Lapsiperheiden tukala tilanne jatkuu Konalassa

MLL Konalan iltapäiväkerholaisia hattujuhlissa

Olemme huolissamme Konalan ala-asteen opetusjärjestelyistä Hilatien sivukoulun sulkemisen jälkeen. Koulun 1-2-luokan oppilaat siirrettiin Riihipellonkujan koululle väliaikaisiin tiloihin, jotka ovat täysin riittämättömät ensi lukuvuodelle.

Hilatieltä evakuoidut luokat sijoitettiin tekstiili-, kirjasto/ATK-, musiikki- ja kieltenopetusluokkiin. Näin ollen näitä oppiaineita ei pysty opettamaan 3-6-luokkalaisille 1-2- luokkalaisten ollessa luokissaan.

Koululla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa 23.4. työsuojelupäällikkö Olli Manninen ehdotti lasten siirtämistä kaupungin muihin vapaisiin tiloihin alueella. Konalassa tällaisia vapaita tiloja ei ole. Haluamme pitää yhtenäisen ala-asteen Konalassa emmekä ripotella lapsia opiskelemaan ympäri Helsinkiä.

Kannatamme parakkikoulun pystyttämistä Riihipellonkujan koulun yhteyteen. Konalaan tarvitaan tilat, jonne 1-2-luokkalaisten lisäksi myös Hilatien koulun opetustilan menettäneet esikoululaiset mahtuisivat. Alueen ainoaan päiväkotiin on jo ennestään pitkät jonot, ja ensi vuodelta se joutuu entisestään vähentämään pienempien lasten hoitopaikkoja, jotta alueen esikoululaisten ryhmät saataisiin sijoitettua.

Konalan lapsiperheiden määrä on kasvussa. Jo yksin entiselle Hartwallin tehtaan alueelle valmistuu vuoteen 2016 mennessä yli 600 uutta asuntoa.

Yksi alueen tärkeistä toimijoista on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Konalan paikallisyhdistys, joka ylläpitää iltapäiväkerhoa 1-2-luokkalaisille ja erityisoppilaille. Kerhoon ollaan tänä keväänä palkkaamassa kahta uutta ohjaajaa kasvavan lapsimäärän vuoksi. Ensi syksyksi Iltapäiväkerhotoimintaan Konalan ala-asteelle on hakenut 43 lasta.

Haluamme toimivan ja yhtenäisen esi- ja perusopetuksen alueellemme. Toivomme kaupungin huomioivan kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta Konalan lasten ja lapsiperheiden tilanne ei entisestään vaikeutuisi. Vaadimme nopeita päätöksiä, että koulutyö voi alkaa rauhallisissa merkeissä ensi syksynä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Konalan paikallisyhdistys ry

http://konala.mll.fi

MLL Konala

Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota lapsille ja heidän vanhemmilleen perheitä yhdistävää laadukasta, monipuolista, virkistävää ja kohtuuhintaista harrastustoimintaa, joka tukee perheiden välisten sosiaalisten verkostojen syntymistä. Suurin osa yhdistyksen toiminnasta perustuu vapaaehtoistyöhön.

Jäseniä yhdistyksessä on yli 300. Vuosi 2012 on yhdistyksen 14. toimintavuosi. Vapaaehtoisena voit olla mukana juuri sen verran kuin sinulla on aikaa ja voimavaroja.

http://konala.mll.fi