Kepujohtajat aina paikalla

Eduskunnan tunnollisimmat valiokuntajohtajat ovat keskustalaisia. Tärkeimmän, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Kalli ei jättänyt viime syyskaudella yhtäkään kokousta väliin. Yhtä kovaan suoritukseen ylsi maatalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä.

Lakivaliokuntaa vetävä Kari Tolvanen (kok.) oli myös ahkera, poissa vain yhdestä istunnosta. EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan puheenjohtajalle Anna-Mari Virolaiselle (kok.) tuli kaksi poissaolomerkintää samoin kuin liikennevaliokuntaa vetävälle Ari Jaloselle (ps.) ja sivistysvaliokunnan puheenjohtajan nuijaa heiluttavalle Tuomo Puumalalle (kesk.).

Perustuslakivaliokunnan Annika Lapintie (vas.), ulkoasiainvaliokunnan Antti Kaikkonen (kesk.) ja sosiaalivaliokunnan Tuula Haatainen (sd.) jättivät kukin kolme valiokuntiensa kokousta väliin.

Eniten oli poissa paljon eduskunnan tehtävissä matkustanut puolustusvaliokunnan johtaja Ilkka Kanerva (kok.), jolta jäi 12 istuntoa väliin. Varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) ei 13 poissaolollaan ollut yhtään aktiivisempi, päinvastoin. Sen sijaan puolustusministerinäkin toiminut Seppo Kääriäinen (kesk.) oli aina paikalla.

Paljon poissaoleviin lukeutui myös työelämävaliokuntaa vetävä Tarja Filatov (sd.), poissaoloja 11.

Metallin puheenjohtajan paikalta perustettavan Teollisuusliiton johtajaksi nouseva Riku Aalto (sd.) ei valtuustonsa kokouksessa alkuviikosta säästellyt sanojaan työnantajia haukkuessaan. ”Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) pelisilmä petti täydellisesti, kun se Metsäteollisuuden eropäätöksen jälkeen ilmoitti irtisanovansa kaikki keskusjärjestöjen kanssa tehdyt sopimukset.” Metalli lupasi auttaa sopimuksettomaan tilaan jääviä liittoja.

Aalto valitaan Metallin, Teamin ja Puuliiton syksyllä pystyttämän liiton johtoon. Varajohtajan tuolista kamppailevat vasemmistoliiton Turja Lehtonen ja sopimusasiantuntija Terho Ihalainen.

Kolmanneksi ja neljänneksi varajohtajaksi nousevat Teamin Heli Puura (sd.) ja Puuliiton Jari Nilosaari (sd.).

Entisen kansanedustajan Osmo Soininvaaran (vihr.) mielestä hallitus teki hölmön ja järjenvastaisen päätöksen. Apteekkeja tulee sinne, missä niitä on muutenkin tarpeeksi. Apteekkareiden tuloja leikataan, muttei hyödytä kuluttajaa halvempina hintoina.

”Yhtä hyvin hallitus olisi voinut vaatia apteekkareita polttamaan kasan seteleitä joka juhannus”. Apteekkien avaaminen kunnolla kilpailulle ei Soininvaaran mukaan välttämättä lisäisi apteekkien määrää vaan alentaisi lääkkeiden hintoja.

Valtioneuvoston tiedotuspäällikön paikka on lukeutunut tuulisimpiin. Kalevan päätoimittajana aikaisemmin toiminut Markku Mantilakaan ei kestänyt hallituksen tiedotustehtäviä kuin kolmisen vuotta. Mantila aikoo turvata elantonsa pystyttämällä ikioman tiedotusyrityksen.

Kommentit (3)

Kommentit

Harvoin on kilpailu Suomessa vähentänyt reilusti hintoja ja suurin syy siihen on jäykkä ylikallis työvoima joka pitäisi ehdottomasti vapauttaa vapaille markkinoille ja Ay liike pois vallasta.Minun firmassa voisi antaa 40% hinnanalennusta jos työporukka joustaisi sen verran muuten ei.

Tatu

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.