Pukukäärmeet valtaan

Pienellä etukäteistarkastelulla voi estää pahan pääsemistä valtaan. Paha kun saattaa lamauttaa kaiken sen hyvä, mitä voidaan saada aikaiseksi. Toimii vaaleissa ja rekrytoidessa.

Valtaosa ihmisistä haluaa hyvää muille. Näitä hyviä ihmisiä löytyy kuntavaaliehdokkaista, johtajista ja ihan mistä vaan.

On myös ihmisiä, jotka eivät välitä toisista tuon taivaallista. Heistä pahimmat haluavat jopa vahingoittaa muita. Ihan vain mielihyvää saadakseen. Heitä on vain muutama prosentti ihmisistä, mutta heitä kulkee kaikkialla joukossamme. Heistä puhutaan kuiskaillen: narsisti, psykopaatti, sosiopaatti, häiriöinen, kaaostaja tai ankeuttaja. Pelolla on monta nimeä.

Olemme auttaneet useita organisaatiota siinä vaiheessa, kun edellä mainitun kaltainen henkilö on jo aiheuttanut vuosikausia valtavaa henkistä kärsimystä ja kaaosta organisaatiossa.  Pahimmillaan ovat tuhoutuneet ihmisten urat ja elämät sekä organisaatioiden tuottavuus. Eikö olisi parempi ennaltaehkäistä näitä ongelmia?

Valistus on usein yksi tärkeimmistä keinoista ongelmien välttämiseen. Siksi kirjoitan juuri tästä juuri nyt. Kuntavaalien aikaan voimme osaltamme vähentää pahojen pääsyä valtaan.

Miten siis tunnistaa onko ehdokkaasi (tai työnhakija) mahdollisesti hurmaava häirikkö?

Itse en halua antaa ääntäni psykopaatille tuomiten hyviä ihmisiä alttiiksi pahalle. Teen tarvittavat taustatarkistukset ehdokkaistani seuraavasti:

Ensimmäiseksi luen mitä muut ovat heistä kirjoittaneet. Google ja paikallislehdet. Etsin merkkejä konflikteista tai tarinoista, jotka vaikuttavat liian hyvältä ollakseen totta.

Toiseksi luen mitä he itse ovat kirjoittaneet. Tässä etenkin sosiaalinen media on erinomainen väline. Etsin merkkejä terveestä itsekritiikistä sekä kyvystä kritisoida muita rakentavasti ja kunnioittavasti.

Kolmanneksi lähestyn loppusuoran ehdokkaita henkilökohtaisesti sosiaalisen median tai sähköpostin kautta. Kysyn heiltä kaksi kysymystä: Mikä on heidän johtamisen periaatteensa ja mitä heikkouksia heissä on. Ensimmäiseen narsistikin osaa monesti vastata, jälkimmäiseen ei uskottavasti ja vaivaantumatta.

Jos vielä tämän jälkeen yhtään epäilen, kysyn mielipidettä joltakulta, joka tuntee henkilön hyvin vuosien takaa. Tarkkailen vaivaantumista tai ylikehumista.

Eiköhän näillä eväillä saada estettyä muutaman (jakku)pukukäärmeen luikertelu paratiisiin. Ei trumpeja valtuustoon eikä ainakaan työpaikoille.

Kommentit (1)

Kommentit

Totuus on silti se että meillä on vaan Trumpeja politiikassa.En muuten äänestä ikinä just tästä syystä persut petti sossut ei hallituksessa ja kokoomus ajaa keskustan kansaa vaan super rikkaiden asiaa.

Tatu

Johtamisaktivisti Toni Hinkka

Olen Toni Hinkka, kahden lapsen isä, aviomies ja johtamisaktivisti. Minua on johdettu erinomaisesti, hyvin, huonosti ja hyvin huonosti.

Olen kokenut, kuinka paljon enemmän minä ja kaikki muutkin saavat aikaan, kun johdetaan hyvin. Samat hyvän johtamisen säännöt toimivat niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Elämäntehtäväni on parantaa suomalaista johtamista. Ammatikseni toimin suomalaisten johtajien mentorina. 

www.johtamisaktivisti.com


Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.