Lapsiperheiden tukala tilanne jatkuu Konalassa

MLL Konalan iltapäiväkerholaisia hattujuhlissa

Riikka Mäkelä

Olemme huolissamme Konalan ala-asteen opetusjärjestelyistä Hilatien sivukoulun sulkemisen jälkeen. Koulun 1-2-luokan oppilaat siirrettiin Riihipellonkujan koululle väliaikaisiin tiloihin, jotka ovat täysin riittämättömät ensi lukuvuodelle.

Hilatieltä evakuoidut luokat sijoitettiin tekstiili-, kirjasto/ATK-, musiikki- ja kieltenopetusluokkiin. Näin ollen näitä oppiaineita ei pysty opettamaan 3-6-luokkalaisille 1-2- luokkalaisten ollessa luokissaan.

Koululla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa 23.4. työsuojelupäällikkö Olli Manninen ehdotti lasten siirtämistä kaupungin muihin vapaisiin tiloihin alueella. Konalassa tällaisia vapaita tiloja ei ole. Haluamme pitää yhtenäisen ala-asteen Konalassa emmekä ripotella lapsia opiskelemaan ympäri Helsinkiä.

Kannatamme parakkikoulun pystyttämistä Riihipellonkujan koulun yhteyteen. Konalaan tarvitaan tilat, jonne 1-2-luokkalaisten lisäksi myös Hilatien koulun opetustilan menettäneet esikoululaiset mahtuisivat. Alueen ainoaan päiväkotiin on jo ennestään pitkät jonot, ja ensi vuodelta se joutuu entisestään vähentämään pienempien lasten hoitopaikkoja, jotta alueen esikoululaisten ryhmät saataisiin sijoitettua.

Konalan lapsiperheiden määrä on kasvussa. Jo yksin entiselle Hartwallin tehtaan alueelle valmistuu vuoteen 2016 mennessä yli 600 uutta asuntoa.

Yksi alueen tärkeistä toimijoista on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Konalan paikallisyhdistys, joka ylläpitää iltapäiväkerhoa 1-2-luokkalaisille ja erityisoppilaille. Kerhoon ollaan tänä keväänä palkkaamassa kahta uutta ohjaajaa kasvavan lapsimäärän vuoksi. Ensi syksyksi Iltapäiväkerhotoimintaan Konalan ala-asteelle on hakenut 43 lasta.

Haluamme toimivan ja yhtenäisen esi- ja perusopetuksen alueellemme. Toivomme kaupungin huomioivan kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta Konalan lasten ja lapsiperheiden tilanne ei entisestään vaikeutuisi. Vaadimme nopeita päätöksiä, että koulutyö voi alkaa rauhallisissa merkeissä ensi syksynä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Konalan paikallisyhdistys ry

http://konala.mll.fi

MLL Konala

Konalan paikallisyhdistys on perustettu 1998. Vuoden 2014 marraskuussa yhdistyksessämme oli 384 jäsentä. MLL:n toiminnan perusta on paikallinen vapaaehtoistoiminta, joka vastaa lapsiperheiden tarpeisiin.
MLL paikallisyhdistykset parantavat lapsiperheiden hyvinvointia ja edistävät aktiivista kansalaisuutta yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Paikallisyhdistyksissä ihmiset voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa sekä asuinalueensa viihtyvyyteen ja turvallisuuteen. MLL toimii vaikuttamalla ja vaikuttaa toimimalla.
Vapaaehtoisena voit olla mukana juuri sen verran kuin sinulla on aikaa ja voimavaroja!
http://konala.mll.fi