Meilahteen harvinaista uudisasuntotuotantoa – sisäilmaongelmainen oppilaitos puretaan

opaskartta/Helsingin kaupunki

Töölöntullinkadulla Meilahdessa sijaitseva Markkinointi-instituutti aiotaan purkaa ja tilalle rakentaa asuntoja. Rakennus ei vastaa nykyaikaisen koulutuksen tarpeita ja siellä on laajoja sisäilmaongelmia.

Asuinrakentamista kahdelle tontille on tulossa yhteensä 10 000 kerrosneliötä, mikä karkeasti vastaa noin 200 asuntoa. Asunnoista vähintään 40 prosenttia tulee toteuttaa omistuasuntoina.

Tontit aiotaan myydä YIT Rakennukselle noin 14,3 miljoonan euron hintaan, kaupunginhallitus päättää asiasta maanantaina.

Asiasta aiemmin päättänyt kiinteistölautakunta toteaa, että Taka-Töölön ja Meilahden alueelle on viime vuosina toteutunut erittäin vähän uutta asuntotuotantoa, joten kohteella odotetaan olevan "patoutunutta kysyntää".

Kohteesta järjestetään niin sanottu kevennetty arkkitehtuurikilpailu. Ensimmäisessä vaiheessa on mukana viisi suunnitteluryhmää, jotka laativat karkeat luonnokset tontin perusideasta. Parhaan ehdotuksen pohjalta laaditaan asemakaavamuutos. Kaavamuutoksen on arvioitu valmistuvan noin 1,5– 2 vuoden kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Laaksoon suunnitellaan uutta yhteissairaalaa ja tunnelia MeilahteenKaupunki kauppaa 460 neliön arvohuvilaa MeilahdessaKetjut ja aukiolojen vapautuminen söivät pikkukaupan Meilahdessa – "Sunnuntait eivät enää olleet hyviä"Meilahden kartanon ja museon alueelle etsitään kehittäjää – Majoitus- ja hyvinvointipalveluja?