Kesällä 40 täyttävä Lola Odusoga ei usko ikäkriiseihin: "Avioero sai jo pysähtymään"

Bo Stranden

Kaikkien tuntema missi ja viihdealan ammattilainen Lola Odusoga täyttää kesäkuussa 40 vuotta.

Pyöreät vuodet eivät kuitenkaan ole hänelle kovinkaan merkityksellisiä, eikä näitäkään suuremmin juhlita. Vielä ei ole edes tiedossa, missä sankari itse on varsinaisena syntymäpäivänä.

Parin vuoden takainen avioero sai Lola Odusogan käymään läpi omaa elämäänsä ja haaveitaan, eikä nelikymppisten lähestyminen ole aiheuttanut hänelle minkäänlaista ikäkriisiä.

– Kriisit eivät minulla rinnastu ikään. Enemmänkin ikä saa pohtimaan, missä elämässä ollaan nyt ja mitä haluan vielä toteuttaa, Lola pohtii.

Sen Lola myöntää, että hän haluaa tehdä paljon yhtä aikaa. Se sopii parhaiten hänen persoonalleen.

– Olen aina nauttinut siitä, että teen paljon kaikenlaista. Olen tehnyt juontokeikkojen ohella muun muassa teatteria, kiinteistönvälitystä, tv-keikkoja ja liikunnanohjausta, hän lisää.

Keikka- ja projektiluontoisuus kuvaa Lolan työuraa kaikista parhaiten. Hän on ollut säännöllisessä työssä vain vuoden verran missivuotensa jälkeen.

– Keikkailu on ollut minun tapani elää. En näe siinä hankaluutta perhe-elämään yhdistettynäkään. Toiset yöt ja päivät ollaan töissä tai auton ratissa, toiset ei.

Kilometrejä autoon kertyy 50 000 vuodessa, mutta viime vuosina työt ovat keskittyneet eteläiseen Suomeen, eikä ajoa tule enää entiseen tapaan.

Työt on toki tehtävä, mutta vapaa-ajalla olen aika lapsiriippuvainen."

 Töiden epäsäännöllisyys on tarkoittanut sitä, että Lola on joutunut olemaan välillä pitkiäkin aikoja poissa perheensä luota.

Jopa kuukauden työkomennuksien vastapainoksi hän on pyrkinyt olemaan pidempiä pätkiä myös kotona.

Koko perhe on sopeutunut hyvin siihen, että äidin työt vievät häntä ympäri Suomea ja välillä maailmaa. Se on auttanut myös eron jälkeiseen tilanteeseen, jossa lapset ovat vuorotellen isällä ja äidillä.

Lola ei joutunut juurikaan totuttelemaan uuteen tilanteeseen, ja myöskään lapsille muutos ei ollut suuri.

– Silloin kun minulla on lapset, menen täysin heidän tarpeidensa mukaan. Työt on toki tehtävä, mutta vapaa-ajalla olen aika lapsiriippuvainen, Lola kuitenkin naurahtaa.

Lolan molemmat lapset harrastavat paljon, joten myös äidin illat menevät usein harrastusmenoissa.

– Se on sitä kaikille vanhemmille tuttua "kuskaa, kustanna, kannusta" -meininkiä, Lola toteaa hymyillen.

Kesän suunnitelmat ovat vielä hieman auki työkalenterin täyttyessä pikkuhiljaa.

– Olen käynyt vähintään yksillä festareilla joka kesä. Tänä kesänä olisi suunnitelmissa ainakin kahdet, minkä lisäksi olen joillakin festareilla töissä ja pääsen nauttimaan niistä sitä kautta, Lola kertoo.

Lolalle kesä on vuodenaika, joka ylittää kaikki muut. Ehkä se johtuu siitä, että hän on syntynyt kesällä.

Myös työt hän pyrkii suunnittelemaan sen mukaan, että pääsee nauttimaan Suomen kesästä mahdollisimman paljon.

– En nauti muista vuodenajoista yhtään. Kesällä tykkään istua auringossa, nähdä ihmisiä, käydä tapahtumissa ja olla luonnossa. En voisi kuvitella olevani kesällä töissä jossain toimistossa. Voisin vaikka asua ulkona koko kesän, Lola hehkuttaa.

Teksti: Riitta Alakoski

Written by:

Ota yhteyttä