Piilota X Palauta

Paskaplaani ja punainen tupa?

Kommentoi

Tapanilan Eläkkeensaajien kevätkauden ensimmäinen tapaaminen on jo takanapäin. Päivän moderaattorina toimi tälllä kertaa yhdistyksen puheenjohtaja Martti Pöysälä. Hän johdatteli meidät vanhaan Tapanilaan ja kertoi oikeastaan keskellä nykyistä Tapanilaa olevasta vanhasta "paskaplaanista", jonne vielä ennen sotia ja vähän sen jälkeenkin käytiin tyhjentämässä Helsingin yleisten käymälöiden tuotteet.

Martti kertoi myös samaisen paikan myöhemmästä käytöstä, kun Valtion Rautatiet otti paskaplaanin kenttää raskaamman tavaran varastointialueeksi ja rakennutti tulevalle varastomestari Johannes Jussilalle asunnoksi punaisen tuvan. Se on tälläkin hetkellä hyvässä kunnossa, tapanilalaisten kokoontumistupana ja näyttää nätiltä talviseenkin aikaan. Martti itse teki nuorena miehenä töitä varastomestari Johannes Jussilan alaisena. Johannes viljeli omaperäistä huumoria ja oli muuten yksi Tapanilan työväentalon ja työväenyhdistyksen kantavia voimia.

Irja ja Tauno pitivät tälläkin kertaa huolta tapaamisemme musikkaalisesta tasosta - heidän esityksiään pääset katsomaan alla olevien linkkien kautta.

Ote Martin tervetiuliaispuheesta http://youtu.be/bP9t4aCK_vw

Irja ojentaa valkoisia ruusuja

http://www.youtube.com/watch?v=qJe3jX-yqsY

Tauno laulaa noista pilvistä http://youtu.be/o88XsSyjZ3E