Piilota X Palauta

Keskustelut

Pääkaupunkiseudulle tulee yhteinen potilastietojärjestelmä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on sopinut pääkaupunkiseudun kuntien kanssa yhteisen asiakastietojärjestelmän hankinnasta. Tuleva järjestelmä kattaa sosiaali-, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Tarkoitus on, että järjestelmää laajennetaan myöhemmin kaikkiin HUS-alueen kuntiin.

Lue koko juttu

toimitus
5 kommenttia Kommentoi

Kommentit

8.5.2012 08:25

Tämä on hyvä hanke. Kuntien yhdistämisiä ei tarvittaisi niin runsaasti kuin nyt kaavaillaan, kun olisi yhteiset järjestelmät ja vissit laitokset, jopa terveyskeskukset, erikoistuisivat. Eri kuntien asukkaat hakeutuisivat sinne missä hoito on asiantuntevinta.

Jos kerran elämässään joutuu johonkin operaatioon, niin mikä ihme siinä on, ettei voisi matkustaa sitä varten vaikka Ouluun? Matkustetaanhan sitä Bilbaoon ja Goallekin.

8.5.2012 09:44

Mielenkiinnolla voimme seurata tämän toteutumista/toimivuutta. Tietojärjestelmän kehittämiseen on käytetty runsaasti miljoonia terveydenhuoltojärjestelmässä toimivuutta tavoittamatta!
Kuinkahan tässä käy?

8.5.2012 10:23

Ihmettelen myös, mutta toivon parasta. Yleensä tämmöiset hankkeet kilpailutetaan ja yleensä halvin voittaa - ei onneksi aina. Yleensä nörtit tekaisevat alkuun raakileen, joka on täynnä lastentauteja. Menee juntturaan, ei toimi. Esimiehet syyttävät tumpeloita työntekijöitään, kunnes joka osastolta ja hallintokunnasta kuuluu sama viesti.

Tekijät katoavat kaaosta pakoon niin, ettei käyttäjäparka saa neuvoa ei opastusta, lohdutuksesta puhumattakaan. Sitten maksajan ei auta kuin maksaa lisää niin, että homma alkaa pelata. Näin se homma etenee meikäläisen elämänkokemuksella hankkiman näkemyksen mukaan.

Joskus julkistettiin tutkimus siitä, miten näissä hankkeissa on valtiolta ja kunnilta rahaa palanut miljoonia kuin kankkulan kaivoon. Ei ole tullut lasta vaan enämpi kakkaa. Rahan palamisen lisäksi on monilta ohjelmistojen käyttäjiltä palanut hihat ja hermot.

Vaan ans kattoo, jos olisi tulevaisuus valoisampi. Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.

9.5.2012 03:26

Toivottavasti tällä kertaa tulee reilu kilpailutus.
Aikaisemmissa Suomen terveydenhuollon it -hankkeissa on annettu tuotekehitysrahaa kansainvälisille ohjelmistoyhtiöille, jotka työllistävät pääasiassa Suomen ulkopuolella asuvia. - Tuotekehitystukirahaa ilman jääneet ohjelmistoyhtiöt joutuvat myymään ohjelmistojaan kalliimmalla, joten ne eivät pärjää, kun julkinen sektori ostaa terveydenhuollon ohjelmistoja.
Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) tarkastuskertomuksessaan moittinut tätä toimintaa:
(http://uutisvirta.fi/uutiset/3311023-terveydenhuollon-it-hankkeissa-tuhlailua-ja-laittomuuksia?show=1)
(http://www.hs.fi/talous/Tarkastusvirasto+nuhtelee+ministeri%C3%B6t%C3%A4+it-alan+keskittymisest%C3%A...)

9.5.2012 08:52

Ymm... Parempi tämä (toimiessaan) on, kuin nykyinen järjestelmä. Terveysaseman epävarmat lääkärit lähettävät lentäen potilaat HUSin sairaaloihin tutkimuksiin ja erikoislääkäreille. Laukkaat sinne sun tänne, eikä kukaan näe kokonaisuutta. Hoidetaan ja tutkitaan ihan väärää asiaa. Periaatteessa HUSin lääkäri näkee muualla otetut tutkimukset ja lääkäreiden kommentit, käytännössä linja ei toimi, kone ei aukea ja on vetäistävä ihan hatusta diagnoosi. Päällekkäisiä tutkimuksia tehdään joka käynnillä, kun ei nähdä mitä edellinen määräsi. Potilasta ei kuunnella, eikä hänen sanojaan uskota.

Hukkaan menee ihmisen terveys, tulevaisuus, lääkärin aika, ammattitaito jne. Kaikki tämä siksi, ettei vasen käsi tiedä mitä oikea puuhaa.

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu