Piilota X Palauta

Alfaurosten Eurooppaan

151 Kommentoi

Jo parin vuoden ajan on euroaluetta pelastettu miesten suunnittelemilla operaatioilla. Miestoimittajat haastattelevat mediassa miesasiantuntijoita ja näiden tarjoamista vaihtoehdoista miesvoittoinen virkakunta valmistelee taustapapereita. Niistä sitten viilataan kompromisseja miesten järjestämissä ja miesenemmistöisissä huippukokouksissa.

Esimerkiksi tällä viikolla eduskunnassa hyväksytyn EVM-sopimuksen valiokuntavalmistelussa kuultiin 34 asiantuntijaa, joista vain kaksi oli naisia. Jälki näkyy. Talouskriisi jatkuu edelleen, mutta sen varjolla on eri maiden hyvinvointirakenteet saatettu suoranaisen vainon kohteeksi. Lisäksi kaikki valmistelussa olevat hankkeet sisältävät uusia julkisen sektorin supistuspaineita.

Naisten tiedetään nostavan agendalle sellaisia teemoja kuin perhepolitiikka, hoivajärjestelmät ja ihmisoikeudet. Muutama vahva naisjohtaja ei kuitenkaan riitä, sillä vasta keskimääräisellä sukupuolella on merkitystä: UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet arvioi, että naisten osuuden on noustava 30 prosenttiin, ennen kuin sillä on linjavaikutuksia.

Naiset painottavat yhteisiä hyvinvointirakenteita, koska ojassa on oma lehmä. Julkisen sektorin supistuminen siirtäisi hoivan takaisin palkattoman kotityön piiriin. Silloin naisten olisi jäätävä kotiin, koska jonkun on lopulta aina huolehdittava lapsista, sairaista ja vanhuksista. Kokopäiväinen hoivaaja ei ehdi hankkia kodin ulkopuolista koulutusta, työtä tai elämää. Sitä kutsutaan naisten hoivaloukuksi.

Julkinen sektori on naisten enemmistölle vapauden, itsenäisyyden ja demokratian ehto. Silti myös miesten soisi suhtautuvan asiaan vakavasti, sillä naisten itsenäisyys on miesten vapautta. Jos naiset palaavat kotiin ja taloudelliseen riippuvuuteen miehistä, jää perheen elättäminen miesten niskoille. Samasta riippuvuussuhteesta johtuen on naisten puolisoa valitessa asetettava toimeentulo rakkauden edelle.

Tämän kierteen päässä on alfaurosten Eurooppa, jossa miesten on kilpailtava ankarasti toisiaan vastaan saavuttaakseen sellaisia perusasioita kuin puolison, terveysvakuutuksen tai koulutuksen lapsilleen. Näinhän suurin osa maailmaa elää edelleen. Kertaalleen meidän kuitenkin jo onnistui järjestää asiat toisin.

Anna Kontula (vas)

151 kommenttia Kommentoi

Kommentit

25.6.2012 12:14

Keskustapuolue on kokeillut johdossaan kahta naista. Tulos ei ole häävi. Tuntuu siltä, että vastuullinen virka ja tv-julkisuus näkyi vain jakkupukujen määrässä. Muistan itse kuulleeni haastattelun, jossa yllä olevan tekstin kirjoittajalta kysyttiin budjetista. Vastaus oli, ettei tarvitse tietää yksityiskohtia - riittää, että näkee suunnan. Tällaisilla eväillä ei Suomi nouse.

25.6.2012 12:44

Budjetti on vain arvio tulevista tuloista ja menoista. Niistä riittää tietää suunta. Esimerkiksi Vantaalla alibudjetoidaan jatkuvasti sosiaali- ja terveydenhuollon menoihin, myös omaishoitoon. Riittää, että tietää kyseessä olevan tavanmukainen vuosittainen huijaus ja sumutus, jonka määrä paljastuu lisäbudjetteja ja tilinpäätöstä selvitellessä.

Tiedä sitten, ovatko Vantaan sosiaali- ja terveystoimen päälliköt miehiä vai "miehiä". Vaatisi ainakin munaa tehdä realistinen budjetti pehmeille elikkä naisten arjen alueille.

25.6.2012 16:53

Hallituksessa noista naisille niin tärkeistä asioista on ollut päättämässä tv:stä tuttu neitokainen. Jälki ei ole ollut kehuttavaa, kun meno on ruvennut arveluttamaan jo omia taustajoukkoja.

26.6.2012 09:46

Ministerin homma ei ole koskaan helppo. Silti kärkevin arvostelu kohdistuu aina naisministereihin. Esimerkiksi Stubb tai Häkämies saavat möhliä ja möläytellä mitä sattuu, ja kunnia ja maine vain kasvaa.

Presidentti Tarja Halonen sai verbaalisesta halosta päähänsä joka käänteessä, mutta ei voi sanoa, että Suomi olisi Saulin valtaannousun jälkeen kokenut minkäänmoista muutosta, vaikka paratiisia Saulin tasavallasta äänestäjät ennustivat.

26.6.2012 22:54

Presidentti on riisuttu vallasta, joten vaikuttamisen keinot ovat vähissä. Tuo vallan vähentäminen tuli ajankohtaiseksi, kun Halonen halusi oman lautasensa. Piti päästä yhteisiin ryhmäkuviin Euroopan päättäjien kanssa. Jostain syystä hän ei myöskään pystynyt irrottautumaan taustastaan, vaan oli uudessa virassaankin ay-lakimies. Maassa on yli 8000 pysyvästi asunnotonta, joita Halonen kävi vuosittain tervehtimässä Hakaniemen torilla. Ei kovin tuloksekasta. Henkilömiinoistakin piti luopua, mutta itärajalle ne silti jäivät, vaikka suhteet naapuriin olivat niin oivat, kun Suomi huolehti Pietarin jätevesistä ja Putinin kesäpaikka Konstantinovin palatsin rannat puhdistuivat.

27.6.2012 09:03

Lastuja halosta ovat seikkoja, joita en laske presidentti Tarja Haloselle miinukseksi. Tiedän toki tarkaan sen, miten rajatut ovat presidentin valtaoikeudet. Senpä vuoksi juuri ihmettelin sitä lokaa, jolla presidentti Halosta heitettiin kuten myös ihmettelin niitä messiaanisia odotuksia joita Sauli-poikaan on kohdistettu. Olen leikannut ja joitakin presidentti Haloseen kohdistettuja herjoja ja aion liimata niitä myöhemmin lokasankoksi, jolla viskaan Saulia.

Niin maan kärmeissäni olen siitä, että Suomen tasavallan presidentti-institutio häpäistiin vain ja ainoastaan presidentti Halosen naiseuden tähden.

27.6.2012 11:15

Miksi ihmeessä näet moista vaivaa rakentaessasi loka sankoa?
Miksi se sanko täytyy viskata Saulin päälle?
Jos Halosta herjattiin niin eikö tuo sanko kuuluisi, sitten heittää herjaajien niskaan?
Oletko ihan tosissasi?
Tällaisen vihan määrä on jo vaarallista itsellesikin!
Koeta nyt rauhoittua ettet halkea!

27.6.2012 14:50

Potut pottuina, vannoo ojitustukien nostaja. Osa niistä herjaajista on jo ihan kuollu ja muut A-P Pietilää lukuunottamatta esiintyivät nimimerkeillä. Paitsi että samoilla nikeillä kirjoitetuista sepustuksista päätellen iso osa oli persuja. Nehän eivät menestyviä naisia sulata.

Paree on kuitenkin niin että Sauli saa presidentti Haloselle heitetyistä herjoista osansa. Osuu siitä osa sitten Saulia äänestäneillekin, on jämpti niin.

25.6.2012 13:57

Vie sie, mie vikisen. Muutoksen on tapahduttava naisten korvien välissä. Kieltäydytään hoivatöistä ja annetaan miesten hoitaa lapset ja vanhukset, sairaat ja vammaiset niin kuin parhaaksi näkevät. Ehkä ihmisyys kehittyisi sitä kautta koko yhteiskuntaan ja arvomaailma kehittyisi. Näin ei voi jatkua. On tullut naisten aika sanella ehdot. Kiitos Anna Kontula, fiksusta blogista, jälleen kerran!

20.8.2012 11:19

Täysin naurettavaa puhetta.Maailma on muodostunut sukupuolten,ja käyttäytymisen mukaan.Miksi miehet ovat aina olleet johdossa? Miehet ovat maskuliinisia ja vahvempia.Olen nainen, mutta en todellakaan kannata naisia miesten edelle.Naiset ovat aina olleet luonteensa puolesta kakkosia, ja tulevat olemaan.Nainen ei ole mies,eikä hänen kuulu matkia miestä ulkoisesti eikä sisäisesti.Naisellisuus on hienostuneusuutta,niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

25.6.2012 16:55

Miesten ominta alaa ei näytä olevan iskuporaaminen eikä talouspolitiikan hoitokaan. Onneksi meillä sentään on nyt pätevä ja sitäkin määrätietoisempi nainen valtiovarainministerinä. Koska ilmeisesti ei ole niin, että pätevyys asuisi miessukupuolessa, eikä pätevyys ole sukupuolineutraali asiakaan niin kysymys kuuluukin: onko meillä miehillä enää mitään virkaa?

25.6.2012 17:46

Osuit asian ytimeen: miehillä ei ole enää mitään virkaa kun spermapankitkin on keksitty. Joistakin miehistä olisi hoitoalalle, pitkän ja kärsivällisen koulutuksen jälkeen. Kaikki alkaa kasvatuksesta. Ellei lähdetä sille linjalle, että abortoidaan kaikki syntymättömät poikalapset, niin vaihtoehtoja on tasan yksi: sukupuolineutraali kasvatus, jonka päämääränä on ihmisen kasvu yksilönä sosiaalisessa ympäristössä, ilman sukupuolisidonnaisia ennakko-odotuksia.

25.6.2012 18:56

Ns. sukupuolineutraalia kasvatusta on perinteisesti harjoitettu perheissä, joissa kaikki lapset ovat samaa sukupuolta. Tälläiset perheet yleistyivät, kun perheissä alkoi olla vain muutama lapsi.

25.6.2012 19:58

No kumpaa sukupuolta ne kaikki lapset olivat ja kumpaa niiden pitäisi olla?
Minä kysyn vaan?

26.6.2012 23:01

Esim. näin: Yhdessä perheessä on kaksi poikaa ja naapuriperheessä on kaksi tyttöä.

27.6.2012 14:43

Jaahah, jasso, että on kuitenkin tyttöjä ja poikia.
Mikähän ero siinä sitten on, kun perheissä on ollut aina tyttöjä ja poikia?
Vai kasvatetaanko tytöt pojiksi ja pojat tytöiksi?
Vai miten se menee?
Minä taas kysyn?

25.6.2012 19:18

Mies-elättäjä-malli olisi askel kohti tasa-arvoa. Nyt naiset valitsevat kumppaninsa pinnallisten ominaisuuksien, kuten ulkonäön ja seksuaalisen kyvykkyyden mukaan. Alfaurokset vievät nyt kaikki naiset. Ahkerat ja uskolliset, ns. kiltit miehet, he jäävät kituuttamaan puutteseen.

27.6.2012 16:26

Kuules pikku-Kalle, eivät kaikki naiset ole tänäkään päivänä noin laskelmoivia, vaikka näyttääkin siltä, että yhä useampi nuori nainen on kiero juonittelija tai feministi hörhö.
Kyllä joukkoon mahtuu naisellisia ja kilttejäkin naisia, jotka haluavat rinnalleen juuri sinukaltaisesi kiltin ja uskollisen miehen.
Ei se menestys ja raha kuitenkaan takaa mitään onnea elämässä.
Toisiaan arvostava avio-liitto on kuitenkin onnellisin ja mahdollisesti koko elämän mittainen. Yhteenkuukuvuuden tunne, se vasta onkin elämän onnea. Sellaisessa liitossa kasvavat lapsetkin onnellisiksi. Onnea etsintään!

25.6.2012 19:32

Onko Angela Merkel mies?Suurin päättävä on Angela Merkel jolla on suuriin ja vahvin Euro maa takanaan nimeltään Saksa.Anna Kontula on kyllä aina niin ajan tasalla että ei voi muuta sanoa.Tosin kriisiä on hoidettu kyllä tosi huonosti ja mistäkö se voisi johtua ehkä Angelasta tai sitten ei.Sitten pitäisi vielä muistuttaa Kontulaa tästä IMF johtajasta Lagarde tai eikö hänkään ole nainen mutta jotenkin nämä mahti asemat nyt vaan sattuu olemaan tällä kertaa naisilla.

25.6.2012 20:03

Täältä (Wikipedia/Suomen valtioneuvosto) löytyy Suomen hallitusten kokoonpano.

Euromaitten tukipaketit Kreikalle ja muille euromaille alkoivat toukokuussa 2010, ja Suomi on osallistunut niihin alusta lähtisen.

Matti Vanhasen II hallitus 19.4.2007–22.6.2010. Kokoonpano: Kesk., Kok., Vihr., RKP. Valtiovarainministerinä Jyrki Katainen.
Mari Kiviniemen hallitus 22.6.2010–22.6.2011. Kokoonpano: Kesk., Kok., Vihr., RKP. Valtiovarainministerinä Jyrki Katainen.
Jyrki Kataisen hallitus 22.6.2011 alkaen. Kokoonpano: Kok., SDP, Vas., Vihr., RKP, KD. Valtiovarainministerinä Jutta Urpilainen.

Siis:
Kaksi mies- ja yksi naispääministeriä
Yksi mies- ja yksi naisvaltiovarainministeri

25.6.2012 20:22

Erikoista on ollut, että Suomen ja muitten euromaitten hallitukset eivät ole tienneet tai eivät ole halunneet tietää kuin ratkaisun, jossa euromaat jakavat rahapaaleja rahoituskriisissä oleville eurovaltioille.

Mutta toisenlaisiakin ratkaisuja olisi ollut, esim. tämä:

C -eurovaltio on rahoituskriisissä eikä enää oikeastaan saa pitkäaikaisia lainoja rahoitusmarkkinoilta, koska epäillään C:n takaisinmaksukykyä.

C julistetaan konkurssiin. Mutta sitä yritetään estää pelottelemalla, että seurauksena on yleiseurooppalainen pankkikriisi, koska C:n velat nollataan.
Mutta valtion konkurssi voidaan tehdä hallitusti.
* C:lle veloille myönnetään 10 vuotta korotonta takaisinmaksuaikaa.
- Pankit voivat jaksottaa 10 vuodelle tappiot, jotka tulevat C:n konkurssista. Näin vuotuiset tappiot ovat niin pieniä, että seuraukset eivät aiheuta pankkikriisiä Euroopassa.
- C:n talous toipuu 10 vuoden aikana. Niinpä se maksaa takaisin 50 % veloistansa. Näin pankeille tuli vain 5 %:n vuotuinen tappio C -valtion veloista 10 vuoden ajan.
* C -valtio luopuu euron käytöstä ja ottaa käyttööön oman valuutan.
- C voi rahoittaa setelimyllyn avulla budjettinsa alijäämän.
- C -maan valuutta devalvoituu niin paljon, että sen kilpailukyky palaantuu. Talous alkaa kasvaa, joten myös verotulot alkavat kasvaa. Seurauksena C:n budjetti muuttuu ylijäämäiseksi eikä enää tarvita setelimyllyn pyörittämistä.

Tälläistä ratkaisua käytti usea valtio menneinä vuosikymmeninä.

25.6.2012 20:38

Kyllä tästä kaikesta tulee sellainen käsitys, että liittovaltiota kohti mennään, ja tämän ovat tienneet kaikki alusta lähtien (paitsi Suomi?), joten rahaa on jaettu holtittomasti, koska vastuun kantaa koko euroalue. Tämä on juuri sitä tyypillisintä sukupuolittunutta käytöstä, jossa miessukupuoli on yliedustettuna (euromaiden johdossa) vastuuttomuudessaan ja kaikkien tulevaisuuden vaakalaudalle asettamisessa. Muuten olen sitä mieltä, että koska pääomalla ei ole kotimaata (pääoman vapaa liikkuminen on yksi euroalueen keskeinen tavoite), suurpääomatahot eri puolilla maailmaa varmistavat näin omat etunsa. Valitettavasti pienten valtioiden ja kansojen kustannuksella. Maskuliinista, eikö niin?

26.6.2012 08:20

Käsittääkseni Anna Kontula on eduskunnassa ollut painamassa jokaisessa Euroopan talouspolitiikkaan liittyvässä äänestyksessä sitä nappia, mitä miespuolinen Jyrki Katainen on käskenyt.

26.6.2012 08:51

Suomi voi olla ensimmäisten joukkossa joka joutuu eoamaan eurosta koska muuten Katainen ja Urpilainen joutuu kääntymään 180 astetta päättöksissään joka voi olla liikaa Suomen äänestäjille.Suomihan kieltäytyy eurobondeista,liittovaltioista,talous unionista,Kreikkan maksu aikojen lykkäykseen,vaatii takaukset mahdollisesti Espanjan lainoista ja on yleensäkin eri mieltä kun monet muut maat kriisin hoidosta.Saksa on jo mahdollisesti taipumassa moneen asiaan mutta jos Suomi taipuu se voi johtaa hallituskriisiin ja vaihtoehtona jopa uudet vaalit jossa lopputulosta ei tiedetä.Roubiini oli sitä mieltä että Suomi voisi heti erota eurosta koska sillä jäisi pienemmät vastuut ja muut pohjoismaat pärjäneet hyvin omalla valuuttalla.Ellikkää muutkin talousviisaat kuin Suomen kansa on huomaneet mikä turhake tämä euro on Suomelle.

26.6.2012 09:30

Anna on aivan oikeassa, euro-ongelmat johtuvat miehistä. Kuten kaikki muutkin ongelmat. Voi kun maailmassa olisi vain naisia, niin maan päällä olisi paratiisi.

"Julkinen sektori on vapauden, itsenäisyyden ja demokratian ehto", tämäkin pitää paikkansa. Tämän totuudenhan jo Lenin ja Stalin totesivat.

Nyt vain isä aurinkoisen viitoittaman tien käyttämistä. Pakolla autuuteen. Miehet Siperiaan pakkotyöleireille ja kaikki oikeat ihmiset (=vasemmistolaiset feministinaiset) valtion (kansalais-)palkalla elämään.

VassuAnna.com, siellä se totuus on.

26.6.2012 09:59

Jurpot ja urpot vetivät ihan turhaan herneen nenäänsä. En suostu uskomaan, että Anna Kontula olisi tarkoittanut henkilökohtaiseksi moitteeksi kenellekään sitä, jos kritisoi EU- ym. päätöksistä vastaavien elimien miesvaltaisuutta.

Patriarkaalisessa järjestyksessä on aikuisten tosi se, että "Tämän kierteen päässä on alfaurosten Eurooppa, jossa miesten on kilpailtava ankarasti toisiaan vastaan saavuttaakseen sellaisia perusasioita kuin puolison, terveysvakuutuksen tai koulutuksen lapsilleen." Miettikääpä vaikka sitä, miten lestadiolaisuudessa miehet sanelevat säännöt, jotka näännyttävät naiset lapsivuoteeseen ja miehet suurperheen elatusikeen alle.

Ja milläkö ehkä - siis ehkä - päästään parempaan. No ehkä sillä, että kuten äänestäjiä myös päättäjinä olisi miehiä ja naisia fifty-fifty.

26.6.2012 11:01

Ihan kivoja ajatuksia. Kolumnissa vaan ei ole yhtään mitään järkeä. Euroalueen velkamaiden ongelmat ovat aiheutuneet l i i a n l a a j a s t a julkisesta sektorista. Mitä laajempi julkinen sektori on, sitä enemmän sektorilla työskentelee ihmisiä. Mitä enemmän julkisella sektorilla työskentelee ihmisiä, sitä kalliimpi se on yhteiskunnalle. Kun julkinen sektori on laaja, se on myös vaikutusvaltainen. Esimerkiksi palkkojen hilaaminen ylöspäin ja työehtojen neuvottelu on helpompaa - vähän kuin paperimiehillä takavuosien Suomessa.

Olipa liian laaja julkinen sektori synnytetty mies- tai naispoliitikkojen toimesta, sitä pitäisi supistaa. Kun julkinen sektori pienenee, pienenee raha, joka julkisen sektorin ylläpitämiseksi vaaditaan. Samalla pienenee kansantalouden alijäämä. Jos taas julkista sektoria kasvatetaan, joudutaan ottamaan lisää velkaa. Ja ollaan yhä pahemmissa ongelmissa.

Mikseivät naiset muuten voisi työskennellä yksityisellä sektorilla - tehtaissa, kaivoksissa, telakoilla tai rakennustyömailla?

26.6.2012 12:24

Hyvinvointivaltiossa julkisen sektorin laajeneminen on todettu tosiasia, johon kyllä pystytään vaikuttamaan. Meillähän panostetaan valtavasti suuriin infra- ja vastaaviin teknisiin investointeihin, jotka voisi ihan hyvin yksityinen sektori hoitaa. Jos grynderit haluavat rakentaa asuin- ja liikerakennuksia Leinelään, rakentakoot sinne myös kunnallistekniikan. Jos korsolainen yrittäjä haluaa tuotteensa maailmanmarkkinoille, rakentakoon itselleen pistoradan Jätkäsaaren satamaan jne. Jos UPM tai Enso mielivät maailmanmarkkinoille, rakentakoot ja ylläpitäkööt lentokenttiä - lomamatkailijat samoin.

Julkisen sektorin haukkuminen on muotia, mutta kukaan ei halua jäädä ilman kunnallista päivä- ja vanhushoitoa ja terveydenhuoltoa eikä koulutusta kouluaterioineen silloin, kun itse tai perhekuntansa niitä tarvitsee.

Luin juuri persujen kansanedustajan blogin, jossa hän lapsellisen kiukkuisesti arvosteli omaansa ja Mestarinsa saamia tuomioita 25.6. mainiten: "Ei tuomareilla ole aikaa perehtyä asioihin, vaan he tekevät ratkaisunsa mutu-tuntumalla."

Kuka kaipaa tuomareita, joilla olisi aikaa perehtyä asioihin? Kuka kaipaa työsuojeluun ja verovirastoihin virkamiehiä, jotka estäisivät harmaata taloutta?

26.6.2012 22:21

Nimimerkiltä 'Tutkija Punavuoresta' on sekaantuneet nämä käsitteet: julkinen sektori ja sosiaaliala.

Sosiaaliala koostuu lähinnä sairaan- ja terveydenhuollosta (mukaan lukien kuntoliikunta) sekä lasten, vanhusten ja vammaisten huollosta.
Sosiaalialalla on useassa maassa ollut kaupallisia toimijoita: Esim. Suomessa on ollut vuosikymmeniä yksityisomistuksessa olevia lääkäriasemia ja sairaaloita. Viime vuosina pääomasijoittajat ovat ostaneet vanhusten ja vammaisten hoitolaitoksia mm. Suomesta. - Valitettavasti osa näistä pääomasijoittajista on rekisteröity veroparatiisivaltioihin eikä niitten taustasta saa helposti tietoa. Bisnesmaailmassa on nyrkkisääntö: vältä bisnestoimintaa veroparatiisivaltioon rekisteröidyn yhtiön kanssa.

26.6.2012 22:58

Luin juuri kirjan kartanolaisista. Se oli uskonlahko, jonka johdossa oli nainen. Meno oli todella hurja, joten asia ei riipu sukupuolesta. Aivothan ovat yläpäässä ja toivottavasti päätökset tehdään siellä niin, ettei vastaisuudessakaan valita edustajia sukupuolitestien mukaan.

26.6.2012 11:47

Nimenomaan - aika helevetin vastuutonta (koska äärimmäisen yksinkertaisia ihmisiä valittettavan paljon löytyy) syytellä miehiä heidän sukupuolensa perusteella a) euroalueen ongelmista ja b) valtion talousrakenteen ongelmista.

Vastaavaa älyttömyyttä (=jostain tuomittavan syyllisen keinolla millä hyvänsä etsimistä) harjoittavat tietyt maahanmuuttokriitikot ja saavat siitä rikostuomioita.... ei muutako Anna linnaan tollasesta vihakirjoituksesta, joka on faktoiltaan valheellinen ja sävyltään kiihoitusta kansanryhmää vastaan.

26.6.2012 16:24

Jurpo, vaihda sivua, nää samat naisihmiset kasvattavat nykyään sukupuolettomia lapsia,
varmaan just sen tähden, ettei kukaan pääse niiden kakaroita syyttelemään.
Aika ovelaa tämä naisen logiikka!

26.6.2012 12:14

Kun naisilla kerran on oma lehmä ojassa, eikö silloin olekin parempi, että miehet tekevät päätökset?

26.6.2012 14:21

Asiaihmisen väite "kukaan ei halua jäädä ilman kunnallista päivä- ja vanhushoitoa ja terveydenhuoltoa eikä koulutusta kouluaterioineen silloin, kun itse tai perhekuntansa niitä tarvitsee" on myös paskapuhetta.

Esim. mun skidit on yksityisessä koulussa ja lääkärikäynnit hoidetaan yksityisellä lääkäriasemalla (Tuusulassa kun julkinen ei yksinkertaisesti toimi).

Eli väite "kukaan ei halua" on vale.

Ja toisekseen jos haluaa päänsä "julkinen sektori on hyvinvoinnin tae" -mantrasta nostaa, niin voisi perehtyä esim. Keminmaan kunnan kokemuksiin terveyskeskuslääkäri -toiminnan yksityistämisen suhteen.... no, et kuitenkaan siihen perehdy, koska Asiat on muutenkin jo kaikilta osin sulla tiedossa, joten pistetään tulos julki ..... kustannukset eivät ko. kunnassa nousseet, mutta palvelun taso asiakastyytyväisyys- eli kuntalaispalautteen kautta nousi huomattavasti.... on se kumma .... taisi olla vielä miesvaltaisen päätöksenteon tulos tämä ..... valetta varmaan siis, eiku miehet Siperiaan ja kaikki virkamiehiksi!!

26.6.2012 15:38

Uskomatonta, että meillä on sitten hallitustasolla kansanedustajia, joiden ainoa argumentti eurokriisiin on, että "se on kaikki miesten vika"

Mistä te vasemmistofeministit ammennatte logiikkanne? Sofi Oksasen kirjoista?

26.6.2012 16:11

Coskar, kun lukisivatkin Sofin kirjaa, saisivat elämästä todellisuuden tajua.
Ne lukee vielä salaa Maon pientä punaista kirjaa ja Marxia, Staliniakin lukisivat, mutta Stalin ei osannut itse lukea eikä kirjoittaa, oli sen vaikea pistää mitään paperille muuta, kuin puumerkki!

26.6.2012 16:37

"Kiinalainen tutkimuslaitos on laskenut, että yli 24 miljoonaa naimaikäistä miestä saattaa olla ilman puolisoa vuonna 2020", Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Kiinalainen yhdenlapsen politiikka ja poikalasten suosiminen kostautuu karulla tavalla näille kiinalaisille pikku kuninkaille.

Miesten ylivalta on vanhan aikaista, eikä perustu muuhun kuin alkukantaisuuteen.
Luolamiehet kuljeksivat ympäristössään ja metsästivät astaloillaan eläimiä ja vaimo lapsineen odotti tuon raavaan tuovan ruokaa nuotiolle.

Nyt näin ei enää ONNEKSI tapahdu, vaan nainen on suojannut itsensä ei-toivotuilta raskauksilta ja kouluttautunut korkealle!!

Historiassa on monia naisia, jotka ovat olleet keksijöitä, taiteilijoita, neroja, mutta jotka on saatettu teilata vain siksi, että he olivat NAISIA!

Kukko-ukkojen määräysvalta on ohi!!
Täällä on pätevää, osaavaa, tietävää, moniosaajaa naista joka lähtöön!!

NAISET JOHTOON!!
Tarja oli maailman paras presidentti!

Klitoriskateus teki muutamista äijän käppyröistä katkeria ja myrkyllisiä, mutta niiden mielipiteillä voi pyyhkiä vaikka peruustuspeiliä.

26.6.2012 18:39

Kukkoilun tilalle siis kanailu? Töissä mä usein edelleen kuulen päivittäin naisten "mun mies" -juttuja. Mun mies teki sitä ja mun mies teki tätä.

Naiset elävät edelleenkin miestensä kautta.

26.6.2012 19:35

Ole hyvä mies imarreltu niin kauan, kun naiset puhuvat vielä miehistään, mun mies.
Etkö ymmärrä, että naisen sanoessa mun mies hän kehuu tai ihailee miestänsä.
Katsos sitten, kun ei enää ihailla ja kehuta siitä tuleekin mun ukko tai pahimillaan meidän äijä.
Ajattele miten se omakin vaimo siellä työpaikallansa juuri paraikaa kehuskele sillä mun mies. Ja se oletkin sinä.

26.6.2012 23:22

Nämä 24 miljoonaa miestä voivat sitten harjoittaa seksiä toistensa kanssa ja solmia parisuhteen toistensa kanssa.

26.6.2012 16:45

On ihan sama, osaako valtion päämies (Hmh....) lukea ja kirjoittaa, jos hänen henkiset kykynsä ovat Aku Ankka -tasoa. Ja nyt pyydän anteeksi Akulta!

26.6.2012 16:50

Kyllä olet oikeassa monen "miesneron" takana on nainen.
Esim. Einstein oli kehno matematiikassa joten se oli hänen ensimmäinen vaimonsa joka oli se matematiikan nero, ja laskeskeli ukolleen kaikki teoriansa.
Ja monta muuta naista ne oikeasti oli ennenvanhaan siellä taustalla se oikea tietotaito.
Mutta sitä en ymmärrä mitä ihmeen hyvää ja erinomaista tämä Halonen olisi saanut aikaan, vaikka aikaa olisi ollut?

26.6.2012 17:01

Alvar Allon takana vaikutti Aino, joka suunnitteli astiastoja ja muuta, mutta vasta postuumisti hänen nimensä mainittiin, Marta Tikkanen oli jäädä Henrik Tikkasen jalkoihin, Tuula Mukka tuli esiin vasta Timon kuoltua, onhan näitä pilvin pimein näitä tapauksia.
Sibeliuskin oli melkoikoinen KUNKKU, jonka talossa vaimo ja tyttäret olivat hipi-hipi-hiljaa - soittamatta ja laulamatta kun herra oli talossa.
AINO olisi ollut hyvä pianisti!

26.6.2012 17:43

Kylläpä annoitkin miettimistä, kun olen aina pitänyt Sibeliuksen musiikkia niin synkkänä, mutta sitten tuleekin tämä Finlandia, joka ei mielestäni millään sovi näihin "palikoihin".
Ainohan asui samassa huushollissa ja oli erittäin lahjakas nainen.

26.6.2012 18:37

Siis Aino onkin potenssisinfonian takana! Olenkin aina epäillyt että Aino Järnefelt oli se, jolla oli munat siinä perheessä. Mutta ei se Jannen innostus ja inspiraatio sekä luova energia ja rautainen ammattitaito yhdistettynä nerokkuuteen ainakaan varmaan tahtia haitannut. Kumma että naisnerot, Tove Jansson, Heléne Scherfbeck ym. suomenruotsalaiset naiset kykenivät tässä machomaassa ylipäätään pääsemään esille. No, kyllähän he tietysti apuja saivat, Heléne taidekauppiaalta ja Tove veljeltään...

26.6.2012 23:09

Albert Einsteinin ensimmäinen vaimo, Mileva Marić, tiedetään olleen suhteellisuusteorian oikea ja tosiasiallinen keksijä. Tiedossa on myös se, että aviopari keskinäisellä sopimuksella toi teorian julkisuuteen Einsteinin nimellä. Syynä lienee se, että Milevan nimissä sitä ei olisi noteerattu juuri lainkaan, vaikka Mileva oli poikkeuksellisen lahjakas matemaatikko.

Myöhemmin Einstein erosi ja avioitui uudestaan ja alkoi kehittämään kvanttifysiikan teorioita, jolloin hänelle kävi lapsus: uudella teoriallaan Einstein vahingossa yritti kumota suhteellisuusteorian, mikä kertoo vain sen totuuden, että Einstein ei ole voinut olla sen luoja. Loppujen lopuksi: miehen ei kannata ryhtyä miettimään matematiikkaa, kun ei sitä kaikki naisetkaan hallitse.

26.6.2012 19:18

Täällä on kommentit lentäviä ja hyvä niin. Eiks ole kiva keskustella jos saa sanoa sanottavansa, mutta minä vierastan tota ainaista alapäähuumoria!
Miksi täytyy viljellä alapäävoimasanoja, kun samaan aikaan saatte muuten niin loistavaa tekstiä aikaan?
Tähän näyttää sortuvan sekä miehet,että naiset.
Olisi hienoa jos me naiset osaisimme näyttää miehille, että tekstiä jopa kipakkaakin voi suoltaa ilman "kiroilemista".

26.6.2012 20:36

Jurpo uhoaa ja siteeraa meikäläistä: "Asiaihmisen väite "kukaan ei halua jäädä ilman kunnallista päivä- ja vanhushoitoa ja terveydenhuoltoa eikä koulutusta kouluaterioineen silloin, kun itse tai perhekuntansa niitä tarvitsee" on myös paskapuhetta."

Jurpo ei huomaa, että hän nimenomaan todistaa väitteeni oikeaksi. Jurpo levittäessään paskapuhetta itse ja perheensä käyttämästä yksityissektorista todistaa, ettei hän kunnallisia palveluja tarvitse.

Varmasti joissakin kunnissa yksityissektori pystyy tuottamaan kunnan ulkoistamat palvelut. Siitä huolimatta, että monet kunnat ovat huomanneet yksityisten palvelujen huonon hinta-laatu-suhteen ja ottaneet palvelut takaisin itse tuotettavakseen. Viimeksi eilen uutisoitiin, että moni sairaala luopuu käyttämästä keikkalääkäreitä, ja mikäpäs siinä ;)

26.6.2012 20:53

Miten meillä voi olla miesvaltainen virkakunta, kun todellisuudessa 90% kaikista valtion ja kuntien viranhaltijoista on naisia.
Jos ette usko, niin menkää ja laskekaa!

26.6.2012 21:41

Mene ja katso itse, miten niin kunnissa kuin yksityselläkin pienipalkkaisissa töissä pakertavat naiset ja jos/kun siellä toista sukupuolta näkee, se on yleensä JOHTOTEHTÄVISSÄ, kauppaliikkeissä myymäläPÄÄLLIKKÖINÄ yms.

Naiset voivat olla viroissa, mutta heitä JOHTAVAT isompipalkkaiset miehet, tätä totuutta ei kukaan voi muuksi muuttaa!

26.6.2012 21:46

Mene ja katso itse, miten niin kunnissa kuin yksityselläkin pienipalkkaisissa töissä pakertavat naiset ja jos/kun siellä toista sukupuolta näkee, se on yleensä JOHTOTEHTÄVISSÄ, kauppaliikkeissä myymäläPÄÄLLIKKÖINÄ yms.

Naiset voivat olla viroissa, mutta heitä JOHTAVAT isompipalkkaiset miehet, tätä totuutta ei kukaan voi muuksi muuttaa!

27.6.2012 09:07

Päiväkodeissa, sairaaloissa, palvelutaloissa, terveyskeskuksissa, vanhainkodeissa, siivouspalveluissa, vammaisten kuntoutuslaitoksissa, kouluissa, kotihoidossa, ateriapalveluissa, kaikissa enemmistä viran- ja toimenhaltijoista on naisia. Ja kaikissa johtoryhmät ja päättäjät koostuvat enimmäkseen miehistä.

26.6.2012 22:57

Joku ääliö siis oikeasti uskoo, että euro-kriisi ja kansantalouden vääristymä suhteessa virkamiehet vs kaiken rahoittavat yksityissektorin toimijat on .... seurausta siitä että miehiä on liikaa päättävissä elimissä?

Just, äänioikeus vain jonkun äo-testin läpäiseille ihmisille, pliis!

27.6.2012 12:32

Jurpon äo ei vaikuta kovinkaan kaksiselta, vaan lähinnä natsihistoriasta kopioidulta.

Älykkyyttä on miljoonaa eri lajia, ei vain yhtä Mensan testaamaa!!

Jurpon tapaiset SOVINISTIT isolla S:llä ovat vaaraksi ihmiste yhdenvertaisuudelle!!

27.6.2012 12:41

Hän on täällä tänään, nimittäin nainen maailman huipulta!! Hillary Clinton on osoittanut maailmalle sen, että suuren miehen varjosta NAINEN voi nousta niin korkealle, ettei korkeammalle enää juurikaan voi päästä!

Nainen tässä(kin) tapauksessa on osoittanut sen, että hän osaa paitsi asiat, hän osaa myös itsekurin ja moraalin, toisin kuin miehensä, entinen Yhdysvaltain presidentti.

27.6.2012 14:57

Muistatteko vielä USAn ulkoministeri Ricen? Condoleeza oli paitsi nainen myös musta, pää kuin partaveitsi ja kaikki muumit kotona. Toisin kuin esimiehellään, jonka kykyihin ei tainnut edes isänsä uskoa.

27.6.2012 15:33

Kyllä muistetaan ja mihinkäs tämä upea ja älykäs hienokäytöksinen nainen unohtuisikaan.
Minä ainakin ihailen Condoleezaa, pää pystyssä arvonsa tuntien tämä tumma nainen asteli
herrat pari askelta takanaan, kuin kunigatar konsanaan.
Neuvotteluissa loisti tämä Chanel asuinen naispuoleinen "partavaitsi" ja sai aikaankin jotain.
Kyllä maailmassa teräviä naisia on se on jo miestenkin myönnettävä!

27.6.2012 12:49

Kylmän sodan aikainen poliittinen ja mediaeliitti sai 'Suomen ensimmäinen naispresidentti' -kampanjalla oman naisensa eli Tarja Halosen presidentiksi. (Samaa yritti RKP vuoden 1994 presidentinvaaleissa Elisabet Rehnin avulla - mutta turhaan. Rehn pääsi toiselle kierrokselle, jolloin hän sai äänistä 46,1 %.)
Tarja Halosen politikointia kylmän sodan aikana (ks. Wikipedia/Tarja Halonen):
- Vuosina 1970–72 Halonen osallistui varapuheenjohtajana ja SAK:n edustajana DDR:n tunnustamiskomitean toimintaan.
- Vuonna 1973 Halonen allekirjoitti vasemmiston yhteisen 'EEC-kauppasopimus torjuttava' -adressin.
- 1970 -puolivälissä Halonen toimi Kalevi Sorsan eduskuntasihteerinä. Sorsa kuului sen aikakauden merkittävimpiin suomalaisiin poliitikkoihin: Sdp:n puoluesihteerinä 1969 - 1975. Sdp:n puheenjohtajana 1975 - 1987. Suomen pääministerinä 1972 - 75, 1977 - 79, 1982 - 83 ja 1983 - 1987. Suomen ulkoministerinä 1972, 1975 - 76 ja 1987 - 89.

Tarja Halosen politiikkaa kylmän sodan loppuvaiheissa:
- Halonen toimi oikeusministerinä 1. maaliskuuta 1990 – 26. huhtikuuta 1991. Silloin hän sai arvostelua siitä, että hän palaututti Neuvostoliitosta tulleita loikkareita, vaikka palautetuilla oli kova kohtalo Neuvostoliitossa. Tämä oli Suomen perinteistä politiikkaa kylmän sodan aikana. Mutta ihmetystä herätti se, että Halonen jatkoi tätä politiikkaa, vaikka Varsovan liitto oli hajoamassa ja Itä - Euroopan maat siirtyivät demokratiaan.

Tarja Halosen poltikointia kylmän sodan jälkeen:
- Vuonna 2003 USA hyökkäsi Irakiin. "Halonen korosti, että ilman turvallisuusneuvoston valtuutusta voimankäyttö Irakia kohtaan ei ole hyväksyttävää". Selkokielellä tämä tarkoittaa, että USA:n olisi pitänyt saada hyökkäyslupa Venäjältä ja Kiinalta.
USA:n hyökkäys Irakiin kukisti sen pitkäaikaisen diktaattorin Saddam Husseinin, joka oli hirmuvaltias (vrt. Stalin). Al-Anfal -kampanjassa (ks. Wikipedia/al-Anfal-kampanja) Saddamin hallinto 180 000 ihmistä tapettiin ja 1,5 miljoonaa karkoitettiin. Ehkä kuuluisin tapaus oli Halabjan kylässä 5 000 kurdilaisen, lähinnä siviilin, kaasuttaminen hengiltä.

27.6.2012 15:30

Kylmän sodan henkäykselle hönkäisen, ettei noissa jutuissa hetkauta mikään? DDR:n tunnustamiskomiteaan kuului kokoomuslaisia, maalaisliittolaisia, liberaaleja ja mitäs vielä. Jotkut vastustivat EEC:tä silloisessa maailmantilanteessa ja ovat tyytyväisiä EU-kansalaisia tässä maailmantilanteessa tai sitten ei. Oikeusministeri tuskin on diktatoorisesti päättänyt Neuvostoliitosta loikanneiden palauttamisia, joskin olisi saanut jättää palauttamattakin, mistä luonnollisesti olisi saanut siitäkin haukut. Persut tuntuvat pelkäävät venäläisinvaasiota yli kaiken.

Maailma kuitenkin muuttuu ja ihmisten mielipiteet saavat muuttua, tai siis niiden pitää muuttua.

G.W.Bushin olisi kannattanut ottaa presidentti Halosen neuvosta vaarin ja odottaa YK:n kantaa. Bush höynäytettiin uskomaan, että Irak ja Hussein olivat WTC:n tuhon takana ja omasivat joukkotuhoaseita. Nyt 2012 Irak on edelleen tulehduspesäke, jossa osalla väestöstä on rauha ja rikkaus ja osalla ei. Jos jonain päivänä Irakissa sisäinen turvallisuus on edes lähimain kunnossa, niin ei se ainakaan USAn ansiota ole. Miten kävi Vietnamin, Korean, Afganistanin? Muuttuiko Kuwait demokratiaksi? Kiitos USAlle kuitenkin Jugoslavian pommittamisesta.

Presidentti Halonen ei ymmärtääkseni kaasuttanut Irakissa 5000 kurdia - vai olenko ymmärtänyt väärin?

27.6.2012 15:34

Korkeakouluharjoittelija Tuomaksella on fanittajia face bookissa :) Siellä on keskusteltu a) osoittiko Tuomas harvinaislaatuista rohkeutta ja suoraselkäistä miehekkyyttä vai b) eikö ketään muuta miespuolista tasa-arvo yksinkertaisesti kiinnosta.

27.6.2012 13:07

Anna Kontulan kolumnit avaavat Vihdin Uutisten yleensä tuhruista keskustelua hyvään ja avarampaan suuntaan.

Tunnistan pientä provosointia Annan otsikoissa, mutta niin näitä vihtiläisiä täytyykin läimäyttää, ennenkuin heräävät ja sanalle itsensä saattavat!!

27.6.2012 13:20

Naisella on historiallinen painolasti aina kannettavanaan se "kannettavan" lisäksi. Menneisyys on SYNKKÄ naisen kannalta. Hän on ollut synnyttäjäkone, hellan ja nyrkin välissä. Ei muuta!
Siitä on pitkä ja tuskainen matka nykyisyyteen kun muistetaan, miten miehet teilasivat naisen älykkyyden ja osaamisen vain HALLITAKSEEN toista sukupuolta ja maailmaa.

Naiset ovat elämän sankareita, he ovat synnyttäneet ne heitä sortavat ukotkin, joka tietysti on kyseenalaista, mutta sen lisäksi he ovat ponnistautuneet ulos luolasta, nyrkin ja hella välistä. Ovat lähteneet tekemään tiedettä, taidetta ja politiikkaa!!

27.6.2012 15:48

Jos ajatellaan historiaa tai vaikka lähimenneisyyttä, montako hyvää miestä sieltä tulee mieleen??
Tuhoa ja sortoa aikaansaaneita on sentään lukemattomia; Stalin, Hitler, Idi Amin, Pinochet, Ceaușescu, Mao... puhumattakaan Arabimaiden nykyisistä diktaattoreista ja aikaisemmista USAN presidenteistä.
Heitä, sotaa ja tuhoa kylväneistä miehistä lista on loputon, mutta missä ne hyvät ja hyvää aikaasaaneet miehet luuraa?

Olisiko niinkin lähellä kuin M. Ahtisaari, kauempana Ganthi ja Mandela. Onko muita? Suuressa mittakaavassa?

27.6.2012 16:02

Hyvää tehdään hiljaisesti ja eleettömästi, ja silloin ei pääse otsikoihin. Maailman demokratioissa toimii hyviä miehiä ja hyviä naisia, jotka asettavat etusijalle oman maan yhteiskuntarauhan ja ulkopolitiikan, jossa ei uhota ja härkitä sotaa.

Ja vihon viimeiseksi kehotankin naisia äänestämään päteviä, taitavia ja viisaita naisia. Kyllä hyviä naisia löytyy joka ikisen puolueen listoilta jo heti kunnallisvaaleissa.

27.6.2012 17:17

Suomalaisella naisella on aina ollut enemmän munaa kuin suomalaisella miehellä. Ja vanhoissa naisissa asuu viisaus. Sananlasku Pohjanmaalta.

27.6.2012 18:35

Tottakai enemmän "munaa", jos on jakanut. Ainakin matematiikassa naiset eivät yleisesti pärjää, siitä on näyttöä. Nykypäiväinen elämä perustuu kaikelta osin matikkaan, kaikki lasketaan euroissa. Meitä ktm:iä käytetään asiantuntijoina siksi, koska hallitaan tilanteet.
Talous-asioissa ei tule koskaan kiintiöitä, sehän on jo itsestään selvää. Jokaisen pitäisi pysyä tasollaan ja ratkaista ongelmia omien kykyjensä mukaan.
Minäkin kykenen päässäni laskemaan "piin" desimaalit, joita olen ratkaissut 15.
Koitahan anna perässä.

27.6.2012 18:57

Sinä lienet piin-kova tyyppi, jolta puuttuu toinen aivolohko eli se, jolla ajatellaan muuta kuin lukuja, euroja, voiton maksimointia, talouskasvua jne. jne.
Elämä on onneksi paljon muuta kuin kylmää laskelmointia ja matematiikkaa, jonka merkitys tähtitieteessä ja avaruuden tutkimuksessa on hyödyksi, mutta on täällä ihmisenä elämisessä on tärkeämpiäkin asioita.

Etpä taitaisi kauankaan pysyä hengissä piin desimaalien avulla, ellei joku tekisi ruokaa, juomaa, ellei sinulla olisi lämpöä ja kattoa pääsi päällä?
Noihin perustarpeisiin tarvitaan ihan konkretiaa, raavasta työtä, siinä on piin desimaaleilla sivuosa.

27.6.2012 18:42

Moniko nainen on julistanut sodan?

Jos sota on syttynyt naisen vuoksi, se on ollut miehen heikkoutta, uhoa uroksena ja yritystä todistaa potenssinsa paremmuutta toiselle urokselle!
Toisin sanoen urosten uho on sotasankareiden raukkamaista käytöstä, josta sitten miljoonat syyttömät ovat saaneet kärsiä - ja kärsivät yhä, aina ja kaikkialla.

Kaikki ne sodat ovat meissä kaikissa koko ajan!

27.6.2012 19:11

Piin kova ktm osaa ehkä numerot, mutta ei kirjaimia. Hän ei osaa kirjoittaa ihmisen etunimeä isolla kirjaimella!!
Siinä on todistus miehen (ktm) yleissivistyksestä, tai sitten ylimielisyydestä, sovinismista, mutta joka tapauksessa TYHMYYDESTÄ!

27.6.2012 19:23

Anteeksi vaan. Minun täytyy kirjoittaa teidän tasolla. Virheitä täytyy löytyä, teen ne tarkoituksella. En muuten sopisi joukkoonne.

27.6.2012 19:45

Rambo, tästä joukosta kannattaa lähteä pois, nämä ei osaa puhua, kuin alapääjuttuja, niin miehet, kuin naisetkin.
Hävettää nuo naisista annetut kommentit. Joita naiset vielä kehtaavat kirjoittaa!!!
Minkalainen on tämmöinen nainen jonka mielessä on, vaan sukuelimet???
En halua kuulua näiden joukkoon.

27.6.2012 20:55

Lisääntyminen on tärkeää ja siihen tarvitaan sukuelimet. Vielä tärkeämpää on jättää lisääntymättä, jotta ei tarvitsisi abortoida syntymättömiä poikalapsia, eiköstä juu?

29.6.2012 15:49

Olitko aikonut lisääntyä tässä ketjussa?

28.6.2012 01:30

Haluaisin kanssasi jutella henkeviä, kiitos huomiosta. Täällä ei ole yleensä keskustelutaitosii, vaan enemmän traumoja kun laki sallii.

28.6.2012 01:41

Haluatko keskustella miehen kanssa, joka ei mene alapää-juttuihin. Minä en koskaan mene siihen, se on sivistymätöntä.

27.6.2012 19:35

juu-u - eurokriisi ja julkisen sektorin taloudellisesti kestämätön kasvu ovat johtuneet siitä, että miehet julistavat sotia, suomalaisella naisella on enemmän "munaa" kuin suomalaisella miehellä sekä mm. siitä että Einsteinin vaimo teki oikeasti kaikki miehensä tieteelliset saavutukset ja Sibeliuksen vaimo ukkonsa duunit...

.... niinhän se meni ja näinhän tämä on.... miesvihaiset annakontulat eivät tajua kuinka hassun aivottomia niiden väittämät ja perustelut ovat.

27.6.2012 21:46

Koko keskustelu meni jurpotteluksi ja huusin alle, vaikka minun ymmärtääkseni täällä ei sukupuolielimistä ollakaan puhuttu niin turhaksi suun soitoksi luisui koko hyvä yritys.

29.6.2012 15:46

Et ole lukenut koko ketjua, kyllä täällä ensi alkuun joku, jotkut laittoivat naisille munat, jopa Aino Sibeliuksellekin. Vähän kunnioitusta itselleen ja toisille naisille.
Kertoo se näiden kirjoittajien mielenlaadun likausuudesta!
Lueppa tarkemmin.

27.6.2012 22:15

Mikäs se keskustelun avaus olikaan?

No Kontulan väitteet siitä, että eurokriisi on miesten syytä ja että julkinen sektori on demokratian ja vapaudenkehto.

Aivan älytöntä sontaa ja sukupuoleen liittyvää vihapuhetta.

Ja sitten keskusteluun liittyneet tädit kirjoittelevat kuinka Einsteinin keksinnöt on sen vaimon tekemiä yms. vielä älyttömämpää skeidaa.

On teillä pöntöt sekaisin

27.6.2012 23:30

Yleensä ne, jotka muiden "pönttöjä" seuraavat, kuten psykiatrit ja muut mielenterveysasiantuntijat, ovat itse pönttö sekaisin ja niin myös ne, jotka muita nimittelevät pönttö sekaisin oleviksi.
Onkohan sulta lääkkeet lopussa, Jurpo?

27.6.2012 23:18

En nyt näe Kontulalta minkäänlaista ratkaisumallia, jolla Euroopan talous turvattaisiin. Mikä se on?

28.6.2012 01:59

Anna ei elä 2000- luvulla. Hän on todellinen kommunisti, vasemmistöliitto ja sillain.
Joten hänen mielipiteitä, ei kantsi noteerata mitenkään, tyhmä ämmä.

28.6.2012 08:54

Jätän kyllä mieluiten sinun haistapaskakommenttisi väliin!!
Kommunismissa ei ole mitään vikaa, mutta Anna Kontula on vasemmistoliittolainen, mikä on eri asia kuin kommunisti.
Yrjö Hakala johtaa Suomen kommunistista puoluetta. Sivistä itseäsi niin tiedät mistä kirjoittelet!

28.6.2012 10:51

"Kommunismissa ei ole mitään vikaa..." Argh! Jos minulta kysyt niin voisin korjata siinä ensin paria yksityiskohtaa ja sitten haudata sen lopullisesti ja syvälle maan poveen, ei pohjavesialueelle.

28.6.2012 04:24

Suomessa työt tekevät nykyään harjoittelijat 9 eurolla päivässä.

Tuskin tarvitsee olla nero huomatakseen että tällä on selvä yhteys alhaiseen syntyvyyteen, asunnottomuuteen ja kurjuuteen.

Eipä ole pitkään aikaan kuullut että olisi lottovoitto syntyä Suomeen. Itseasiassa synnytyskuolleisuuskin on saatu säästöillä takaisin Ylppöä edeltäneeseen tilaan.

Ahkerin, koulutetuin ja fiksuinkaan nuori ei enää välttämättä saa (palkallista) työpaikkaa omasta yrittämisestä riippumatta.

Suuria ikäluokkia nuorempien kansalaisten kannattaakin pelastaa itsensä ja lähteä rakentamaan omaa elämää sinne missä töitä ja palkoilla maksettavia asuntoja löytyy.

Ruotsissa ja Saksassa on erinomainen työtilanne ja hyväkuntoisten asuntojen hinnat jopa vain 10% Suomen hinnoista.

Kotimaahan jääminen tarkoittaa perheestä ja omasta kodista luopumista, todennäköisesti ikiajoiksi.

Ja "lopullinen ratkaisukin" on jo keksitty...

Hakkarainen: Nuoret pakkotyöhön!

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/...et-pakkotyohon

Näyttävien ulostulojen lisäksi Hakkarainen on ehtinyt hoitaa varsinaista edustajantointaankin. Viime viikolla jättämässään talousarvioaloitteessa hän esittää työttömille nuorille pakkotyötä ilman lisäkorvausta.

Hakkaraisen johdolla 30 perussuomalaista on allekirjoittanut 100 000 euron aloitteen sen tutkimiseksi, miten työmarkkinatuella, työttömyyskorvauksella tai ilman työmarkkinatukioikeutta olevalle nuorelle voitaisiin määrätä työssäkäyntivelvoite.

”Vapaaehtoisesti palkkaa”

Esityksen perustelujen mukaan 100 000 eurolla tutkittaisiin, kuinka työtön nuori voidaan velvoittaa käymään korvauksetta työssä.

Pakkotyöhön määrätylle ei maksettaisi mitään korvauksia paitsi jos työnantaja itse niin haluaa.

Työvoimahallinnon tehtävänä olisi etsiä kokeiluun sopivia yrityksiä ja välittää työkohteita.

Kokeiluvaiheessa pakkotyöhön joutuisivat vain Pohjoisen Keski-Suomen kuntien Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan nuoret.

28.6.2012 10:24

Orjatyövoimasta on kysymys!
Sitä yritykset ovat kautta aikojen käyttäneet niin meillä kuin muualla.
Tiedän, mistä puhun, koska olen sattunut olemaan itse työmarkkinoiden kaluama luu. Minua on palloteltu nälkäpalkalla yrittäjältä toiselle, he ovat väistäneet maksut ja vastuut, minulle on jäänyt raadannasta vaivat, muttei juurikaan työeläkettä!!

Tämä hallitus on varsin yrittäjämyönteinen ja keksii kaikki konstit, millä kapitalisti saisi voittonsa maksimoitua ja johtajien bonukset pilviin!!
Siihen tarvitaan pienet ihmiset rattaiden pyörittäjiksi ja lopulta väliin jääjiksi, ei se kapitaali muuten kerry.
Keinoja kaihtamatta porvari rikastuu.
Kyykyttämisen myötä köyhä köyhtyy entisestään!

Kaikkein suurimmat tuet yhteiskunnalta menevät omistajille, yrityksille, maataloudelle ja yksittäisille sijoittajille (asumistuki on vuokranantajalle osoitettu sosiaaliapu)!!!!!
Rikkaat ne varsinaisia pummeja ja luusereita ovat!! Vauraus ei tule tule työstä, vaan tuista!

28.6.2012 11:01

Lisäys edelliseen. Vauraus ei tule tule työstä, vaan tuista! siis toisten tekemästä työstä.

On niitäkin yrittäjiä, jotka ovat itse omalla työllään rikastuneet, mutta harvemmin se niin menee.
Yrittäjyys on geeneissä ja sen myötä moni on perinyt valmiiksi toimivan yrityksen, jonka myötä on tullut tieto ja taito käyttää yhteiskuntaa ja sen kansalaisia hyväkseen niin paljon kuin ikinä ehtii.

28.6.2012 11:40

Orjuuden kulta-aikoina 1700-1800 luvulla isännät huomasivat tiettyjä ongelmia mustien orjien laivaamisessa ja käyttämisessä. Ensinnäkin orjat olivat täysin riippuvaisia isännistään ja ylläpito kävi kalliiksi. Toiseksi yleinen mielipide alkoi kääntyä orjuuttamista vastaan. Rahan tulon ja omaisuuden turvaksi piti keksiä jokin toinen systeemi. Valkoinen velkaorja, siinä se oli. Uusi orjuuden muoto jossa orja oli orjana "vapaaehtoisesti", tyytyi kohtaloonsa mukisematta ja hankki itse toimeentulonsa. Velkaorja oli vielä irtisanottavissa jos verstaalla oli joskus hiljaisempaa. Musta afrikan orja piti aikoinaan lopettaa jos työn tarve väheni koska ylläpito oli liian kallista. Kun töitä taas oli niitä piti ostaa lisää. Sehän olli kallista ja epäkäytännöllistä. Nykyajan velkaorjan voi laittaa yhteiskunnan elätettäväksi siksi aikaa kun sille ei ole käyttöä ja kutsua palvelukseen kun töitä taas on.
200 000€ asuntolainaa, velka Volvo pihassa, 2 lasta, koira ja anoppi takaajana. Siinä resepti täydelliseen orjuuttamiseen. Tälläinen orja tekee ihan mitä tahansa pyydetään, ei karkaa, eikä käyttäydy muutenkaan hankalasti. On lisäksi valmis puukottamaan naapuria selkään työpaikalla jos oma työpaikka on siitä kiinni. Irtisanottaessa saattaa joskus tapahtua ylilöyntejä joita sitten saadaan lukea lehtien palstoilta ja ihmetellä että pitikö viedä vielä lapset mennessään.
Tähän on tultu. Atteleppa ite....

28.6.2012 13:05

Suomella ei ole enää varaa elättää kovapalkkaisia kuntien ja valtion virkamiehiä suojatyöpaikoissaan, puhumattakaan politiikan suojatyöläisistä. Se on loppu nyt! Upeat puheenvuorot nimimerkeiltä Kapitalistin loisto on pienestä kiinni ja Ex-slave! Nämä kommentit kruunaavat Anna Kontulan hienon blogikirjoituksen 100 %:sesti. Jos veikata saan, niin Suomi tulee siirtymään kommunismiin seuraavan 5 -10 vuoden sisällä ja hyvä niin. Tämä kapitalismin ihmiskokeilu oli arvaamattoman rankka seurauksiltaan. Kyllähän siitä varoiteltiin jo edellisen laman 1990-luvun alussa, että ei tästä hyvä seuraa kun hyvinvointivaltio ajetaan alas, mutta ei! Tyhmyys voitti ja kokoomus; näiden yhdistelmänä syntyi persut, heh;)

28.6.2012 15:31

Kokoomuksen nousu perustuu pullamössösukupolven helppoon elämään ja mainosten maailmaan. Täysin edesvastuuttomat, rahan keskellä kasvaneet ihmiset eivät tiedä todellisesta elämästä yhtään mitään.

Vaalimainoksissa heitä viehättää edustajien ulkonäkö!
Edustava ulkonäkö saadaan mainostoimiston toimesta aikaiseksi kenestä tahansa. Mainostoimistot ovat varsinaisia ilmalla rahastajia, ne ovat yhtä lihaa ja verta kokoomuksen ja yleensä oikeiston kanssa.

Siispä kokoomukselaisilla on aina vaalimainoksissaan kauniit ja rohkeat!
Heillä kun on kytkönsensä ja myöskin sitä kahisevaa!!

Nuori ihminen samaistaa helposti itsensä ryhmään, jota hän ihailee, TV:n saippuasarjoihin ja muuhun epätodelliseen haavemaailmaan.
Sitä ruokkivat kaikki mainokset, media, yleinen mielipide!!

Kokoomus koostuu pitkälti hörhöistä, jotka eivät todella tiedä keitä ovat ja missä heidän paikkansa tässä maailmassa on.
Ihan itse tiedän monia ojanpohjalla olevia, jotka ilmoittavat äänestävänsä kokoomusta. Sillä saa vissiin arvotonta arvonnousua!!

28.6.2012 16:12

Joo, tämäkin tärkeilevä kokkari, neiti Virkkunen, joka ei ole edes ylioppilastutkintoa suorittanut, lahtaa nyt elinkelpoisia kuntia sellaisella vimmalla kuin vain 30-luvun fasismista innoituksensa saanut puolue ministereitään voi hoputtaa. Kiire, kiire, heh. Minne? Sinne herrojen päiville riennämme, sillä hemmetin kiirulla... vaikka sitten ojan pohjasta;)

29.6.2012 01:02

Mainitsemasi henkilön oppiarvo on filosofian lisensiaatti. Hän on siis edennyt opinnoissa pidemmälle kuin SDP:n ylioppilaskunta.

29.6.2012 13:46

Kuntaministeri Henna Virkkunen ei ole tietojeni mukaan suorittanut muuta kuin peruskoulun, mitä tulee yleissivistävään koulutukseen. Lukio on suorittamatta, samoin ylioppilastutkinto. Miksi hänellä ei yleissivistävää koulutusta ole, on hämärän peitossa. Eikö keskiarvo riittänyt lukio-opintoihin vai mikä? Myöhemmin hän tiettävästi paikkaili hataraa tietopohjaansa jossain kansanopistossa ja sitten avoimessa yliopistossa opiskellen tiedotusoppia. Sitä kautta pääsee luikertelemaan tutkinto-opiskelijaksi oikeaa yliopistoon. Näin hän sitten sai ns. oppiarvonsa, mutta kuten sanottua, yleissivistyksessään lienee suuria aukkoja, kun perusopetusta pitemmälle ei rahkeita ollut. Mutta tällainen puolisivistynyt sopiikin hyvin kokkareitten käsikassaraksi, kun Suomea myllätään pohjamutia myöten, niinkuin Käteinen uhosi. Tehdään Suomesta yksi iso kunta, niin sitä on helpompi hallita, eiks je?

29.6.2012 19:55

Henna Virkkusen tiedot voi tarkistaa netistä, missä kyseiset tiedot ovat kaikista ministereistä. Joukkoon mahtuu kirvesmiespohjalta toimiva työministeri sekä tv:stä tuttu peruspalveluministeri.

29.6.2012 20:51

Aivan, hädintuskin peruskoulunsa selvittäneen neiti Virkkusen (kuntaministeri, heh) vaiheista oli taannoisessa Suomen Kuivalehdessä pitkä stoori, kannattaa lukea. Sieltä ilmenee mm. että henkilö luikerteli sisään yliopistoon ns. takaportin kautta, eli ilman yo-tutkintoa, opiskelemalla lukiota käymättömänä eräässä kansanopistossa ja avoimessa yliopistossa yhtä ainoaa ainetta, eli tiedotusoppia. Eli hyvin ohut on kokkarin sivistys, jos sitä koulusivistyksellä mitataan. Uskomattominta oli, että Virkkunen oli hetken jopa opetusministerinä! Ja työhistoria sitten, onko sitä? Jos tarkoitit tämänhetkisen työministerin, Lauri Ihalaisen sivistystä kirvesmiehenä, niin onhan siinä hienoinen ero, kun ukko on ollut ammattijärjestössä suojatyössä kymmeniä vuosia, heh.

30.6.2012 19:44

Sieltä samasta ammattijärjestöstä tulee myös meidän oma Antti Lindmanimme, joka hoitaa vastuullista tehtävää betoniautonkuljettajan kokemuksella. Ammattijärjestöjen ongelmana on se, etteivät he erota debetiä ja kreditiä, kun varat tulevat meidän kaikkien yhdessä kokoamistamme verovaroista. Ay-jäsenmaksuhan on verovähennyskelpoinen päinvastoin kuin esimerkiksi lääkekulut, joiden korvaamista nykyinen hallitus vähenntää. Urpilainen sanoi budjettia oikeudenmukaiseksi. Ongelmaan ei ole puuttunut myöskään Anna Kontula.

2.7.2012 03:56

Täältä (http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/763845?virkkunen_henna) löytyy lehtijuttu, joka kertoo Henna Virkkusen koulutuksen (siihen aikaan eli 13.12.2008 ).
Virkkunen pääsi opiskelemaan yliopistoon, koska hän suoritti pääsykokeen. Hän eteni yliopistossa niin pitkälle, että suorittu lisensiaatin tutkinnon.
Siihen aikaan (13.12.2008 ) Virkkusen isä työskenteli tarjoilijana pubissa ja Virkkusen äiti rakennussiivoojana. - Kuitenkin Virkkunen on kokoomuspoliitikko.

Mielenkiintoista, että osa yliopiston aloista ei tarvitse pohjaksi lukio-opintoja, vaikka lukiossa saa yleissivistäviä opintoja ja matemaattis-luonnontieteellistä pohjaa (ainakin sopivalla lukiolinjalla).
Näyttää siltä, että kyseessä olisi tiedotusoppi, koska Virkkusella on journalistiikan opintoja ja hän valmistelee väitöskirjaa ministereiden eroon johtaneista skandaaleista. (ks. Wikipedia/Henna Virkkunen)
Usein yhteiskuntatieteissä tarvitaan tilastojen matemaattisen käsittelyn osaamista.

28.6.2012 18:34

Siis ulkonäkö??? Katainen pieni kapeaharteinen hissukka. Urpilainen iso blondi, ulko-
mailla pelkkää hymyä, Suomessa iso huuto ylhäältä lehteriltä meille ymmärtämättömille.
Tuomioja hömelö, kuin uusi Arajärvi. Liikenneministeri iso pull. ei ajokorttia, vihaa autoili-
joita, paitsi omaa TAKSIAAN. Tämä porukka esim. ei koskaan ole tienannut omaa leipäänsä
työtä tekemällä. Tällainen sakki nyt meillä päättämässä ja viemässä meitä Euroopan ytimeen.
Vaan iteppähän tilasitte!

28.6.2012 18:40

Katainen on kääntänyt takkinsa kerran jos toisenkin EU:n kriisimaiden suhteen, mutta sitä ei tunnu kukaan huomaavan.
Tuskin yhtään nappia on enää Kataisen takissa, mutta kun kansa ja kokoomus sairastaa dementiaa, sen vuoksi on helppo hymyillä helppoheikkinä Suomen suurimman puoleen johdossa.

Kaikki Kataisen puheet pitää julkaista mediassa!
Ne ovat pelkkää liirumlaarumia, toinen toisensa tyrmääviä, tyhjää sanahelinää ja ilman asiasisältöä!!

28.6.2012 18:48

Töissä Suomella, heh heh. Nämä nykyiset koijarit ei ole mainostoimiston brosyyrin lisäksi juuri muuta lukeneetkaan. Hirvittää ihan, kuinka suomalaista jästipäätä Euroopassa taas vedätetään. Ennen oli sentään YYA ja NL ja ennakoitavaa 5-vuotissuunnitelmaa, nyt taas melkein joka kuukausi tulee uusi sadan miljardin lisäapupyyntö EU:lta ja Suomessa firmaa kaatuu kuin heinää. Jokohan on loppu lähellä?

28.6.2012 18:59

Näin runoilin pari vuotta sitten:

EU-laiva

EU-laiva lastattuna
velkaisilla valtioilla
maksajiksi manattuna
ollaan Pohjan perukoilla

Houkuteltiin hölmö kansa
uuteen Rooman valtakuntaan
olettivat olevansa
yhtenäinen luja hansa
näkivät he suuruusuntaan

Vaikka äänestinkin EI
enkä luottanut mä joukkoon
enemmistö meidät vei
päivänselvään surmanloukkoon

EU-laivan seilatessa
myrskyisällä merellä
ja sen pian upotessa
paras paikka onkin vessa
meritauti meitä vaivaa
yrjö kurkkuamme kaivaa
höystettynä verellä

Titanicin kohtalon
EU-laiva saava on

28.6.2012 19:22

Hauska runo ....

itse asiassa Paavo "luin koko Dostojevskin tuotannon tossa männä viikonloppuna" Väyrynen ilmoitti jo aikoinaan, että Etelä-Euroopan valtioiden euroon ottaminen on sen järjestelmän syöpä. Viisas mies tässä asiassa.

28.6.2012 20:21

Itse asiassa A. Gallen-Kallela ilmoitti jo kauan sitten, että ihmiskunta on maapallon syöpä!

29.6.2012 01:15

Kalleimmaksi tulee poliittiset suojatyöpaikat poliitikoille, joilla ei ole hallinto-osaamista eivätkä ole viitsineet hankkia koulutusta, mutta kuitenkin toimivat isoina pomoina.
Nuorena ammattipoliitikon uran valinneet päätyvät keski-iässä usein poliittiseen suojatyöpaikkaan tai konsultiksi lobbaamaan eri tahojen asioita poliitikkojen piireissä tai puolueensa sisällä.

Katsotaanpa tilannetta nykyisten puoluejohtajien keskuudessa. Lähteenä ovat heitä koskevat artikkelit Wikipediassa ja eduskunnan nettisivustolla.

Kokoomuksen puheenjohtaja vuodesta 2004, Jyrki Katainen (s. 1971):
- Koulutus: ylioppilas 1990, yhteiskuntatieteiden maisteri 1998
- Työura politiikan ulkopuolella: Kansallisen sivistysliiton koulutussuunnittelija ja kouluttaja 1998, opettajan sijaisuuksia, koulutusprojekteja 1998
- Kansanedustajana vuodesta 1999
- Ministerinä: Valtiovarainministeri 2007 - 10 ja 2010 - 11. Pääministeri vuodesta 2011.

Sdp:n puheenjohtaja vuodesta 2008, Jutta Urpilainen (s. 1975):
- Koulutus: kasvatustieteen maisteri 2002 (Jyväskylän yliopisto), johtamisen koulutusohjelma 2002 - 2003 (Rehtori-instituutti)
- Työura politiikan ulkopuolella: luokanopettaja, Helsingin kaupunki 2001-2002, luokanopettaja, Kokkolan kaupunki 2002-2003
- Kansanedustajana vuodesta 2003
- Ministerinä: Valtiovarainministeri vuodesta 2011

Perussuomalaisten puheenjohtaja vuodesta 1997, Timo Soini (s. 1962):
- Koulutus: ylioppilas 1981, valtiotieteiden maisteri 1988
- Työura politiikan ulkopuolella: Ei mainintaa
- Kansanedustajana vuodesta 2003
- Ei ollut ministerinä

Suomen Keskustan puheenjohtajana vuodesta 2012, Juha Sipilä (s. 1961):
- Koulutus: ylioppilas 1980, diplomi-insinööri 1986
- Työura politiikan ulkopuolella: suursarjatuotteiden tuotekehityspäällikkö LK Products oy:ssä 1985-1988, tuotantopäällikkö ja toimitusjohtaja Solitra oy:ssä 1988-1998, toimitusjohtaja Fortel Invest oy:ssä 1998-2002, 2005-2011, toimitusjohtaja Elektrobit oyj:ssä 2002-2005, Toiminut lukuisten yritysten hallituksissa
- Kansanedustajana vuodesta 2011
- Ei ollut ministerinä

Vasemmistoliiton puheenjohtajana vuodesta 2009, Paavo Arhinmäki (s. 1976):
- Koulutus: ylioppilas 1995
- Työura politiikan ulkopuolella: Puistotyöntekijä , Kansan Uutisten kesätoimittaja
- Kansanedustajana vuodesta 2007
- Ministerinä: kulttuuri- ja urheiluministeri vuodesta 2011

Vihreän liiton puheenjohtajana vuodesta 2011, Ville Niinistö (s. 1976):
- Koulutus: ylioppilas 1995, valtiotieteen maisteri 2003
- Työura politiikan ulkopuolella: työharjoittelijana Turun yliopiston poliittisen historian laitoksella 2000, korkeakouluharjoittelijana Suomen suurlähetystössä Jakartassa, Indonesiassa 2000, kesätöissä ja osa-aikaisissa töissä asuntolan vastaanottovirkailijana Lontoossa 2000, korkeakoulupoliittinen sihteeri, Turun yliopisto ylioppilaskunta 2001-2003, osa-aikainen selvitysmies, Turun yliopisto 2003-2004, tutkija, TY:n ja UM:n projektissa Ulkoministeriön historia presidentti Kekkosen kaudella 2004-2005, päätoiminen jatko-opiskelija 2005-2006, tutkija 2006-2007
- Kansanedustajana vuodesta 2007
- Ministerinä: Ympäristöministeri vuodesta 2011

Suomen Kristillisdemokraattien puheenjohtajana vuodesta 2004, Päivi Räsänen (s. 1959):
- Koulutus: lääketieteen lisensiaatti 1984
- Työura politiikan ulkopuolella: Riihimäen aluesairaalan sisätautien osaston lääkäri 1985-1988, yksityislääkäri 1988-1992, valtion työterveyslääkäri 1992-1995
- Kansanedustajana vuodesta 1995
- Ministerinä: sisäasiainministeri vuodesta 2011

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen puheenjohtajana vuodesta 2012, Carl Haglund (s. 1979):
- Koulutus: kauppatieteitten maisteri
- Työura politiikan ulkopuolella: 1990 -luvulla tutkimusassistenttina, museo-oppaana, Elevbladetin päätoimittajana jne. Radio Vegan toimittajana 2001 - 02. Papper -lehden toimitusjohtajana 2005 - 07.
- Europarlamentaarikkona 2009-2012
- Ei ollut ministerinä

29.6.2012 07:39

kertoo poliittisen järjestelmän sisäsiittoisuudesta. Puolueet (eli ne muutamat tuhannet aktiivit, joita Suomessa noiden toimintaan tosiasiassa osallistuu) toimivat koko ajan enemmän omissa yksityisissä koteloissaan, josta osoituksena se, että puolueiden johtoon valitaan ihmisiä, joilla ei ole käytännössä mitään kokemusta aikuisen ihmisen reaalielämästä (eli työelämästä).

Poliitikko ei ole jotain tiettyä agendaa tai ideaa ajava taho, poliitikko on ammatti. Ajettavilla asioilla ei ole niin väliä, kunhan tavalla tai toisella duuni pysyy.

Poliitikko on kuin Big Brother -ohjelman osallistuja. Tavalla tai toisella suosiota sympatiaa ja ääniä on saatava. Tuloksilla ei ole väliä, paitsi ainoastaan äänestystuloksilla. Muuten pelleilellään suosion saamiseksi.

Funtsikaa jos Suomi olisi iso firma. Valittaisiinko tj:ksi yhteiskuntatieteitä yliopistossa lueskellut ja muutaman kuukauden open sijaisuuksia tehnyt kundi? Ja talousjohtajaksi myös ope, joka on muutaman vuoden opettanut pikkulapsille pilkkusääntöjä?

29.6.2012 08:55

Sellaiset poliitikot kuin on kansa!! Eduskunta on kansakunnan peilikuva. Mehän ne herrat sinne olemme valinneet. Suomessa jokaisella, minulla ja sinulla on mahdollisuus asettua ehdokkaaksi vaaleissa ja kenties tulla valituksi. Valituksi tulemisen eteen vain joutuu tekemään jotain muutakin kaivelemaan takapuolta!!

Mitä vikaa noiden poltiikkojen taustassa on? Minkälainen koulutus olisi kelpaava arvon arvostelijoille? Työ tekijäänsä opettaa politiikassakin.
Ei ole olemassa poliitikan opetuslaitosta, kyllä se on kantapään kautta hankittava, se tieto ja osaaminen.

Esim. Arhinmäki on osoittanut omaksuneensa nopeasti oikean poliitikon otteet. Hän on nuori mies ja hänellä on kaikki mahdollisuudet kasvaa huomattavaksi vaikuttajaksi.
On sitä jo nyt. Mielestäni hän on suoriutunut tehtävistään hyvin ja sitä paitsi pitänyt visusti oven kiinni yksityiseen elämäänsä, mikä on iso plussa.

En tietenkään halua, että valta supistuu tietyille tyypeille ja demokratia kapenee, siksi äänestäjänä mulla ja sulla on siitä vastuu. On äänestettävä niin, että vallan huipulla veri vaihtuu!! Meistä se on kiinni, eivät ne itse sinne itseään valitse, vaan me sen teemme.

29.6.2012 10:44

onhan se noinkin, eduskunta ja muut poliittiset elimet on juuri niin hyviä kuin me kansalaiset ansaitsemme. Tämähän on perusmantra jota suurin piirtein kaikkeen kritiikkiin, johon ei löydy järkiperäistä vastausta, hoetaan.

Teesi - antiteesi = synteesi. Näin tieteen puolella todetaan. Eli kyllä puhdas kritiikkikin paikkansa ansaitsee, mikäli sillä epäkohtia yms. kulloinkin vallitsevasta teesistä voidaan osoittaa.

Elikkä nyt vallitseva tilanne on se, että Suomi Oy:n johtoon valikoituu jostain syystä henkilöitä, joita kukaan ei pienenkään oikean yrityksen johtoon valitsisi päättämään asioista.

Hiton outoa ja tuskin korjaantuu annakontuloiden ajatuksella "laitetaan vaan lisää naisia sinne päättämään, niin kyllä se siitä".

29.6.2012 11:16

Sitä kritiikkiä tarvitaan ja myös itseä kohtaan!! Suomi Oy:n johtoon valikoituu juuri ne, joita me äänestämme. Siinä mielessä itsekritiikki on myös suotavaa.

Naiset ovat aivan yhtä päteviä mihin tahansa tehtäviin kuin miehetkin. Heitä tarvitaan ehdottomasti pitämään pienten puolia, äijävalta on aina osoittautunut kovien ja vahvojen valtapolitiikakasi.

Tänä päivänäkin omia etujaan vallan huipulla ajavat keski-ikäiset miehet, heidän itsekkyytensä näkyy kaikkialla yhteiskunnassa. Esim. sosiaalipolitiikka; lapset, sairaat, vammaiset ja vanhukset, jotka ovat jääneet aina sikariportaan kiiltokenkien polkemiksi!

29.6.2012 13:02

Ei pidä paikkaansa, että naiset olisivat aina sosiaalisesti empaattisempia. Muistan vuosia sitten, kun olin itse henkilökohtaisesti puhumassa vammaisten ja vanhusten hoidosta ja epäkohdista kaupunginhallitukselle jossa kaupunginhallituksen kaikki päättäjät kaupunginjohtajaa myöten (joka oli nainen) olivat läsnä.
Niin huomasin yllätyksekseni juuri naisten mielenkiinnottomuuden asioihin, mutta mikä yllätys varsin nuorehkot miespuoliset hallituksen jäsenet kuuntelivat aktiivisesti ja näin heidän kasvoiltaan sanoman menneen perille ja olivat myötämielisempiä asioiden epäkohtiin puuttumiseen, kuin monetkaan naispuoleiset henkilöt. Eli olen tullut siihen tulokseen useinkin, ettei sukupuolella olekaan väliä, kun kansalaisten hyvinvoinnista ja hyvästä tahdosta on kysymys. Monet hyvät asiat ovat meidänkin kaupungissamme menneet eteenpäin juuri miespuolisten päättäjien ansiosta, jopa eduskuntaa myöden lakialoitteet tehty ja saatu läpi juuri miesten päättäväisyyden ja hyvän tahdon ymmärtämisen tähden.

29.6.2012 13:39

Mahtaisiko mainitsemasi naisten yrmeys johtua siitä, että HE tekevät sorvin ääressä ne työt, joita valkokaulusherrat johtavat?

Naiset sen oikean työn yleensä tekevät ja saattaa siinä muutama ryppy otsaan tulla. Samaan aikaan poksastelevat palavereissa ja seminaareissa - kaukana arjesta ja raadannasta!

29.6.2012 13:46

Korjaus edelliseen: Samaan aikaan valkokaulusherrat poksastelevat ...

29.6.2012 15:12

Tässäkin tapauksessa ne valkokaulus "herrat" olivat naisia, sekä puheenjohtaja, että kaupunginjohtaja. Tosin ed. mainittu naispuheenjohtaja oli siihen aikaan erittäin aktiivinen hoitamaan kaupunkilaisten asioita ja etuja, kiitos vieläkin myös hänelle.
Mutta toinkin esiin sen, ettei se aina ole sukupuolesta kiinni onko halua ja tahtoa hoitaa ja edistää heikoimpien asiaa.
Miksi asetelma tarvitseekaan olla mies tai nainen, kun voisi olla ihminen isolla I:llä.
Koska sydän se sykkii niin miehillä, kuin naisillakin ja jos sydän ei ole kiveä niin sama se kumpi on asialla!

29.6.2012 11:43

kukas ne keski-ikäiset miehet sinne on valinneet?

Näin ollen tuota logiikkaa käyttäen katsot minun kritiikkini turhaksi perusteella että "ne on vaaleilla valittuja, pitää itse mennä ehdokkaaksi, eikä vaan kritisoida" ja seuraavassa väittämässä kritisoit vaaleilla valittujen ehdokkaiden toimia itse. Paradoksaalista.

No anyways, itse en usko, että naiset olisivat älykkäämpiä ja kyvykkäämpiä päätöksentekoon vain siitä syystä, että ovat miehiä älykkäämpiä ja kyvykkäämpiä. En usko, että sukupuolella on loogiseen harkintaan ja päätöksentekoon liittyen mitään merkitystä.

Itse asiassa miesten haukkuminen itsekkäiksi ja huonommiksi sukupuolensa vuoksi on verrattavissa vaikka siihen väittämään, että tietystä maasta Suomeen tulleet pakolaiset ovat loisia ja varkaita, mistä kirjoituksesta eräs kansanedustaja sai rikostuomion.

Aivottomia ja perusteettomia väittämiä molemmat, niin Kontulan kuin Halla-ahonkin vikinät.
Toki Halla-aho esitti väittämänsä sarkastisena kritiikkinä erään sanomalehden "suomalaiset miehet ovat murhanhimoisia tappajia, kenties geneettisten syiden vuoksi" -uutisointiin ja Kontula on mitä ilmeisimmin oikeasti sitä mieltä, että miehet ovat naisia huonompia ja pahempia ihmisiä. Syyllistyykö Kontula rikokseen mielipidekirjoituksessaan?

29.6.2012 13:43

"No anyways, itse en usko, että naiset olisivat älykkäämpiä ja kyvykkäämpiä päätöksentekoon vain siitä syystä, että ovat miehiä älykkäämpiä ja kyvykkäämpiä"

Paradoksaalinen eli järjenvastainen lause!!

29.6.2012 14:36

Moniko kommentoijista luki ihan aikuisten oikeesti Kontulan kirjoituksen?

On joko älyllistä epärehellisyyttä tai lukutaidon / luetun ymmärryksen puutetta rakennella olkiukkoja Kontulan kirjoituksesta, jossa hän ei sanallakaan leimaa miehiä naisia tyhmemmiksi eikä korota naisia miehiä viisaammiksi.

Kontula pohtii EU:ssa toteutettavien linjausten vaihtoehtoja. Miesten ja naisten pitäisi olla valitsemassa linjauksia yhdessä, kun kerran arkeakin eletään yhdessä. Kontula on pohdinnoissaan aivan oikeassa, mutta muutosta ei tule, jos naiset eivät äänestä naisia. Julkisissa vaaleissa vastuu on naisilla, joilla on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus. Sitä Kontula olisi voinut korostaa.

Joten toistan Kontulan puolesta, että piirtäkääpäs naiset kunnallisvaaleissa naisen numero siihen pylpyrään.

29.6.2012 15:10

Kontulan kolumni on luettu ja lukemattakin sisäsyntyisesti on selvää, että naista äänestän. Evoluution kulku on hidas, eikä se ehdi omana aikana määränsä päähän, mutta matkalla ollaan!!
Pidetään yhtä!!

29.6.2012 15:21

Niinpä, mutta kun keskustelu yleensäkin on sitä, että mennään laidasta laitaan jopa "rönsyilläänkin" eihän keskustelu olisi keskustelu, jos olisi erittäin rajatut raamit, loppuisi se hyvinkin lyhyeen ja kommentoitavaksihan tämäkin blogi on tehty. Luullakseni.

29.6.2012 15:58

Rönsyt ovat rikkaus.
Keskustelun pitääkin poukkoilla ja etsiä itseään sieltä sun täältä.
Tämä on itäsuomalainen näkemys, täällä lännessä ollaan niukempia ja nuukempia kaiken suhteen.
Olettaisi olevan päinvastoin - täällä kun ollut vaurautta yli omien varojen toisin kuin itikkaisella itärajalla.

Joka tapauksessa minun mielipiteeni kasvavat rönsyä ja muutenkin elän periaatteella, ettei sanojansa tarvitse säästellä- onpahan mistä ottaa!

29.6.2012 16:42

Keskustelu saa ja sen pitää rönsyillä, mutta ei panna toisen ihmisen suuhun tai näppiksille sanoja, joita tämä ei ole sanonut eikä bittiavaruuteen näpytellyt.

Ja rönsyilenpä minäkin sen verran, että suuresti ihmettelen sellaisten ihmisten yhteiskuntakäsitystä, jotka pitävät valtiota (tai kuntaa) yrityksenä. On siinä menneet yhteiskuntaopin tunnit tyysten hukkaan!

Perustuslain mukaan "Suomi on täysivaltainen tasavalta. Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen."

Valtiovalta ei siis kuulu pääomansijoittajille eikä edes yrityksille, vaikka meille säädettiinkin Lex Nokia. Järjestäytynyt yhteiskunta on ihmisten yhteisö, eikä sitä johdeta kuten voittoa tavoittelevia yrityksiä. Ei, vaikka meiltä onkin lempattu joutoväkeä yhteisömme rajojen yli milloin Amerikkaan, Australiaan, Ruotsiin ja Norjaankin.

Suomen valtiosääntö "turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa". Etusijalla on ihminen, vaikka omaisuuttakin perustuslailla turvataan. Valtio on ihmisiä varten, eivätkä ihmiset valtiota varten, vaikka kiellettyä ei ole kysyä, mitäs itse kukin voisi tehdä valtion hyväksi (= minimissään äänestää ja maksaa verot). Pitäisi nämä jutut aikuisten ihmisten ymmärtää.

29.6.2012 17:28

Todellisuudessa Suomea johtavat muutamat suvut, jotka "omistavat" tämän Suomi-nimisen lafkan!
He ovat soluttautuneet päätäntävallan kuvioihin niin, ettei siellä mitään valtaa muut pidä kuin ainoastaan näennäesesti.

29.6.2012 19:32

Ja sinä luulet olevasi opettaja alakoulussa, kun opettaja näin sanoo se on penskat niin, ettette siinä yhtään pullikoi, koska minä olen auktoriteetti ja tiedän kaiken muut olkoon hiljaa. Ja sen minkä minä määrään niin kanalauma tottelee ja äänestettäväkin on niinkuin minä määrään. Kyllä jämpti on niin.
Täällä vaan sattuu olemaan itsemäärämisoikeudella varustettuja aikuisia ihmisiä jotka eivät, vaan tottele sinua ja kyllä pystyvät tekemään ihan itse omat jotopäätöksensä ja on ymmärrystä siinä missä sinullakin!

30.6.2012 22:11

Ketähän Kommentoora tarkoitti solvata? Jos minua, niin haukut väärää puuta! Minulla ei ole mitään tekemistä opettajuuden kanssa, eikä tule koskaan olemaan!

Siitä huolimatta ja ehkä juuri siksi olen sitä mieltä, että itsemäärämisoikeus on suhteellista ja hyvin ohutta niin Suomessa kuin muuallakin, ellei satu olemaan rikas ja vaikutusvaltainen.
Se on harhaa, että olisimme itsenäisiä niin yksilöinä kuin kansakuntanakin!!
Itsemääräämisoikeutensa voi jokainen helposti testata monin eri tavoin!

30.6.2012 23:14

Seuraa suorakaideviivaa suoraan ylös, se menee juuri sinun nimimerkkisi yli.
Eikä tarkoita sinua. Heh, hauskaa jatkoa.

29.6.2012 20:03

Kansaa edustaa päätöksenteossa eduskunta, jonne henkilöt valitaan puolueitten laatimilta ehdokaslistoilta. Puolueissa on jäseninä 5% kansastaa ja tästä joukosta valitaan myös korkeimmat virkamiehet - keskinäisellä sopimisella. Ruotsinkielisiä on sama prosentti, mutta silloin kyseessä on kielellinen vähemmistö. Demokratiaa meillä ei ole vielä edes kokeiltu. Puoluetuilla ja muilla budjetti ratkaisuilla puolueitten perusta on sokkeloitu sellaiseksi, ettei kukaan pääse häiritsemään järjestelmän toimivuutta.

29.6.2012 17:19

Pari kolme vuotta sitten kun epäilin EU:n yhtenäisyyttä ja euron kestävyyttä, sain ilkeitä ja väheksyviä katseita.
Nyt harvempi taitaa olla enää sitä mieltä, että Euroopan Unioni ja euro oli hyvä kauppa!!

Ruotsi on aina Suomea fiksumpi - tykkättiinpä siitä tai ei, mutta elämä tällä pallolla on sen osoittanut ja monta kertaa.
Rutsi on osannut väistää sodat, Suomi taas kaivaa verta nenästään taaskin.

Suomi-raukka venäjä-pelkoisena syöksyi suoraan Saksan syliin!! Taaskin!
EU on kova, kylmä ja rahanhimoinen verenimijä, jolta ei hellyyttä heru, eikä rahantarvetta tai raakuutta puutu!

Kiitos EU:ta äänestäneiden, Suomineito on anoreksiaa sairastava varjokuva itsenäisestä valtiosta!! Olemme ihan pian liittovaltiossa!!

1.7.2012 18:36

Ryssää pakoon: Kuule et ole ainoa, joka sai samanlaista kohtelua EU vastaisuudestaan.
Ja kyllä vieläkin katsotaan kieroon, kun ilmaisen aivan saman kommentin, että kyllä Suomen olisi viisasta katsoa edelleenkin neuvoa ja oppia Ruotsista, kun nykyään ylpeyksissämme tiedämme kyllä itse paremmin mitä teemme emme tarvitse "enää" ruotsin mallia.
Kyllä tarvitsemme Ruotsi on selviytyjä. Ollut aina ja tulee olemaan. Ylpeydessämme emme voineet odottaa yhtä ainoaa viikkoa miten Ruotsi äänestää eurosta, kun meidän itsevarmat päättäjämme olivat niin satavarmoja Ruotsin äänestävän euron puolesta.
Siinä se nähtiin Ruotsi sanoi ei euro-valuutalle!

2.7.2012 08:20

Siispä ruotsin kielen on oltava pakollinen Suomen kouluissa. Emmehän me muuten tiedä taustoja ja perusteluja, joihin Ruotsin päättäjät päätöksensä pohjaavat. Meidän on osattava lukea ja puhua ruotsia, jotta kansalle kyetään perustelemaan päätökset ruotsalaisittain. Siis demokratiassa on hankittava suomalaisilta legitimiteetti ruotsalaisten päätösten matkimiselle.

Päätöksiä ei voi tehdä nej - ja tai svart - vitt -linjalla. Katsokaapa vaikka Timo Soinia! Tyyppi kiekaisee kuin käkikello joka käänteessä "Kansa maksaa" "Suomi maksaa", mutta jaksaa silti laskeutua luukusta jankuttamaan myös muita perusteluja ihan normiäänellä. Siis ei päätöksiä niin kuin Ruotsi tekee, vaan päätöksiä samoilla perusteilla mitä Ruotsi tekee.

2.7.2012 11:14

Asiaihminen. Ruotsinkieli on toinen kotimainen kielemme.
Ministereillä ainakin on ruotsinkielenpakko, osattava edes auttavasti toista kotimaista kieltämme eli ruotsinkieltä. Presidentin osattava keskustella ruotsinkielellä jne.

Onko ruotsinkielen oltava pakollinen Suomen kouluissa on jo taas aivan eri asia!

2.7.2012 13:59

Miten mahtaa olla Lauri Ihalaisen ruotsinkielen taidon laita. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei pelkkä ruotsinkielen taito riitä. Muutoin käy kuin Karjaalaisella terveyskeskuksella, minne valittiin lääkäriksi kyseistä kieltä taitava varastomies

2.7.2012 14:07

Ai tämä olikin miesten vika kaikki. No hyvä. Oliko muita yksinkertaisia ratkaisuja vaikeaan ongelmaan?
Niin naisilla tämä uhriutumisajattelu on saavutettu etu, josta ei tingitä. Lopulta kaikki on kuitenkin miesten syytä.

2.7.2012 14:15

Tietenkin voisi vielä kommentoida, että rahaa Euroopassa on lainattu juuri siihen, että julkinen sektori pysyy pystyssä, mutta kun tämäkin on tietenkin miesten syy, niin julkisella taloudella ei ole ollut enää rahaa maksaa velkoja takaisin. Ja Kontula on melko historiaton, jos hän kuvittelee, että hyvinvointivaltio on ikään kuin naisten keksintö. Tai yrittää edes antaa sellaisen kuvan. Toki se on edesauttanut naisten vapautumista, mutta se on toinen juttu ja toki hyvinvointivaltio on myös miesten etu.
Hyvinvointivaltiota Euroopassa uhkaa kuitenkin sen tulopohjan murentumine, kun Eurooppalaisen teollisuuden kantokyky on horjumassa. Ja vastassa on maita, joissa ei koko hyvinvointivaltiosta oikein tiedetä mitään.
Muuten kansanedustaja Kontulan taloustietoa ja asennetta kuvaa hänen lausuntonsa, kun häneltä uutena kansanedustajana kysyttiin budjetin loppusummaa. Kun hän ei sitä tiennyt, niin hän ei tietenkään pitänyt sitä oleellisena, vaan "politikan sisältöä'"
Hyvä!!! Fiilispohjalta eteenpäin.

2.7.2012 15:11

Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Ks. kommentit out there ketjun alussa 25.6. Budjetin numeroilla on turha briljeerata, kun ne tilikauden edetessä muuttuvat monta kertaa. Joku briljeerasi jopa piin desimaaleilla, mistä minulle tuli mieleen Dustin Hoffmanin hieno roolisuoritus filmissä Sademies ;)

Vaan kuulkaapa. Niin kauan kuin meikä muistaa on hyvinvointivaltiota moitittu liian kalliiksi ja sen rahoituspohjaa murenevaiseksi. Ynnä vielä siitäkin, että hyvinvointivaltio tekee kansalaisistaan valtiosta riippuvaisia. PM E. Ahokin aikoinaan huuli pyöreänä moitiskeli, että hyvinvointivaltiossa kansalaiset ovat menettäneet kyvyn huolehtia itsestään ja omaisistaan. Ei ollut ahonlaitaa taapertaessaan rassukka huomannut, että suomalaiset ovat kautta aikojen huolehtineet itsestään ja toisistaan paitsi ne, joilla joko väliaikaisesti tai pysyvästi ei ole minkäänlaisia resursseja huolehtia. Omaishoitajia ja naapuriapua on löytynyt aina ja tulee löytymään vastedes niille, jotka nätisti pyytävät.

Niin että. Kontulan tavoin olen valmis ajattelemaan että miehiä ja naisia päättäjiksi. Tulee balanssia sitten niihin kasvua herätteleviin investointeihin verrattuna sosterin menoihin. Esim. jos omaishoidon rahoituksesta ja sen hallinnoinnista päättäjissä olisi enemmän naisia, se olisi jo valtakunnallisesti yhtenäinen ja Kelan kassassa.

Fiilispohja on arkea, sillä jokainen päätös tehdään osin tunteella ja osin hankitun evidenssin pohjalta vaihtoehtoja vertaillen. Vain eläin toimii suoraviivaisesti tässä ja nyt viettiensä pohjalta oman hyötynsä maksimoiden. Ihmisen osa on tunteet, jotka tekevät ihmisestä ihmisen.

2.7.2012 15:27

Tunteiden mukaan nyt kirjoitellaan/päätetään. Realismilla ei liene sijaa majatalossa?

4.7.2012 13:10

Meiltä kysytään: mitä on realismi? Ja Radio Jerevan vastaa: relismi on yhtä kuin todellisuudentajuisuus, todellisuuden kuvaaminen muuntumattomana.

Tarvitaanko todellisuudentajuisuutta päätöksenteossa? Vastaan, että sitä tarvitaan päätöksen tekoon valmistautuessa eli silloin, kun ihminen kerää tietoa elikkä evidenssiä vertaillakseen vaihtoehtoja ja tehdäkseen rationaalisen päätöksen.

Jos EUssa päättäjät olisivat aikoinaan olleet todellisuudentajuisia, he olisivat oitis huomanneet, että kreikkalaiset kuvasivat heille muuteltua todellisuutta esittäessään Kreikan valtiontalouden olevan balanssissa ilman verotuloja.

On kuitenkin huomattava, että muutellun todellisuuden havaitsemiseen tarvitaan epäluuloa, aisteja ja aivoituksia elikkä tunteita. On suhtauduttava pelättävä huijatuksi tulemista, tarkistettava ja sitten uskottava joko itseen tai vastapuoleen. Tunneasioita siis.

Vaikka ihminen keräisi vaihtoehdoista minkämoista tilastotietoa ja faktaa, niin lopullisen päätöksen hän tekee ja jonkun vaihtoehdon valitsee tunteella. Näin syystä, että päätökset tehdään aina tulevaa silmälläpitäen eikä tulevasta voi kukaan olla koskaan varma.

2.7.2012 15:40

Ministereiden koulupohjasta keskusteltaessa on unohdettu se, että joukossa on myös puistotyöntekijä Arhinmäki.

2.7.2012 16:29

Puistokemisti, vai? Vaatinee korkeakoulututkinnon. Kyllä nuo puoluepukarit joutaisivat minimipalkalla 5 vuodeksi harjoitteleen oikeitakin hommia. Pitäisi oikein säätää laki, että pääsee takaisin politiikkaan vasta kun on ollut työmarkkinatuella työllistettynä harjoittelijana apupojan vakanssilla.

4.7.2012 10:29

Asiaihmiselle: Nyt on ongelman juuri se, että on enemmän soster menoja verrattuna kasvua herätteleviin investointeihin. Niin Suomessa kuin erityisesti koko Etelä-Euroopassa. Tietenkin tämä on ideologinen kysymys, mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Mieti: Irlanti, Kreikka, Portugali, Espanja mahdollisesti Italia ovat konkurssin partaalla. Jos kehitys ei muutu, niin se ei enää ole kyllä nais/mies kysymys, vaan koskee kaikkia. Siksi on jotenkin niin vastenmielistä, että tässä aletaan heiluttelemaan elähtänyttä feministikorttia.
Ja muuten. Minusta on tärkeää, että kansanedustaja tietää budjetin loppusumman. Mini muukin untuvikko möhli tässä, muitta Kontulalla oli pokkaa väittää ihan puuta heinää. Ei pitäisi olla liian hankala juttu, kun itse tiesin sen lukemalla päivän lehdet.
Mutta varmasti on niin, että aina tehdään päätöksiä myös fiilispohjalla. Siksi Eurooppa onkin siinä jamassa kuin on. Tuntuu jälkeenpäin, että koko Euroon meneminen oli fiilisjuttu. Nyt olemme ytimessä. Onko nyt kivaa?

4.7.2012 13:13

Olihan ihan hälmöläisten hommaa liittyä EU:n ja euroon!!
Se oli vähintäänkin yhtä syvä erehdys kuin aloittaa sodat Venäjää vastaan!

Nyt on edessä katasrofi, totaalinen sellainen ja oletan, että ihan aseellinen sodankäynti.
Suomi on maa, jossa asuu verta nenästään kaivava kansa!!
Kun on ollut huono lapsuus, se varjostaa koko elämää.

Väkivaltaan tottunut kansa harjoittaa väkivaltaa ja tyydyksensä siitä. Näin se menee!

4.7.2012 13:23

Truth: "Jos kehitys ei muutu, niin se ei enää ole kyllä nais/mies kysymys, vaan koskee kaikkia."

Jos olen ymmärtänyt oikein, juuri tuota A. Kontula tolkuttaa, ja siihen yhdyn. Kysymys koskee kaikkia, joten kaikkien elikkä miesten ja naisten on oltava päättämässä.

Koko EU on fiilisjuttu, kun muistetaan, että sen ensimmäiset idealistit ja luojat nimenomaan tähtäsivät siihen, etteivät Euroopan maat enää koskaan sodi keskenään. Taloudellisen kumppanuuden piti olla rauhan tae: yksikään jäsenvaltio ei asettaisi ylimääräisiä tulleja eikä harjoittaisi protektionismia.

Olen ollut erinomaisen tyytyväinen EU-kansalaisuuteeni ja hyödyntänyt sitä valtioiden matalilla rajoilla ja Suomessa hankitun euron ostovoimalla muissa euromaissa. Toki nykytilanne arveluttaa, mutta en voi väittää, etteikö henkilökohtaisesti ole yhä edelleen tänä päivänä kivaa. On kivaa :D

4.7.2012 16:04

Olen minäkin ollut tyytyväinen - aiemmin. On tämä Eurolinna vain hiekalle rakennettu. No 95 jo puhuttiin siitä, mikä on nyt mennyt pieleen. Ei voi olla yhteistä korkotasoa maissa, joissa talouden dynamiikka on niin erilainen ja Euroalueella ei ole niin voimakasta sisäistä dynamiikkaa kuin esim. USA:ssa, jossa väestö liikkuu sinne missä on töitä. Devalvaation mahdollisuuden häviäminen oli myös riski. Silloin ei edes tullut mieleen, että Saksasta lähtien Euromaat alkoivat rikkoa omia sopimuksiaan budjettikurista, mikä nyt viimeistään murensi moraalin.
Ei voi sanoa, että ei tiedetty, koska tästä käytiin keskustelua.,. Mm Esko Aho oppositiojohtajana kiinnitti huomioita asiaan, mutta Lipponen ja Niinistö tyrmäsivät asian täysin.
tässä linkki : http://www.youtube.com/watch?v=pTM18hTBHiQ
Se on myöhäistä ny.....
Ja tämä keskustelu kyllä käytiin fiilispohjalta. Tai Niinistö ja Lipponen kävivät. Aho puhui asiaa.
Katostaan kuinka kivaa on ensi vuonna.

4.7.2012 13:48

Anna Kontula: "Julkinen sektori on naisten enemmistölle vapauden, itsenäisyyden ja demokratian ehto."

Tiettyä ristiriitaa taitaa olla siinä, että naisia on enemmn julkisen sektorin töissä ja he myös hyötyvät enemmän esim. juuri lastenhoitopalveluista ja sillä, että valtiot ovat niin kovin velkaantuneita.

Mistäpä löytyisi poliitikko joka ratkaisisi ongelman? Mitkä ovat vaihtoehdot? Lisää veronkeruutako? Käsi ylös niillä, jotka ovat valmiita tähän!

Ruotsissa julkaistiin joku aika sitten mielipidekysely ja tutkimus siitä kumpaaka ihmiset haluavat enemmän veronalennuksia vaiko julkisten palvelujen säilyttämistä. Julkisten palvelujen säilyttäminen sai selvästi enemmän kannatusta. Lienee oleman Suomessa samansuuntaisia mielipiteitä, etenkin paikoissa joissa saadaan kärvistella puutteellisista julkisen sektorin terveydenhoitopalveluista.

4.7.2012 15:55

Puhtinen wrote: "Tiettyä ristiriitaa taitaa olla siinä, että naisia on enemmn julkisen sektorin töissä ja he myös hyötyvät enemmän esim. juuri lastenhoitopalveluista ja sillä, että valtiot ovat niin kovin velkaantuneita."

Naiset hyötyvät enemmän lastenhoitopalveluista? Kauhiast hämmästelen sitä, jos Puhtinen luokittelee lapset naisten lapsiksi tässä ajassa, jossa yhä useammat miehet kokevat mielikseen isyyden ja nauttivat isyydestään. Naisetko hyötyvät enemmän, vaikka lukuisissa perheissä molempien työtulot ovat välttämättömät.

Pitkän elämänkokemukseni perusteella väitän, että lasten päivähoidosta, esikoulusta ja peruskoulusta hyötyvät sekä naiset että miehet kera lastensa. Tasavertaisesti.

Se, että yhteiskunta on ottanut vastuulleen sosterin ja opetuksen, lienee ainakin demaripuolella sekä miesten että naisten tahto. Sosterille sitten muodostui naisten matalapalkka-aloja, joka lienee miesten tahto. Koneitten kanssa työskentelevä insinööri saa parempaa palkkaa kuin ihmisten kanssa työskentelevä sairaanhoitaja.

Valtioiden velkaantuminen johtuu monista syistä eikä suinkaan vain sosterista ja opetuksesta. Valtio ottaa lainaa investointeihin, umtseihin, pankkien pelastamisiin jne. jolloin yksityisten yritysten insinöörit pääsevät laskemaan urakoita ja julkisen puolen sairaanhoitajat uusiin työtiloihin. Ja uskokaa tai älkää, myös miehet sairastuvat syöpiin ja myös miehille tulee herrat Alzheimer ja Parkinsson niin tutuiksi, että tarvitaan sairaanhoitajia niitä hätistelemään kauemmaksi. Ja erilaisia sosiaalitukia maksetaan yksinäisille ja perheellisille miehille.

Niin että yhteistä on arki, varat ja velat. Yhdessä niistä pitäisi päättää.

4.7.2012 16:25

Yhteiskuntajärjestelmät ovat kansainvälisen mafian käsissä ja niitä johjavat MIEHET!

Meillä pikkuihmisillä ei ole tämän systeemin kanssa muuta tekemistä kuin olla vain ja ainoastaan rahoittajina yrityksille, pankeille, loisvaltioille.
Verenimijät, täit, luteet ja muut ihmismuodon ottaneet röyhkimykset ovat tätä päivää!

4.7.2012 17:11

Kritiikkini "Anna Kontulan pelkäämä 'Alfaurosten Eurooppa' on jo täällä" löytyy täältä:
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/anna-kontulan-pelk-m-alfaurosten-eurooppa-on-jo-t-ll

4.7.2012 19:14

Aamulehden blogit sikseen!!
Katsoppa ilman oikeistopopulamismin värjäämiä silmälaseja, miten monta miestä on EU:n päättävissä elimissä ja montako naista vastaavista tehtävistä löydät?

Angela Merkel taitaa olla ainut ja hänenkin sukupuoltaan on epäilty!!

5.7.2012 10:13

Merkel taitaa olla ihan pian meidänkin asioista päättävä taho kun ollaan siirtymässä liittovaltioon!!
Suomettumisesta puhuneet ja sitä pelänneet saavat niellä omaa myrkkyään oikein kunnolla, kuolemaksi asti!

Kuka puhuu vielä itsenäisestä Suomesta?
Venäjästä Suomi selvisi itsenäisenä valtiona, mutta lännen kanssa avioduttuaan siitä ei enää selvitäkään niin vain. Koko avioliitto on tullut suhteettoman kalliiksi ja ero tulee niin kalliiksi, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa narun päässä, josta pässiä viedään.

Hyvinvointivaltio on mennyttä, itsemääräämisoikeus on mennyttä, koko systeemi on mennyttä!! Hyvästi Suomi!
Siniristilipulla voi pyyhkiä persettä!

6.7.2012 08:33

Niin, naiset hoitavat asiat eritavalla kuten tästäkin saamme nähdä: http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/116905-nuoret-naiset-mukiloivat-toisiaan

8.7.2012 20:35

Taloutemme on ollut riippuvainen muista valtioista siitä lähtien, kun Suomeen tuli turkismetsästäjiä ja tervanpolttajia. Aivan samalla tavalla se on silloinkin ollut riippuvainen muiden taloudellisesta tilanteesta ja politiikasta. Krimin sota aiheutti meille nousukauden ilman omia ansioitamme.

Emme olisi omin avuin pärjänneet viime sodista emmekä olisi päässet 80-90 suuresta lamasta ilman vientikauppaa. Kauppataseita tarkasteltiin jo paljon ennen EU:hun liittymistä. Siinä missä me haluamme myydä tuotteitamme muihin maihin, muut haluavat oman teollisuutensa menestyvän. Ilman EU:n tavaran vapaata liikkumista Englanti voisi laittaa tullin suomalaiselle paperille tai Saksa teollisuustuotteille.

Raha kiertää EU:ssa ympyrää. Maksamme ja saamme. Jos emme tee omaa osaamme, niin ei isommat maat anna meille sympatiaa. Jos joku kuvittelee, että voisimme vain myydä tuotteita EU:hun kovaan hintaa ilman, että osallistumme yhteisteisten ongelmien ratkaisuun, niin on aika tarkistaa lääkitys.

Eihän tämä kivaa ole, mutta vaihtoehto on pahempi.

10.7.2012 00:30

" Jos naiset palaavat kotiin ja taloudelliseen riippuvuuteen miehistä, jää perheen elättäminen miesten niskoille."

Anna Kontulan väittämä on - valitettavasti - täysin tuulesta temmattu. Tällä hetkellä yhä enenevästi suunta on se että mies sekä tuo elannon että hoitaa perhettä. Perheen äiti juoksee "tärkeiden" asioiden perässä ja kaikenlaisissa harrastuksissa.

No, näkeehän sen tuloksenkin jos haluaa katsoa avoimin silmin. Eipä ole hurraamista nykymenossa. Pakkohan jonkun kuitenkin on ne asiat hoitaa ja mies on loppurutistuksessa näköjään se vastuunkantaja monesti.

10.7.2012 08:56

Heh heh.. huvittava kommentti!!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.