Piilota X Palauta

Bussikatu etenee Vallilanlaaksoon

Paikalliset 4 Kommentoi

Kaupunginhallitus äänesti Vallilanlaakson joukkoliikennekadusta keskiviikon kokouksessaan.

Vihreät ja Vasemmistoliitto ehdottivat, että kadun kaavamuutosehdotus palautetaan uuteen valmisteluun, mutta ehdotus hävisi äänestyksessä äänin 10-5. Kaupunginhallituksen muut poliittiset ryhmät kannattivat alkuperäistä esitystä, jonka mukaan Vallilanlaaksoon ja Kumpulanlaaksoon rakennetaan bussikatu.

Vihreät ja Vasemmistoliitto halusivat, että ehdotus valmistellaan uudestaan niin, että joukkoliikennekadun osalta kaavamääräystä muutetaan koskemaan ainoastaan maisemoitua raitiotieliikennettä Vallilanlaakson virkistys- ja kulttuuriarvoja kunnioittaen.

Vallilanlaakson bussikatu on erittäin kiistelty hanke pohjoisen kantakaupungin alueella. Vuosia kestänyttä suunnittelua ovat vastustaneet kaupunginosayhdistykset ja siirtolapuutarhayhdistys. Kaavahanke etenee seuraavaksi kaupunginvaltuustoon.

4 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Jani Jakonen kuva
Jani Jakonen

Kommentit

8.12.2011 14:04

Oikein hyvä, että bussiliikennettä kehitetään.

8.12.2011 14:16

Bussikatua ajetaan edelleen itsepäisesti Vallilanlaakson viheralueen läpi. Väylä kulkisi Kasvitieteellisen puutarhan ja siirtolapuutarhan välistä keskellä laajaa viheraluetta ja arvokasta kulttuurimaisemaa ja jakaisi koko laakson kahteen osaan.

Hanke on tyrmätty jo useaan otteeseen Kaupunginmuseon, kaupunginosayhdistysten ja kaupunkilaisten taholta painavin perustein. Mikään ei kuitenkaan näytä kääntävän kokoomuksen ja demareiden päätä.

15.12.2011 23:04

Jos minulla olisi Vallilan siirtolapuutarhassa mökki, agitoisin muut puutarhalaiset nostamaan ryhmäkanteen kaupunkia vastaan. Peruste: ensin suojellaan alue, sitten turmellaan se tuomalla bussit suojelualueen aidan viereen. Voiko olla ristiriitaisempaa kaavoituspolitiikkaa?

5.2.2012 18:57

Tätä bussikatuhanketta ei aja eteenpäin muut kuin ne, joille tavoitteiden sijaan liike ja tekeminen ovat tärkeintä.

Luultavasti myös muualla kantakaupungin alueella asuvat saattavat yleisesti kannattaa, sillä tämä hanke nostaisi noiden muiden alueiden arvoa Vallilanlaakson kustannuksella.

PS. En itse omista kiinteistöä tai osaketta tuolla bussikaistaksi pyhitettävällä alueella. Mutta tarvitseeko aina edes olla kärsijän asemassa kokeakseen myötätuntoa ja empatiaa?

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu