Piilota X Palauta

Keskustelut

Rappiolla on paha olla

Nuoren megamoka on jättää koulunsa kesken. Vanhempien virheenä on sallia koulun hylkääminen, sillä siitä seuraa nuorelle huono loppuelämä. Kultainen nuoruus on koulussa.

Pelkän peruskoulun varassa sinnittelijällä on suuri riski joutua työttömäksi, turhautuneeksi, ylipainoiseksi, päihteiden käyttäjäksi, köyhäksi, kodittomaksi, sairaaksi ja rikolliseksi.

Lue koko juttu

A-P. Pietilä
7 kommenttia Kommentoi

Kommentit

1.5.2012 08:16

A-P Pietilä: "Pelkän peruskoulun varassa sinnittelijällä on suuri riski joutua työttömäksi, turhautuneeksi, ylipainoiseksi, päihteiden käyttäjäksi, köyhäksi, kodittomaksi, sairaaksi ja rikolliseksi."

Vaan kun kuulemma niistä koulutusta saaneistakin tulee sellaisia.

1.5.2012 09:26

Kyllä minun nuorudessa kannatti jättää koulun kesken ja aloittaa yrittäjäksi ja tienata monenkertaisesti konttorirottaan nähden.Laki ynnä muuta tietoa piti kyllä opiskella myöhemmin ja paljon ja onneksi materiaalia löytyi,elämänkoulua ei voitta mikään.Mutta jos puhutaan tästä päivästä niin Pietilä on oikeassa että ilman koulutusta et ole mitään ja minunlaiseni riskinottajia ei tarvita enään se aika on loppu,nyt jyllää vaan suuryritykset ja kilpailevat tälläiset pienet ulos alta aika yksikkön ja toimivat kartelli ja monopooli tyylillä.Tänä päivänä konttorirotta tienaa ja pienyrittäjää kituu ja joutuu lopettaa enemmin tai myöhemmin.Suomessa on kaikki alat loppuunkilpailtu ja uusille ei löydy tilaa,suurin syy on liian pienet markkinat.Suomalaisen rahat riitää just ja just lähikauppaan ja sitten ne loppuvat ja muita palveluja ei tarvita.

1.5.2012 09:37

Tienaa ammattiliittojen neuvottelema min palkka n.2000e/kk ja marssi aatteen puolesta Vappuna.Siinä palkkio jäsenmaksuillesi.

2.5.2012 00:30

Kirjoituksesta unohtui se seikka, että koulutuksiin hakijoita jää joka vuosi ilman koulutuspaikkaa, ammattikoulutasolla enemmän ja muillakin reilunlaisesti. Osa nuorista joutuvat odottamaan muutaman vuoden, ennen kuin pääsevät johonkin kouluun sisään. Jatkossa niin tapahtuu yhä suuremmalle osalle nuorista, koska valtiovalta hyväksi katsoi lakkauttaa koulutuspaikkoja runsain mitoin. Myös oppisopimuskoulutus poistettiin melkein kokonaan, vaikka se on ollut paras tie ammattiin niille, joille koulu on hankalampi juttu.

Miksi siis syytetään nuoria, jos koulutuspaikkoja vähennetään ja jos -kuten kirjoittaja jo itsekin huomasi- työpaikkojen määrä on romahtanut?

Siksi, että päättäjät saisivat itsensä näyttämään siltä kuin olisivat pelastamassa nuoria. Eivät ole, he ovat pelastamassa vain omaa mainettaan omissa mielikuvissaan. Nuoria ei pelasta mikään muu kuin se, että koulutuspaikkoja ylläpidetään riittävä määrä ja yritykset saadaan uudelleen palauttamaan kaikki lähes 80 000 viime vuosina lakkautettua työpaikkaa. Muu on silmänlumetta.

3.5.2012 19:46

Niin-mitä tekee vanhempi, jonka lapsi ei mene kouluun, ei töihin, ei ottamaan selvää, mikä häntä vaivaa, ja kaltaisiansa? Sittenkun he ovat 18, ei voi enää heidän asioihinsa puuttua ,he ovat nk. täysi-ikäisiä.
Talous pidetään yllä jotenkuten sosiaalitoimen puolesta ja vanhempi/vanhemmat jeesaavat lisäksi. MISTÄ TÄMÄ ILMIÖ JOHTUU?

4.5.2012 09:53

Se on tämän julmettun hyvinvointi yhteiskunnan syytä.Jos ei tulisi sossu avustusta niin kyllä työnteko maistuisi ja sitten vanhemmat on vielä syyllisempiä kun eivät käännä selkänsä tälläiselle sosiaalipummille .Ei olisi onnistunut 60 tai 70luvulla,silloin faija olisi sanonut että tässä talossa ei loisia elätetä että tossa on ovi ja näkemiin.Hyvinvointi yhteiskunta suurin syy pahoinvointi yhteiskunnalle.

8.5.2012 12:18

Hienoa olisi, jos opettajat näkisivät jokaisen lapsen tulevaisuuden tekijöinä. Oman leiviskän löytämistä pitäisi pitää esillä alusta alkaen. Erityisesti ne, joilla ei ole kannustajia kotona, hyötyisivät vuosittaisista haaveilu- ja suunnittelusessioista.

Koulutie on monille hankala ongelmakeskeisyyksineen ja monine jälki-istuntoineen. Lapsen täytyy saada tekemisessä ja ryhmässä onnistumisen kokemuksia, muuten koulutien jatkaminen ei varmasti motivoi. Jämäkän puuttumisen lisäksi palkkioita motivoimaan sosiaalista käytöstä ja iloista oppimista. Lisäksi yhteishenkeä, joka nostaa vaikeuksinkin kautta voittoon.

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu