Piilota X Palauta
Lukijan uutinen

Helsingin Autoteknillinen Yhdistys esittelee sähköistä liikkumista

Kommentoi

Helsingin Autoteknillinen Yhdistys eli Haty täyttää kesäkuussa 80 vuotta. Sen kunniaksi yhdistys tarjoaa lauantaina 9. kesäkuuta kaikille avoimen sähköisen liikkumisen näyttelyn.
Näytteilleasettajina ovat kattavasti mukana keskeiset sähkö- ja hybridiajoneuvojen valmistajat sekä infratoimittajat.
Sähköautot ja moninaiset sähköisen liikenteen järjestelmät ovat nyt vahvasti esillä. Vireillä on useita mittavia julkisrahoitteisia hankkeita, ja esimerkiksi sähköautomarkkinat ovat saaneet pirteän vaihteen päälle. Lähes kaikilla merkittävillä valmistajilla on omat hybridi- ja sähköautoversionsa. Myös sähköinen joukkoliikenne kehittyy kovaa vauhtia.
Sähköisen liikkumisen näkymät ovat siten luonnollinen valinta maan vanhimman ja suurimman autoteknillisen yhdistyksen 80-vuotisjuhlan teemaksi.
Haty haluaa juhlavuotensa kunniaksi tuoda sähköisen liikenteen kaikkien ulottuville. Marina Congress Centerin (Katajanokanlaituri 6) lämpiössä sähköisen liikenteen näyttely on yleisölle maksutta avoinna lauantaina 9. kesäkuuta klo 12.00 - 18.00.
Autoalan ammattilaisille on tarkoitettu samana päivänä pidettävä maksullinen pääkaupungin sähköisen liikenteen seminaari, jossa käsitellään sähköisen liikenteen tuoreimmat kehitysvaiheet ja viimeisimmät tulevaisuutta koskevat näkymät.
VTT:n tutkimusprofessori Nils-Olof Nylundin alustuksen aiheena on sähköautoliikenteen tulevaisuusskenaario; sähköisen joukkoliikenteen tulevaisuutta valottaa johtaja Sami Ojamo Veolia Transport Finland Oy:stä; sähköautokannan vaikutusta myyntiverkostolle tarkastelee asiamies Jouko Sohlberg Autoalan Keskusliitosta. Päivä huipentuu iltajuhlaan, jossa puhujana on emeritusprofessori Antti Saarialho.
Tapahtumat kytkeytyvät Suomen Autoteknillinen Liitto (SATL) ry:n perinteisiin, valtakunnallisiin kesäpäiviin, jotka pidetään Helsingissä Haty:n juhlien yhteydessä.
Haty ry:lla on noin 1100 henkilöjäsentä. Verkostoitumisen kanavana toimivan yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteistoimintaan alueen auto- ja kuljetusalan insinöörit, teknikot ja muut alalla esimies- tai vastaavissa tehtävissä toimivat henkilöt. Yhdistys haluaa edistää alan ammattien kehittämistä toimimalla jäsentensä teknillisen sivistyksen ja ammattitaidon kohottamiseksi.

Omniplus  

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.