(PÄÄKIRJOITUS) Suomessa ei ole ollut oluen veroluokkia, kuten I-olut, III-olut, IV-olut ja IVB-olut, enää 20 vuoteen. Silti ne ovat eläneet kansankielessä, mediassa ja jopa panimoiden teksteissä läpi EU-ajan.

Se on yhtä hassu saavutus kuin takavuosina I-oluen harhainen ja sinnikäs kutsuminen pilsneriksi.

Joko kohta ei saisi nelosolutta mistään?

0 kommenttia Lisää kommentti

Eipä löydy kovin tyytyväisiä kannanottoja nykyiseen Helsingin kaavoituspolitiikkaan ja sen vihreään ilmentymismuotoon. Vihreää se on siksi, että suunniteltu rakentaminen keskittyy pääosin puisto- ja virkistysalueille, eikä tietenkään luonnontilaisia metsiköitäkään ole unohdettu saati kulttuurihistoriallisesti arvokkaita lentokenttäalueita.

Kaupunkisuunnittelun lähtötiedot hataralla pohjalla

0 kommenttia Lisää kommentti

Hallitus on luvannut, ettei veroaste nouse eikä progressio kiristy tällä hallituskaudella.

Tuota lupausta sopii epäillä.

Se edellyttäisi miljardin euron veronalennuksia vielä ennen hallituskauden loppua. Tätä lupausta verojen alentamisesta kärttää myös ay-väki ehtona kilpailukykysopimukselle.

Verottaja haluaa murusetkin

8 kommenttia Lisää kommentti

Stavanger, Norjan öljyteollisuuden keskus, on tuoreen uutisen mukaan taloudellisissa vaikeuksissa, koska öljyn hinta on pysynyt pitkään alhaalla. Komeat talot eivät enää mene kaupaksi.

Suomessa on surtu Oulun ja Salon työllisyystilannetta sen jälkeen, kun Nokian puhelinten menestystarina päättyi.

Detroitin oppitunti

0 kommenttia Lisää kommentti

(PÄÄKIRJOITUS) Pasilaan rakennetaan metroasemaa, joka maksaa kaupungille 17 miljoonaa euroa. Asemalle ei saavu ehkä koskaan yhtään metrojunaa Töölöstä (Helsingin Uutiset 18.5.2016).

Sen sijaan raakatila jää maksutta YIT:n ja kauppakeskus Triplan käyttöön vuoteen 2040 asti.

17 miljoonaa, johon on varaa

0 kommenttia Lisää kommentti

Kansanedustajat joutuivat tyytymään hopeamitaliin raha-automaattiyhdistyksen järjestämässä pokeriturnauksessa Helsingin Casinolla alkuviikosta. Hopean otti RAY:n kilpailijan Paff:in alueelta Ahvenenmaalta valittu Mats Löfström (r.). Paras naiskansanedustaja oli Maarit Feldt-Ranta (sd.).

Pokeripokka petti

0 kommenttia Lisää kommentti

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.