Piilota X Palauta

Keskustelut

Helsinkiä uhkaa "katastrofaalisen luokan oikeusskandaali”

Tornirakentamisen periaatteista pitäisi päättää demokraattisesti, vaatii Suomen kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja, kulosaarelainen arkkitehti Heikki Kukkonen.

Lue koko juttu

Marketta Karjalainen
7 kommenttia Kommentoi

Kommentit

23.11.2011 19:58

Kukkonen on jäänyt historian vangiksi. Nykyaikaisen, vihreästi ajattelevan metropolialueen tulisi rakentaa 'oikeita' pilvenpiirtäjiä jokaisen metroaseman, moottoriteiden, pääjunaradan ja suurten kauppakeskusten tuntumaan. Näin saataisiin ihmiset aidosti käyttämään joukkoliikennettä ja vähennettyä parjattuja liikenteen päästöjä. Tiheällä asutuksella saisimme toivottavasti alennettua tolkuttomaksi paisuneita asuinkuluja pääkaupunkiseudulla ja jopa yli tuntiin paisuneita työmatkoja lyhennettyä. Vanhassa ajattelussa pitäytymisen maksaa tavallinen kaupunkilainen. Voidaankin kysyä haluammeko olla 2000 luvun virkeä, innovatiivinen metropolikaupunki, vaiko historiassa roikkuva vanha maalaispitäjä.

30.11.2011 18:06

Maankäyttö- ja rakennuslaista ei löydy ainuttakaan perustetta sille, että yleisesti asemakaavoissa määrätty rakennuksen korkeus olisi yleiskaava-asia, joka pitäisi käsitellä yleiskaavatasolla. "Oikeusskandaalin" perusteena on siten vain kirjoittajan mielipide. Mielipide ja ajatus voi olla ihan hyvä, mutta lakiin se ei perustu. Kaupunkilaisten osallistuminen tapahtuu tässä asiassa asemakaavatasolla kuten tähänkin asti.

8.1.2012 17:20

Muutama tarkasti harkittu torni mahtuu Helsinkiin ilman muuta. Eine mitään pilaa. Vai onko Kulosaarelainen Kukkonen harmissaan oman näköalansa menettämisestä.

8.1.2012 19:56

Korkeampaa rakentamista voitaisiin hyvin suosia metroasemien ja muiden liikenneväylien varressa. Tällaiset tontit eivät kuitenkaan taida kaupunkisuunnitteluvirastoa ja heidän ulkomaisia sijoittajaystäviään kiinnostaa, heille pitää olla parasta merenrantaa.

8.1.2012 21:33

Helsinki on pelkkä käpylä suurkaupunkiin tottuneella. Asukastiheys pitäisi saada suuremmaksi. Tämä tapahtuu korkeamman rakennuksen seurauksena ja täydennysrakentamisena. Itse ainakin pidän ihmisvilinistä ja autoista, tuo kaupungin tuntua. Jopa Tukholma tuntuu monta kertaa suuremmalta paikalta, vaikka se on vain noin kolmanneksen Helsinkiä väkimäärältään suurempi.

9.1.2012 00:24

Kantakaupunkia ei pidä pilata korkeilla torneilla, mutta Itä-Pasilaan ja Itä-keskukseen moottoritien päälle kohtuullisen korkea rakentaminen voisi sopia. Myös Kivinokka voitaisiin säästää rakentamalla vastaavat massat Herttoniemeen Itäväylän päälle ja saataisiin samalla yhtenäinen keskus kaupunginosalle. Vastaavasti rantarakentaminen voitaisiin siirtää moottoritien päälle Lauttasaaressa ja Vuosaaressa.

10.6.2012 09:23

Noniin nämä kommentit ovat asiaa. Miksi sitten lehdissä lukee että kansa ei halua niinsanottuja "pilvenpiirtäjiä" suomeen olisi tulossa vain kerrostaloja, jotka ovat hiukan korkeampia, kuin yleensä.

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu