Myllypuro onnistui kääntämään "white flightin" monipuoliseksi väestönkasvuksi – kaupunki aloittaa pitkän ajan seurantahankkeen

Asuntokannan monipuolistaminen on vaikuttanut väestörakenteen kehitykseen Myllypurossa.

HKL/Miska Engström

Myllypurossa alkaa kymmenvuotinen seurantahanke. Sen tarkoituksena on kerätä tietoa esimerkiksi rakennetun ympäristön muutoksista, asukkaiden kokemuksista, alueen palvelujen ja elinkeinotoiminnan sekä alueen maineen ja arvostuksen kehittymisestä.

Myllypuro on Helsingissä esimerkki kaupunkiuudistamisen alueesta, jossa on kaupunki on panostanut erityisen paljon sekä rakennetun ympäristön että esimerkiksi palvelujen parantamiseen. Metrolian 6000 opiskelijan kampuksen valmistumisen toivotaan lisäävän vetovoimaa entisestään.

Aina 2000-luvulle saakka jatkunut negatiivinen väestönkasvu johtui erityisesti kantaväestön pienenemisestä.

Väen väheneminen kääntyi väestönkasvuksi 2000-luvun puolivälin jälkeen ja alueelle on muuttanut vuodesta 2007 lähtien poismuuttaneisiin verrattuna enemmän asukkaita.

Enää alueen väestönkasvu ei johdu yksinomaan maahanmuutosta, vaan myös kantaväestön määrä on kääntynyt alueella kasvuun. Tämä johtuu pitkälti Hallainvuoren pientaloalueesta ja ensi vuonna lopullisesti valmistuvasta Puu-Myllypurosta.

Vuoden 2017 alussa Myllypurossa hieman useampi kuin joka viides oli vieraskielinen. Esimerkiksi Kontulassa vieraskielisten osuus on kasvanut huomattavasti nopeammin.

Vuosina 2017–2027 toteutettavan seurannan yhteistyökumppaneina ovat Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston sekä Aalto-yliopiston yhteinen Kaupunkiakatemia-verkosto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Tuore tutkimus ei kannusta eriytyneeseen asumiseen – Hyvän lähiön salaisuudet Helsingissä ovat tässäLähiön asukki on ökyalueen asukille usein tuntematon – Kysely: "Aika moni elää kuplassa"Vieraskielisten osuus kasvaa Helsingin seudulla – raju muutos jo 15 vuodessaVieraskieliset muuttavat uusiin kaupunginosiin – täällä suurin kasvu”Ruotsissa on esimerkkejä siitä mitä tapahtuu, jos lähiöitä ei oteta vakavasti”Helsinkiläiskoulu haluaa yhdistyä toiseen kouluun – syynä vieraskielisten oppilaiden suuri määräJättikampus jauhaa Myllypuron uusiksiPysäyttävä video: Myllypuron leipäjonon ohittaminen autolla kestää lähes minuutin