Suomessa henkilöllä voi olla vain yksi osoite ja kotikunta. Niiden perusteella määräytyy esimerkiksi äänioikeus, osa tulonsiirroista ja perheen virallinen koko. Kyse ei siis ole pikkuasiasta, vaan isosta osasta perusoikeuksiamme.

32 kommenttia Lisää kommentti

Kaksi kotia, yksi osoite

(PÄÄKIRJOITUS)

Miksi maakravun on kuunneltava merisäätä?

Monta kertaa päivässä radiosta kuuluu, että ”vuoroon säätiedotus merenkulkijoille”. Usein tämän ilmoituksen takia jo hyräilyasteelle edennyt Suomi-iskelmä tai humppa päättyy ennen aikojaan.

10 kommenttia Lisää kommentti

Merellä tuulee – vai niin

Netissä on kohistu Facebook-keskustelusta, joka käynnistyi, kun morsian oli asettanut hääkutsussa lahjan minimiarvoksi 200 euroa. Osa kavereista ilmoitti jättävänsä häät väliin. Morsian perusteli vaadettaan sillä, että häät maksavat, ja että hän kerran elämässään haluaa saada muutakin kuin ”Ikean kynttilöitä”.

8 kommenttia Lisää kommentti

Paljon(ko) häälahjan pitäisi maksaa

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.