Suomessa henkilöllä voi olla vain yksi osoite ja kotikunta. Niiden perusteella määräytyy esimerkiksi äänioikeus, osa tulonsiirroista ja perheen virallinen koko. Kyse ei siis ole pikkuasiasta, vaan isosta osasta perusoikeuksiamme.

30 kommenttia Lisää kommentti

Kaksi kotia, yksi osoite

(PÄÄKIRJOITUS)

Miksi maakravun on kuunneltava merisäätä?

Monta kertaa päivässä radiosta kuuluu, että ”vuoroon säätiedotus merenkulkijoille”. Usein tämän ilmoituksen takia jo hyräilyasteelle edennyt Suomi-iskelmä tai humppa päättyy ennen aikojaan.

10 kommenttia Lisää kommentti

Merellä tuulee – vai niin

Netissä on kohistu Facebook-keskustelusta, joka käynnistyi, kun morsian oli asettanut hääkutsussa lahjan minimiarvoksi 200 euroa. Osa kavereista ilmoitti jättävänsä häät väliin. Morsian perusteli vaadettaan sillä, että häät maksavat, ja että hän kerran elämässään haluaa saada muutakin kuin ”Ikean kynttilöitä”.

8 kommenttia Lisää kommentti

Paljon(ko) häälahjan pitäisi maksaa

(TOIMITTAJALTA) Vietin viikonloppua seurassa, jossa kaikki muut minua lukuunottamatta työskentelevät päiväkodissa.

Kuuntelin kohtauksia arjesta, kurahousujen kumilenkeistä, päivittäisestä säätämisestä suuren lapsiryhmän kanssa.

1 kommentti Lisää kommentti

Lapset ovat vain kertoimia

Asumme Unioninkadulla. Minä, vaimoni ja lapsemme Sirkku ja Santtu. Kadullamme asuu 28 perhettä ja kaikilla on lapsia. Kaikkien kanssa olemme väleissä, joidenkin kanssa oikein hyviä ystäviä sekä lapset että vanhemmat. Nyt taantuman aikana on välit alkaneet hieman rakoilla, kun toisilla menee paremmin ja toisilla tosi huonosti.

11 kommenttia Lisää kommentti

Unioninkadun tragedia

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.