Piilota X Palauta
Lukijan uutinen

Fantasianäytelmä Amelei, majava ja kuningas katolla

1 Kommentoi

Mikä valaisisi Kammokuiskekorven? - Fantasiateatteria Helsingin työväenopistolla

Puhuvatko kanat rauman murretta? Miten päärynävihamieliseksi tullaan? Mikä salaisuus kurpitsalla on? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin antaa vastauksen Helsingin työväenopiston esittämä fantasianäytelmä Amelei, majava ja kuningas katolla. Tapahtuvat lähtevät liikkeelle, kun rastas laulaa, että kylään on tulossa kruunupää. Ilkeä äitipuoli lähettää Amelein pimeään Kammokuiskekorpeen, jotta prinssi ei valitsisi puolisokseen Ameleita vaan tämän siskopuolen. Korvessa Ameleita odottaa seikkailu, josta hän ei selviä yksin.

Näytelmä on työväenopiston teatteritaiteen perusopetus (Taipe)-opintokokonaisuuden opiskelijoiden päättötyö. Tekijöille projekti on ollut seikkailu, sillä näyttelijät ovat puurtaneet esitystä kasaan oman työnsä ohessa ja ohjaajakin on tehnyt pitkää päivää. Puvut, naamiot, lavasteet ja julisteet ovat näyttelijäkokoonpanon itse suunnittelemia ja toteuttamia. Lopputuloksena syntyi jännittäviä hahmoja ja fantasianäytelmä, joka pitää otteessaan loppuun saakka.

Amelei, majava ja kuningas katolla saa ensi-iltansa 26. huhtikuuta työväenopiston Juhlasalissa Helsinginkatu 26:ssa. Näytelmän on kirjoittanut Tankred Dorst, ja sen ohjaa Ulla Tarvainen. Esityksiin on vapaa pääsy.

1 kommentti Kommentoi
teatteritaipe  

Kommentit

3.4.2012 21:52

Lisätietoja saat osoitteesta: https://www.facebook.com/events/209036532528549/

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.