KOVAA PELIÄ MALMIN LENTOASEMALLA

Rajavartiolaitos

Näkeekö Helsinki, että nyt on kuolettavan iskun paikka. Ainakin siltä näyttää – peli Malmin osalta on edennyt vaiheeseen, jossa tyylipisteitä ei enää jaeta – on aika kaikkien Malmin ystävien nousta barrikadeille ja laitettava Pajunen ja Sinnemäki kuriin.

Joulukuussa 2016 Helsingin kaupunki ei suostunut tekemään kuin kuuden kuukauden vuokrasopimuksia Malmin lentoasemalla toimivien yritysten ja yhdistysten kanssa sisätilojen, ns. hangaarien vuokraamisesta. Hangaareissa säilytetään lentokoneita mutta ennen kaikkea siellä tapahtuu kaikki koneiden huoltotoiminta. Nyt kaupunki on ilmoittanut, että kaikki koneet on oltava ulkona 16.5.2017. Tämä käytännössä tarkoittaa lentotoiminnan halvaantumista Malmilla. Hangaarit on säilytettävä lentokäytössä niin kauan kuin Malmilla ilmailutoimintaa on – tämä on aivan välttämätöntä (nykysopimus on vuoden 2019 loppuun asti). Nyt tilat siirtyvät Helsingin Tukkutorin hallintaan.

Helsingin tilakeskuksen virkamiehiä ei ole asiasta syyttäminen. He toimivat täysin poliittisten ohjeiden mukaan, eli tässä tapauksessa apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen käskyläisinä.

Lentokentän kiitorata, lennonjohtotorni, hangaari yms. vuokrattiin nykytoimijoille kovaan hintaa, noin 144.000.- / vuosi. On aika vaikea uskoa, että muutamalla konsertilla kesäaikana saataisiin tuo summa katetuksi tahi kirpputoreja ylläpitämällä.

Muistetaan että Malmin rakennukset ovat museoviraston suojelemia ja muutosten tekeminen niihin on erinomaisen vaikeaa. Esimerkiksi lattiat ovat vanhoja suuria betonilaattoja jotka ovat laskeneet ja kohoilleet, eivät siis vaarallisuutensa takia sovellu massatapahtumien areenaksi.

”Vanhaan hangaariin mahtuu 50 lentokonetta, Patrialta mahdollisesti vapautuviin tiloihin vain 15 konetta. Valtaosaa koneista ei voida säilyttää ulkotiloissa, joten ne siirtyvät muualle.

Näyttääkin siltä, että ainoa tarkoitus on saada lentotoiminta kuolemaan Malmilla tekemällä se mahdottomaksi. Ilman kunnollisia ja suojattuja sekä suljettuja huoltotiloja, ei laillisen lentotoiminnan vaatimuksia voida taata. Huoltojen taso laskee liikaa. Tämän Vihreät, Kokoomus ja apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki eturivissä hyvin tietävät.

Malmin rakentamiselle on vaihtoehtoja – maata on löydettävissä riittävästi Helsingin tarpeisiin maavaihdoin valtion kanssa, jos vain poliittista tahtoa riittää.

On luvattu, että korvaava lentokenttä on osoitettu ennen Malmin lakkauttamista – spekulointi asialla voidaan lopettaa, kun todetaan että Malmin lentoasema säilyy ja sitä kehitetään voimakkaasti tulevaisuudessa kotimaan ja lähialueiden lentoliikenteen solmukohdaksi – HUBiksi!.

 

Markku Saarikangas

Perussuomalaisen puolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, yrittäjä.

Asiantuntija asunto-, liikenne-, energia sekä yrittäjyys asioissa.

Twitter @MSaarikangas

www.markkusaarikangas.fi

www.facebook.com/ehdokasmarkkusaarikangas

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.