Sosiaaliturva ei kuulu terroristeille

Useat tiedotusvälineet ovat alkuvuodesta uutisoineet, että suomalaista sosiaaliturvaa voidaan maksaa taistelualueilla sotiville terroristeille.

Tutkijoiden mukaan terroristijärjestöt, kuten Isis, ovat jopa rahoittaneet osin toimintaansa länsimaista kerätyillä sosiaaliturvamaksuilla.

Tällaiset sosiaalitukien räikeät väärinkäytökset ovat epäeettisiä. Ne nakertavat sosiaaliturvajärjestelmän uskottavuutta ja korjaamatta jäädessään jopa kansalaisten veronmaksuhalukkuutta.

Suomalaisten verovaroista kustannettu sosiaaliturva kuuluu suomalaisten vähävaraisten lapsiperheiden, opiskelijoiden, eläkeläisten, työttömien ja työkyvyttömien toimeentulon turvaamiseen.

Sosiaalitukien valuminen terrorismia harjoittaville tahoille on estettävä kaikin keinoin. Ratkaisuja voidaan etsiä Kelan ja poliisin viranomaisyhteistyötä parantamalla sekä tarvittaessa muuttamalla lainsäädäntöä.

Vierailun ja jopa lomailun taistelualueella tulee olla viranomaisille selkeä signaali siitä, ettei henkilö ole oikeutettu suomalaiseen sosiaaliturvaan."

Viranomaisille täytyy tarvittaessa antaa mahdollisuudet tietojenvaihtoon, jos henkilöllä havaitaan kytköksiä terroristijärjestöihin. Sosiaalitukien maksamista ulkomaille tulee ylipäänsä kontrolloida tarkemmin kaikenlaisten väärinkäytösten estämiseksi.

Vierailun ja jopa lomailun taistelualueella tulee olla viranomaisille selkeä signaali siitä, ettei henkilö ole oikeutettu suomalaiseen sosiaaliturvaan. Myöskään turvapaikan tarve ei voi olla kovin ilmeinen, jos henkilö voi kuitenkin edelleen oleskella alueella josta on paennut, joten henkilön oikeutus oleskelulupaan voidaan myös arvioida uudelleen.

Terrorismirikokseen syyllistyneiden ei tule saada Suomen kansalaisuutta. Sen lisäksi on myös selvitettävä mahdollisuus kansalaisuuden peruuttamiseen niiltä terrorismirikoksiin syyllistyneiltä, jotka ovat jo kansalaisuuden saaneet.

Puutteista huolimatta tällä vaalikaudella maahanmuuttopolitiikkaa on jo järkeistetty enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Esimerkiksi terrorismiin liittyen rikoslakiin tehtiin muutos, jossa matkustaminen ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten kriminalisoitiin.

Työtä jatketaan sen eteen, että maahanmuuttoa koskeva lainsäädäntö estää väärinkäytökset ja varmistaa suomalaisten turvallisuuden.

Kommentit (26)

Kommentit

Presut PETTI, älkää äänestäkö pettureita, mutta ei myöskään SDP. Kostetaan tämä Presujen petturuus, äänestetään KOMMAREITA.

Jopa 5% KOMAREITTEN kannatus kunnalisvaaleissa, saisi Presut näyttämään idiooteilta. Mutta mikä parasta, se saisi Sipilän, Stubb, Kataisen, Vanhasen kiehumaan kiukusta, kun heille naurettaisiin maailmalla.
Muualla on KOMMARIT kuolleet, mutta Sipilä tekee raamatullisia ihmeitä, se on saanut KOMMARIT herätettyä kuolleista.

ma_vaan

Persut tekivät virheitä, mutta on se edelleen tolkun ihmisten asialla, toisin kuin vasemmisto. Vasemmisto on sekaisin Li tyttösen johdolla. Ensimmäisessä pj puheessa uhosi, että vasurit on feministinen puolue.
Mutta sitten Liin omat kaverit pistivätkin asialle oman puolueen, niin feminismi piiloitettiin hiljaisuudella. Eikä vanhat kommari äijätkään mitään feminismistä ymmärrä. Sillä ajetaan liittojyrät demareiden syliin.
Ja onhan se vasureiden ajatus valtion varojen käytöstä niin utopistinen, että minkään näköistä taloudellista vastuuta voi heille lykätä.

Woody

Presut on tolkun ihmisten puolueesta kaukana. Suomeen tarvitaan äärioikeistolainen puolue, mutta sitä ei saada niin kauan kun KOMMAREISTA ei saada isoa puoluetta. KOMMARIT valtaan niin sitten hyväksytään äärioikeistolaisetkin puolueet. Joten KOMARI paskoille äänet.

ma_vaan

Jos näin tapahtuu niin mitäs hallitus asialle tekee? Turha vaahdota vain kolumnissa, tekoja kiitos. Tähän saakka noita pakolaisia ja myös terroristeja on tän hallituksen aikana hyysätty siinä missä kantasuomalaisten oloja on kurjistettu ja leikattu sieltä sun täältä yhteisen hyvän nimissä.

Mamma68

Meinaatko, että se on tuosta vain sormia napsauttaen tuollainen tapahtuu? Sehän voi tarkoittaa lain muutosta (typeriä lakeja löytyy yllinkyllin)ja mikä vaikeinta on, niin saada valtion laitokset jakamaan tietoja sekä käydä keskusteluja virkamiesten kesken. Kela ei ole todellakaan kaikkein "notkein" neuvottelu kaveri.
Terho kertoi blogissaan mitä on tekeillä ja sehän on hienoa, että kansalle avataan näitä asioita.

Woody

Suomalainen sosiaaliturva kyllä menee maksuun sota-alueilta oleileville ja vaikka mistä palaaville sillä kuka ne jäljet selvittää ? Näillä henkilöillä on useita passeja ja he osaa kaikki konstit .
Jos palaaja kieltää olleensa sota-alueella tai sotatoimissa niin miten todistat muuta ? Suomalainen maksaa ja se on ihan hyväksytty käytäntö myös kaikille ulkomailla oleskeleville jotka ei oleskeluaan tai sen kestoa ilmoita ja kaikki perustuukin henkilön omaan ilmoitukseen. Sampo Terho on oikeassa , mutta mitä asialle voi tai oikeammin Suomessa saa kukaan tehdä ? Hallituksessa on kaksi puoluetta eli keskusta ja kokoomus joka eivät halua vaikuttaa asiaan vaan vastustavat kaikenlaista ulkomaalaisen sosiaaliturvaan puuttumista . Persut eivät yksin tee yhtään päätöstä .

CALWX9

Eiköhän kovenneta panoksia, sosiaaliturva pois koko perheeltä josta on joku on lähtenyt tappamaan "rauhanuskonnon" nimissä.
"Taistelijalle" menolippu siihen maahan jossa oli murhaamassa ja raiskaamassa!

von Os

Voithan tehdä oman idioottimaisen rahojen jaon esim. spr:n kautta suoraan terroristeille. Vero eurot eivät ole korvamerkittyjä. Verosi voi mennä vaikka natsin parturi maksuihin toimeentulo tuen nimellä.
Ja sehän on täysin punavihreiden oma syy. :-D

Woody

Haluatko sanoa, että pakolaiset ovat ali-ihmisiä, joilla ei ole oikeutta lomailla? Käsittääkseni suomessa on liikkumisvapaus ja tasa-arvo, ja on jokaisen oma asia, missä ansaitun lomansa viettää!

feiministi

Työssä käyvä ja sieltä loman ansainnut lomailkoon omilla rahoillaan vaikka hevonkuusessa .
Usein pakolaiset palaavatkin turvapaikan saatuaan kotimaihinsa lomalle vaikka ovat oman kertomansa mukaan alun perin lähteneet pakoon turvattomia oloja mm. Suomeen, hmmm ..
Miten muuten työtön yhteiskunnan tuilla elävä pakolainen ansaitsee loman ?
Pakolaisen vapaata liikkumista Suomesta pois vaikka lopullisesti ei varmaan kukaan halua estää .
Pakolaisen toivotaan ilmoittavan viranomisille mikäli on kokonaan poistunut sosiaaliturvan asiakuudesta .
Myös lomansa keston pitäisi ilmoittaa ja aikooko palaako taas elämään sosiaaliturvalla "lomansa" loputtua .
Näissä ilmoitus asioissa törmätään usein tilanteisiin, että aiheetonta tukea tulee nostettua kun ilmoittaminen "unohtuu" tai sitä ei ole "ymmärretty" tehdä .
Kyllähän sellaisissa tapauksissa tietty tarkoitushakuisuus on selvä ja tietyistä mm. Afrikan valtioista Suomeen tulleiden ihmisluonne äkkiä paljastaa ja on paljastanut vähemmän kunnioitettavia piirteitä .

CALWX9

Ei pitäisi olla vaikeaa käsittää, että mikäli pakolainen käy lomilla kotikonnulla, niin silloin hän poistaa itseltään oikeuden pakolaisuuteen ja hän voi palata kotikonnuille lopullisesti. Pakolaisissa ei ole ali-ihmisiä, mutta turvapaikanhakijoissa niitä on. Siis kaikki ne joilla ei ole oikeutta pakolais-statukseen. Tätä ei varmaankaan tarvitse selittää?

Woody

Ontuva vertaus. Minä käyn sartunnaisesti myös yöaikaan ja silloin steissillä onkin rauhallista kun vartijoita on yllinkyllin sekä poliisitkin tarkkailee.
Eipä siellä asemalla myöskään kenenkään koti ole. ;-)

Woody

No ei hyvvee päevee. Jos on pakoon lähdetty henkensä edestä, niin miten sinne sota-alueelle voisi lomailemaan takaisin mennä? Jos ollaan ns. hengenvaarassa lähtömaassa, niin ei se anna kovin hyvää pohjaa lomailulle, vaan vaikuttaa puhtaalta k---setukselta/taqyjjalta. Ehkä sossun rahoille voisi laittaa vastineeksi, että on ilmoittauduttava fyysisesti paikalle melko usein, esim kerran viikossa. Tai sitten sossun rahat pois. Niitä nipsitään koko ajan pois suomalaisiltakin, nyt sama pitää ulottaa myös ulkomaalaisiin. Maailman typerin juttu on tämä perustulokokeilu, jota maailman lehdistö mainostaa. Tulkaa tänne Suomeen, kaikki saavat fyrkkaa.

Termit oikein

Ne, jotka todella apua tarvitsee, tulee auttaa. Rajanveto on kuitenkin vaikeaa. Toisaalta kyllähän ensin pitäiis huolehtia siitä, ettei suomen kansalaisita kukaan ole asunnoton eikä tarvitse leipäjonossa seistä. Suomalaisten sosiaaliturvan pitäisi olla sen suuruinen, että köyhimmätkin saavat arjen pyörimään edes juuri ja juuri. Eikä kenenkään pitäisi jäättää lääkkeitä hankkimatta siksi, että on köyhä. Minun mielestäni monet ihmisten perusoikeudet on tallattu Sipilän hallituksen myötä sohjoon. Työministerinä on henkiö, jolla valta on noussut pahasti päähän ja vaikka hän onn ollut työmarkkina-aktiivi, hän polkee pahasti sekä työntekijöiden oikeuksia, että alistaa työttömiä. Tämä maa on niin häpeäksi ja ns. hyvin vointi on kadonnut, elintasoa on laskettu säännöllisesti ja asumisen kustannukset ovat karanneet kauas tavallisen ihmisen sietokyvyn ulottumattomiin. Vantaalla poliitikot nostaa lisää liksaa, mutta köyhille ei myönnetä edes perus toimeentuloa.

elenna

No tämähän se ongelma juuri on. Jos täällä olisi jotain ylimääräistä fyrkkaa jaettavaksi, voisi auttaa oikeassa hädässä olevia ulkomaalaisia, vaikka EU:n systeemien mukaanhan tänne ei olisi pitänyt sellaisia edes tulla (välissä Kreikka, Itävalta, Saksa, Tanska, Ruotsi yms). Mutta kun ei sitä fyrkkaa ole edes omille, niin... kohta käy muuten niin, että sitä fyrkkaa ei vaan ole kenellekään jaettavaksi, ei suomalaisille eikä irakilaisille. Mitenkäs sitten suu pannaan.

Termit oikein

Eikö auttaminen pitäisi olla vapaaehtoista? Miksi valtio leikkaa väkisin suomalaisilta, myös kaikkein köyhimmiltä ja lahjoittaa rahat muille? Miksi ei voisi olla niin, että jos joku haluaa/pystyy auttamaan, niin hän vapaaehtoisesti lahjoittaisi rahat hyväntekeväisyyteen, eikä varat otettaisi verovaroista?

Eli jos vapaehtoislahjoituksia kertyy esim 1 miljoona euroa, niin sillä rahalla ostettaisiin 2-3 asuntoa (200 000€:lla/kpl) ja otettaisiin 2-3 pakolaisperhettä. Loput rahat käytettäisiin niiden toimeentuloon. Kun lahjoitetut rahat loppuisivat, niin kysyttäisiin, että haluaako joku vielä lahjoittaa lisää, jotta pystyisimme elättämään pakolaisia. Jos lahjoituksia löytyy, niin he saisivat taas asua 2-3 kuukautta, jos ei, niin sanottaisiin, että sori, teidän on aikaa palata kotiin.

Tai jos jollain on useampi omistusasunto ja halua auttaa, niin hän voisi antaa yhden asunnoistaan pakolaisille. Mutta silloin olisi myös velvollinen maksamaan heille rahaa elämiseen. Ettei pakolaisten tarvitsisi tehdä rikoksia tullakseen toimeen.

työtön

Sampo Terho

Kirjoittaja on kansanedustaja ja Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.