Australiaan asettuneen Tomi Björckin bisnes kukoistaa

Tomi Björck on asettunut pysyvästi Australiaan, mutta työskentelee myös Suomessa ja suunnittelee BW-ravintoloiden ruokalistat.

Marketta Karjalainen

Aamiaisbriossien, arancinien sekä manteligazpachon ja mantelisalaatin reseptit ovat uudessa Björck & Australia -keittokirjassa.

Marketta Karjalainen

Aurinkoiseen ilmanalaan ja leppoisaan elämänrytmiin tykästynyt ravintoloitsija Tomi Björck piipahti tällä viikolla Suomeen julkistamaan uusimman keittokirjansa. Rento ja herkullinen elämä on myös uuden kirjan ydin.

Björck kertoo asuvansa Australiassa perheineen nyt pysyvästi, mutta työskentelee edelleen pääasiassa Suomessa. Täkäläisissä BW-ravintoloissa keittiömestarina on Serko Rantanen ja hallintoa hoitaa Matti Wikberg. Menut ravintoloihin tekee Björck.

BW-ravintoloiden keulakuva viihtyy aurinkorannoilla."

Julkkiskokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Tomi Björck muutti Australiaan vuonna 2015. Muuttokassaa hän kartutti 3,5 miljoonalla eurolla myymällä osan BW-ravintoloiden osakkeistaan yhtiökumppanilleen Matti Wikbergille.

Vaikka BW-ravintoloiden keulakuva viihtyy aurinkorannoilla ja perheen parissa, bisnes kasvaa vauhdilla.

Tammikuussa Sydneyn Bondi Beachilla ovensa avannut Blanca Bar & Dining on Björckin mukaan saanut niin hyvän vastaanoton, että sitä ollaan parhaillaan laajentamassa viereiseen liiketilaan.

– Blanca on jatkumo Farangille, Gaijinille, Boulevard Socialille ja Brondalle. Se on hyvin samanhenkinen.

Helsingissä Björck kertoo käyneensä just katsomassa uutta liiketilaa.

BW-ravintoloiden uusin tulokas, Levain Bakery Eatery avasi ovensa Punavuoressa viikko sitten .

– Se on pitkäaikaisen unelman tulos. Sieltä saa ruokaa aamusta iltaan ja ensimmäistä kertaa meidän yrityksessämme, se myy myös take away -annoksia, Wikberg kertoo.

Levainin erikoisuutena on 100-prosenttisesti hapanjuureen leivottava leipä.

Korkeavuorenkadulla on realisoitumassa toinen pitkäaikainen projekti.

– Vuoden päästä avaa ovensa kompleksi, jossa on kahvila, deli, iso ravintola ja cocktailbaari. Kokonaisuus on suuri ja hieno, Wikberg kertoo.

– Tähän saakka meillä on ollut ravintoloiden yhteydessä baari. Nyt teemme ensimmäisen erillisen cocktailbaarin. Se toteutetaan meidän tyyliin eli siitä tulee Stadin paras, Wikberg arvioi.

Björck ei ole jättänyt jäähyväisiä myöskään Suomen tv-kanaville. Hänet nähdään tuomaroimassa pikkukokkeja yhdessä Henri Alénin ja Sara La Fountainin kanssa JuniorMasterChef Suomessa, joka alkaa Nelosella syyskuussa.

Levain Bakery Eatery (Kankurinkatu 6), avoinna ma–pe 8–21, la 9–16. Björck & Australia (Cozy Publishing, 2017).

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä