna muutaman vuoden takaiseen aikaan.

– Ainahan kankean koneiston kanssa vähän kestää, mutta ei mitään valittamista. Paljon on tultu eteenpäin ja iso rooli siinä on Streat Helsingillä, joka loi katuruokamyönteisen ilmapiirin.

Skenen kasvun myötä myös ruokapuoli on muuttunut yhä monipuolisemmaksi.

Viikonloppuna Kansalaistorilta löytää esimerkiksi jenkkiburgereita, käsityönä tehtyjä juureslastuja, keittoja, ribsejä, burrittoja, pizzaa, savustettua lihaa, artesaanimakkaroita, jaavalaista gado gadoa ynnä muuta. Raumalainen Dal Forno tuo mukanaan jopa pizzauunin.

Street Food Carnival goes Kansalaistori 21.4. kello 14–21 ja 22.4. kello 12–21. Vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Street Food Carnival

Kansalaistorille kurvaavat näillä näkymin ainakin nämä:

The Alexander's

BBQ on Wheels

Curbside STHML (SWE)

Dal Forno

Feri's Sausages

Fisu & Ranet

The Good Gringo (SWE)

Holy Smoke's Food Fighting Dept.

Indian Grill (SWE)

Jeffrey's Food Truck (SWE)

JJ's BBQ

JK Streetfood

Kimchi Wagon

Levant

PheeMuu

Shams Flavours

Social Food

Soppakeittiö On Wheels

Spiraaliperuna

Treffi on the road

Warung Chili and Cheese

www.facebook.com/StreetFoodCarnival

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Oluet saa kantaa samaan pöytään – Raja-aidat nurin Kampin uudessa katuruokakeitaassaMasterChefin uudessa Burgerjointissa jonotetaan savussa Kylmä ulkona? Täällä saa katuruokaa myös sisätiloistaLevant avasi Lauttasaaressa, seuraavaksi mielessä KallioKaturuokapioneerin menestysresepti puree – Näin Street Gastro kasvaa seuraavaksiKaturuoka seisoo jo omilla jaloillaanLyömätön vetonaula: aurinko ja katuruoka villitsee taas - kuvatKaturuokafestari loikkaa uusiin makuihin – nyt kokeillaan karhuburgereita ja lakuvohveleita Huhtikuussa rävähtää – Helsinkiläiset saavat sittenkin katuruokafestarin