Vanhusten palvelutalo etsii taas nuorta asukasta – 290 euron kuukausivuokralla

Kun palvelutalo Rudolfiin edellisen kerran haettiin nuoria vuokralaisia, hakemuksia tuli valtavasti, yli 300. Nyt asunto on tarjolla yhdelle uudelle vuokralaiselle.

Arkistokuva

Palvelutalo Rudolfissa Laajasalossa viime vuonna käynnistynyt kokeilu jatkuu. Nyt etsitään uutta, nuorta vuokralaista, joka on asunnon tarpeessa ja kiinnostunut toimimaan ja viettämään aikaa vanhusten kanssa.

Asunnon koko on 23 neliötä ja vuokra 290 euroa kuussa. Vuokraan kuuluu yhdessäoloa vanhusten kanssa 5 tuntia viikossa, vaikkapa kävelyillä ja teatterissa käymistä tai talon kerhoihin osallistumista. Osana asumista asukkaan tulee myös sitoutua osallistua yhteissuunnitteluun ja toiminnan kehittämiseen.

Asuntoon voi muuttaa jo 3. toukokuuta alkaen ja vuokrasopimus ulottuu 2017 loppuun. Jatko selviää myöhemmin.

Viime vuoden tammikuusta lähtien Rudolfissa on asunut kolme nuorta. Sekä nuoret että vanhukset ovat pitäneet kokeilua erittäin onnistuneena.

Asuntoa voivat hakea 18–25-vuotiaat 27. huhtikuuta asti kaupungin Omanmuotoinen koti -hankkeen sivuilla. Hankkeessa pyritään löytämään uudenlaisia ratkaisuja nuorten asunnottomuuteen.

Lisää aiheesta

Asunnoton Emil, 24, sai kodin vanhusten palvelutalosta – "Osa asukkaista epäili alkuun"Asunto, töitä ja kaverit kertaheitolla – asunnon mukana tulee työ, jonka palkalla voi maksaa vuokraaHoukuttimena 250 euron vuokra – nuorilta hakemusvyöry vanhusten palvelutaloonHelsinki hakee nuoria asumaan vanhusten palvelutaloon – Halpa vuokra mutta yksi ehtoAsunnottomien nuorten määrä nousee rajusti HelsingissäEntinen nuorisokoti muuttuu yhteisöasunnoiksi
Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä