Piilota X Palauta

Teatteri Kallio esittää palkitun dokumenttielokuvan

Kommentoi

Teatteri Kallion kulttuurikeskiviikossa (13.6.) nähdään Annika Martikaisen ohjaama dokumenttielokuva ”Köyhien kampaamo”. Elokuva on voittanut vastikään Kairon Moscars -festivaaleilla parhaan dokumenttielokuva-palkinnon. Elokuva on opinnäytetyö Turun AMK:n journalismin koulutusohjelmasta.

 Dokumentti kertoo Demista, 23-vuotiaasta kampaajasta, joka leikkaa ilmaiseksi vähävaraisten hiuksia Hurstin leipäjonossa. Teemana dokumentissa on köyhyyden ja ulkonäön välinen yhteys mutta myös vapaaehtoistyö. Äänessä ovat asiakkaat, Hurstin leipäjonon miehet ja naiset: tärkeintä on sulautua joukkoon, ettei jää muiden tuijotettavaksi.

 Esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus, paikalla muun muassa ohjaaja Annika Martikainen ja "köyhien kampaamoa" pyörittävä Djemile ”Demi” Ramadani.

Dokumenttielokuva Köyhien kampaamo. Ohjaus: Annika Martikainen.  Kuvaus / leikkaus: Janne J. Riikonen. Äänitys: Matias Hakala. Tuotanto: Turun AMK:n journalismin koulutusohjelma. Elokuvankesto: 16-min.  13.6. klo 18.30 Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28.