Piilota X Palauta

Ruusuinen kesähetki

Kommentoi

Mitä jos antaisit tänä viikonloppuna itsellesi lahjaksi kesäisen tuokion. Alennusmyynneissä riutumisen sijaan pakkaisit mukaasi pienet eväät ja ottaisit suunnan Mannerheimintien humusta, Finlandiatalon kulmalta kohti Töölönlahden rantaa. Hetkessä maailma muuttuu; puiston vehreys antaa huumaavan happilatauksen ja vaimentaa kaupungin äänet taustaksi linnunlaululle.

Tällä rantapolulla voit kuulla kesän ja virittää aistisi kohtaamaan kukkien  kuninkaalliset. Vielä muutama reipas askel Oopperan takaa Helsinginkatua oikealle  ja olet perillä Talvipuutarhan tuoksuvassa ruusutarhassa.  Se on ollut paikallaan jo vuodesta 1924 ja kaunis lasinen kasvihuonekin on juuri remontoitu uuteen loistoon. Puutarhan terassilta avautuu myös huikea näkymä kohti Töölönlahtea. Harvoin tulee tarkasteltua kauniin Helsinkimme silhuettia tältä kantilta.

Ruusutarhan runsaat istutukset ovat ylellinen nautinto ja kukkivien ruusujen värejä ja tuoksuja voi ihastella kaikin aistein. Kokemus on lähes runollinen ja irrottaa tehokkaasti ajatuksesi ainakin hetkeksi arjen hyörinästä.

Talvipuutarhan kauniissa kahvilassa on myös omien eväiden syönti sallittua.

http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/Viheralueet/Talvipuutarha/Aukioloajat+ja+osoite

Ami Lasikari

 

Juttusarjassa LÄHIMATKALLA METROPOLISSA Helsinki-oppaat vinkkaavat kesäisistä matkakohteista pääkaupunkiseudulla.