Piilota X Palauta

Kallion kävelyfestivaali kadunmiesten jalanjäljillä

Kommentoi

Kallion kävelyfestivaali syyskausi alkaa tiistaina 28.8. kävelyllä, joka tarkastelee kadunmiesten maailmaa itäisessä kantakaupungissa 1960- ja 70-lukujen taitteessa. Kävely perustuu J.K. Harjun muistiinpanoihin. Harju oli taitavasti kirjoittava originelli mutta myös kadunmies ja asunnoton alkoholisti, joka keräsi ja dokumentoi mikroaineistoa ympäristöstään. Kertomukset on merkitty muistiin rönsyilevällä slangilla ja monet jutut liittyvät  tiettyyn kaupunginosaan, muun muassa Kallioon. Oppaana toimii J.K. Harjun kirjalliseen aineistoon perehtynyt Heli Paakkonen. ”Pimeitä pulloja ja pulisotkua -kävely kadunmiehen Kallioon” alkaa Hakaniementorilta 28.8. klo 18.00.

Tiistaina 18.9. klo 18.00 Askeleet suuntautuu Sörnäisten entiselle satama-alueelle. Sörnäisten kadonneet saaret –kävelyllä perehdytään alueen menneisyyteen ja tutustutaan samalla tulevan asuinalueen nykyisyyteen sekä tulevaisuuteen. Lähtö: Lintulahdenkatu 10.

Lokakuun kävelyllä (tiistai 23.10.) tutustutaan puolestaan Itäisen Harjun monipuoliseen arkkitehtuuriin. Lähtö klo 18.00 Harjutorilta.

Kallion kävelyfestivaali on Kallion Kulttuuriverkoston ja teatteri Kallion yhteishanke. Kävelyt kestävät enintään kaksi tuntia. Kävelyille on vapaa pääsy. Joillakin kävelyillä on myytävänä käsiohjelma. Varaa mukaan 2-3 euroa. Kävelyillä ei ole säävarausta. Huomio sääolosuhteiden mukainen pukeutuminen. Kallion Kävelyfestivaalin Omatoimikävely-reittejä löytyy osoitteesta www.kallionkulttuuriverkosto.fi.