Pärjääkö sporakuskien Mäkiratikka? – Mäkiautokisa Helsingin keskustassa lauantaina

Kuvassa vauhdikkaat Reino-tossut Suomen edellisessä Red Bull Mäkiauto GP:ssä.

Rami Lappalainen / Red Bull

Helsingissä kisataan jo neljännen kerran mäkiautoilla, kun Red Bull Mäkiauto GP valloittaa Tähtitorninmäen 19. elokuuta.

Kyseessä on kansainvälinen jokamiesluokan kilpailu, jossa lasketaan mäkeä kotikutoisilla mäkiautoilla. Tapahtuma haastaa kokeneet kuljettajat ja halukkaat harrastelijat suunnittelemaan tyrmistyttäviä unelmien vauhtikojeita ja kisaamaan alamäkiajossa kelloa vastaan jopa fysiikan lakeja uhmaten.

Tänä vuonna mukana on esimerkiksi sporakuskien Mäkiratikka, joka ei tarvitse sähköä vaan painovoima hoitaa värkin vauhdilla maaliin.

Mäkiautokisaan osallistuu tänä vuonna kaikkiaan 65 huolellisesti valittua tiimiä ympäri Suomen. Edellisen kerran Helsingissä vuonna 2012 laskettu kisa veti paikalle yli 10 000 katsojaa. Luvassa on tälläkin kertaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Paavi lasikuvussaan ja Golden Gate -silta."

Ajoneuvot ovat vuosien varrella vaihdelleet realistisista ralliautojen jäljennöksistä kaikkeen, mitä ihmismieli voi keksiä. Aiemmat luomukset ovat sisältäneet Paavin lasikuvussaan, Batman-auton, merirosvolaivan, joulupukin ohjastaman paljun, Golden Gate -sillan sekä myös useita ajankohtaisia ja poliittisiakin ilmiöitä, henkilöitä ja hahmoja.

Suomen edellisen GP:n voitti jyväskyläläinen Team Grillaillaan maailman vauhdikkaimmalla pallogrillillään.

Kisan ja tapahtuman juontajina Tähtitorninmäellä ovat lumilautailija Eero Ettala ja moottoriurheilija Aleksi Halen. Kisan tuomaristossa ovat muiden muassa kansanedustaja Harry Harkimo, lumilautailija Heikki Sorsa, rallicross-kuski Toomas Heikkinen, Neste-rallin pääpromoottori Jani Backman, valokuvaaja Viivi Huuska ja Blokess-sketsiryhmä.

Kisa aiheuttaa liikennejärjestelyjä."

Mäkiautokisa näkyy suorana lähetyksenä ilmaiseksi Viasatin Viafree-palvelussa kello 12.50 alkaen osoitteessa www.viafree.fi. Kisan selostajina lähetyksessä toimivat Matti Kyllönen ja Mikko Silvennoinen.

Kisaan osallistuvien tiimien esittelyvideoita, kisan säännöt ja lisätietoa tapahtumasta löytyy Red Bull Mäkiauto GP:n verkkosivuilta.

Kisa aiheuttaa liikennejärjestelyjä Helsingin Tähtitorninmäen ympäristössä perjantaista sunnuntaihin. Koko Tähtitorninkatu ja Bernhardinkadun itäpää, Etelärannan eteläpää, Unioninkadun eteläpää ja Kopernikuksenkatu ovat niin tapahtuman, kuin myös sen rakennus- ja purkutöiden ajan suljettuja liikenteeltä.

Tapahtuma alkaa 19. elokuuta kello 12. Red Bull Mäkiauto GP lasketaan kello 13–15.20, palkintojen jako on kello 15.40.

Lisää aiheesta

Hassut mäkiautot laskevat Tähtitorninmäeltä
Written by:

Ota yhteyttä