Piilota X Palauta

Partiolaiset talvisesti kisaamassa

Kommentoi

Menneenä viikonloppuna espoolaiset partiolaiset järjestivät uusimaalaisille partiolaisille partiotaitojen talvikilpailut Kiljavalla, Hyvinkäällä. Kilpailussa oli osanottajia ja järjestäjiä yhteensä lähes kaksisataa.

Kilpailu alkoi lauantai-aamuna kilpailukeskuksena toimineen Kiljavan leirikeskuksen pihalta. Kilpailussa järjestettiin sekä päivä- että yösarja. Päiväsarjalaiset osallistuivat lauantaina kymmeneen ja yösarjalaiset kuudesta kahdeksaan tehtävärastin suorittamiseen. Tehtävissä testattiin muun muassa kilpailijaryhmien kädentaitoja lumikenkien rakennuksessa ja lusikan valmistuksessa sekä presidentti-, musiikki- ja alusvaatetuntemusta.

– Partiotaitokilpailuissa saadaan selville, mitä on todellinen joukkuehenki ja koetaan sellaista, mitä missään muualla ei voi kokea. Partiotaitokilpailut ovat tekemällä oppimista ja yhdessä toimimista parhaimmillaan, tiivistää kilpailun tehtäväpäällikkö Martta Jämsén.

Kilpailu käytiin hyvässä säässä, leudossa pakkasessa ja kevyessä lumisateessa. Kilpailijat vaikuttivat sunnuntaiaamunakin tyytyväisiltä ja energisiltä, vaikka olivat nukkuneet yönsä ulkona avotulen lämmittäessä. Mukavuuksia oli tarjolla kisaajille heidän päästyä maaliin sunnuntai-iltapäivällä.