Piilota X Palauta

Monikulttuurinen perheleiri tarjosi hengähdystauon

Kommentoi

Itä-Helsingin seurakuntien diakoniatyö järjesti kesäkuussa monikulttuurisen perheleirin kulttuurikeskus Sofiassa. Liki 40 lasta ja vanhempaa viihtyi Vuosaaressa kolme päivää leväten, jutellen, leikkien ja saunoen.

Seurakuntien monikulttuurileireillä on jo 20-vuotiset perinteet Itä-Helsingissä. − Tarkoituksena on tarjota lepoa ja vaihtelua arkeen perheille, joilla ei välttämättä muutoin olisi paikkaa ja taloudellisia mahdollisuuksia lähteä lomalle. Leirillä saa yhteyden muihin samankaltaisessa tilanteessa eläviin ja vertaistukea heiltä, ohjaajina toimineet diakonit Kaarina Kauppila Vuosaaresta ja Susanna Pekkonen Mikaelin seurakunnasta mainitsevat.

Eri puolilla Itä-Helsinkiä asuvat leiriläiset ovat lähtöisin eri puolilta maailmaa: Kongosta, Marokosta, Venäjältä, Vietnamista, Thaimaasta muun muassa.

Monikulttuurileirit ovat avoimia eri uskontoja tunnustaville. Ruokailun, saunomisen ja muun ohjelman lomassa oli evankelis-luterilainen hartaushetki, johon voi osallistua valintansa mukaan.

Monen leiriläisen mielestä mukavinta oli tavata uusia ihmisiä. − Toivoisin enemmänkin tällaisia hengähdysmahdollisuuksia, huokaisi marokkolaissyntyinen, nykyisin Vuosaaressa asuva Ilham Laaguid. Algeriasta lähtöisin oleva Mounira Kahoul puolestaan kertoi mielissään, että leiri tarjosi hänelle ja hänen 6-vuotiaalle pojalleen kaivattua virkistystä ja uusia tuttavia.  

Eila Jaakola, diakoniatiedottaja