Shokkirokkari Marilyn Mansonin komea keikka

Keikka potkaistiin käyntiin tunnin myöhästymisen jälkeen uuden albumin avausraidalla Revelation#12.

Kari Martiala

Marilyn Manson istui keikan aikana suurella ”valtaistuimellaan”, kahden valtavan pistoolin edessä. Miehen jalka ei ilmeisesti onnettomuuden jälkeen edelleenkään kunnolla kestä seisomista kokonaisen keikan ajan.

Kari Martiala

Konsertin settilistalla oli edelleen tuttu Eurythmics-ikivihreä Sweet Dreams.

Kari Martiala

Kesällä Oulun Qstockissa esiintyneen yhdysvaltalaisen Marilyn Mansonin uuden kiertueen – Heaven Upside Down Tour 2017 – ensimmäinen keikka koettiin eilen illalla Helsingin Jäähallissa. Tapausta kerääntyi todistamaan 5 000 pääsylipun ostanutta. Kiertueella juhlistettiin miehen uutta, saman nimistä albumia.

Miehen tempaukset ovat kuitenkin vain kasvattaneet hänen suosiotaan."

Aina 1990-luvun alkupuolelta lähtien musiikillaan ja esiintymisillään shokeerannut tähti on jatkanut samaa tyyliä myös tänä vuonna. Viimeksi närkästyneitä kommentteja synnytti hänen esiintymisensä tekokiväärin kanssa Californian San Bernardinossa, vähän sen jälkeen kun 26 ihmistä kuoli Texasissa kirkossa tapahtuneessa traagisessa ampumisessa. Helsingissäkin lavan takaosaa koristi kaksi valtavaa pistoolia.

Miehen tempaukset ovat kuitenkin vain kasvattaneet hänen suosiotaan. Levyjä on myyty kymmeniä miljoonia ja ne ovat nousseet säännöllisesti Yhdysvaltojen albumilistan kärkikymmenikköön. Hän on ollut epäsuosiostaan huolimatta myös neljästi Grammy-ehdokkaana.

Miehen menoa ei ole hidastanut taannoinen onnettomuus, jossa hän loukkasi jalkansa, eivätkä kahden yhtyeeseen pitkään kuuluneen soittajan poistumiset rivistöstä. Toisen Manson joutui erottamaan raiskaussyytösten takana ja toinen menehtyi pitkän sairauden jälkeen.

Keikka käynnistyi tunnin myöhässä, mikä nykyisin on perin harvinaista nimibändienkään keikoilla. Ilmeisesti kiertueen ensimmäinen keikka ja Mansonin jalkaongelmat viivyttivät shown alkua. Keikan alussa Manson istui suurella valtaistuimellaan, jota hän pystyi kääntämään keikan aikana. Istuessaan paikallaankin hän hallitsi lavaa ja tutut laulut toimivat hienosti.

Illan keikalla kuultiin uudelta albumilta yllättäen vain neljä laulua; Revelation#12, Kill4Me, SAY10 ja I've Know Where You Fucking Live. Edes albumin nimikappaletta ei kuultu illan aikana. Vanhoista kuumista hiteistä mukana oli yhä muun muassa Eurythmicsin ikivihreä Sweet Dreams (Are Made Of This).

Teksti ja kuvat: Kari Martiala

Lue myös: Shokkirokin ikoni Marilyn Manson Rockfestiin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Marilyn Manson Helsingin Jäähallissa 12.11.2017 – settilista:

Revelation#12

This Is The New Shit

Disposable Teens

Mobscene

Kill4Me

Deep Six

The Dope Show

Sweet Dreams

Tourniquet

I've Know Where You Fucking Live

SAY10

Encore:

Beautiful People

Lunchbox

Coma White

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Shokkirokin ikoni Marilyn Manson Rockfestiin