Sisu puskee kioski-yrittäjää eteenpäin

Jamel Kahri toivoo kioskin tuovan Viikkiin lisää hyväntuulista yhteishenkeä. Asiakkaat saavat rupatella vaikka kahvikupin ääressä. Varkaat iskivät heti uuteen yritykseen. Alkuvaikeuksista huolimatta Kahri uskoo yrityksen tulevaisuuteen.

Sanna Heikkilä

Tavarantoimitukset pitävät kioskiyrittäjän aamupäivät kiireisinä. Jamel Kahri (oik.) ja Kim Stenman tarkastavat papereita.

Sanna Heikkilä

Kioski Kotka avasi ovensa Viikissä kolmisen viikkoa sitten. Tunisialaissyntyisen Jamel Kahrin ja hänen vaimonsa Elina Liikasen omistama kioski sijaitsee tienvarressa kauppajätti Prisman kupeessa.

– Paikan sijainti on hyvä. Täällä on paljon opiskelijoita. Ja puhtaassa luonnossa viihtyviä perheitä muuttaa tänne koko ajan, Kahri kertoo.

Kioski Kotkan ympärillä on paljon ohikulkuliikennettä, kävelijöitä ja autoilijoita. Kahrin mukaan kioski kilpailee isojen ketjujen kanssa tunnelmalla ja hinnoilla.

Jo toisella viikolla täällä kävi varkaita.”
– Toivoisin, että ihmiset poikkeaisivat tänne rupattelemaan ostoksien ohessa. Vaihtaisivat kuulumisia kahvikupin ääressä. Ja täältä tarttuisi hyväntuulinen olo, Kahri kertoo.

– Suuria voittoja en tavoittele. Tarjoan esimerkiksi kahvin lisäksi keksejä, jotta asiakkailla olisi viihtyisämpi kahvihetki, Kahri kertoo.

Kioskin alkutaival on kohdannut vaikeuksia.

– Jo toisella viikolla täällä kävi varkaita. He veivät rahat kassasta sekä paljon tavaraa. Ja sotkivat paikkoja, Kahri sanoo.

Varkauden jälkeen tuoreen yrittäjän mieli oli maassa.

Kahdeksan vuotta Suomessa asunut Kahri kertoo, että kioskivarkaus yllätti erityisesti turvallisessa Suomessa.

– En ollut käsittänyt, että sellaista voi tapahtua täällä, hän toteaa.

– Parin vuoden toiminnan jälkeen se ei ehkä olisi tuntunut niin raskaalta, mutta aloittavalle yritykselle isku oli suuri, Kahri sanoo.

Kioskin perustamista edelsi noin kahden vuoden pohdinta-aika ja lukuisia neuvotteluja lainoittajien kanssa.

– Kyllä minua sekä innosti että pelotti yrittäjäksi ryhtyminen, Kahri kertoo.

Toivon, että täältä tarttuu hyväntuulinen olo.”
Aiemmin Kahri on työskennellyt muun muassa parturina ja ompelijana. Kioskille on hänen mukaansa eniten kysyntää.

– Pienyrittäjyydessä on aina isot riskit. Tämä oli kuitenkin paras vaihtoehto, koska haluan tehdä paljon työtä, Kahri toteaa.

– Haluan olla mukana luomassa hyviä asioita Suomeen, Kahri lisää.

Kahri uskoo edelleen vahvasti tulevaisuuteen.

– Ihmiset löytävät tänne varmaankin vähitellen. Kesäksi aiomme avata ulos pienen terassin, Kahri kertoo.

– En halua vielä edes ajatella muuta kuin sitä, että tämä kioski pärjää, Kahri toteaa.

Tavarantoimittajia käy kioskilla aamuaikaan tiuhaan tahtiin. Kahvi maistuu monelle samalla, kun toimituksia käydään läpi.

Written by:

Sanna Heikkilä

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Onnea ja tsemppiä uudelle kioskiyrittäjälle! Mukavaa saada uusia palveluita Viikkiin. Olisi mukavaa saada myös Latokartanon lähipalvelukeskukseen uusia yrittäjiä. Alueelle rakennetaan koko ajan uusia asuinkerrostaloja ja väestöpohja edellyttäisi jo paremmat kaupulliset palvelut alueelle. Kunnollinen ruokaravintola, laadukas oluthuone tai videovuokraamo olisi tervettullut Latokartanon pohjoisosaan.

Kimpe (ei varmistettu)

Mä tykkään käydä alakerrassa sijaitsevassa Kotka Kioskissa ihan muuten vaankin kahvilla ja turisemassa. Mukavat omistajat ja aina ovat ottamassa hymyillen vastaan. Halvat hinnat, kun vertaa R-kioskeihin ym ja laaja valikoima taloustavaroista karkkeihin ja pesuaineihin.

Anne yläkerrasta ;) (ei varmistettu)

Hyvä kuulla että joku on saanut mukavaa palvelua. Meni vähän maku kun itse vierailin ensimmäistä kertaa ja palvelu oli; MITÄ HALUAT? ONKO TEILLÄ MYYNNISSÄ TUPAKKAA? TOINEN MYYJÄ VASTAA ON, JA TOINEN, EI OLE..
MOLEMMAT KATSELEVAT TOISIAAN JA MIES TOKAISEE VIELÄ ET MUUTA??
Jäi vähän kakan maku suuhun palvelusta :(

MAKSAVA ASIAKAS (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun