Piilota X Palauta
Lukijan uutinen

Naurujoogaa Kivikossa

Kommentoi

Naurujoogaryhmä aloitti kokoontumisensa Kivijatatie 1-talon kerhohuoneessa. Ryhmä nauramisesta kiinnostuneita asukkaita kokoontuu kerran viikossa yhdessä nauramaan ja itseään piristämään. Nauramisen hyvää tekevä vaikutus kestää useita päiviä, kannattelee pimeän ajanjakson ylitse ja keventää olotilaa.

Naurujooga on ainutlaatuinen harjoitustekniikka, jonka avulla voidaan nauraa ilman vitsejä, huumoria tai komiikkaa. Naurujoogasessio aloitetaan ryhmäharjoituksena katsekontakti huomioiden. Lapsenomainen leikkimielisyys johtaa pian todelliseen ja pitkäkestoiseen nauruun. Tekniikkaa kutsutaan naurujoogaksi sen vuoksi, että siinä yhdistetään nauraminen ja joogahengitys. Tämä tuo aivoihin ja kehoon runsaasti happea. Se saa osallistujan tuntemaan itsensä virkeäksi ja hyvinvoivaksi.
Naurujooga perustuu tieteellisiin tutkimuksiin siitä, että keho ei erottele tekonaurua aidosta naurusta. Kummassakin tapauksessa sen hyödylliset vaikutukset ovat samanlaiset. Naurujooga lisää yleistä hyvinvointia, endorfiinipitoisuus nousee ja mieli piristyy. Naurulla on erittäin paljon hyödyllisiä terveysvaikutuksia.
Naurujoogatoiminnan aloitti tri Madan Kataria v. 1995 Intiassa ja nykyisin toiminta on laajentunut nopeasti ympäri maailmaa. Nauruklubeja on jo tuhansia 65 eri maassa.

Ensimmäinen nauruklubi aloitti kerrostalon kerhohuoneessa ja yhteisnauru on raikunut jo useana tiistaina.
Toinen nauruklubi starttaa Asukastalo Kivenkolossa 10.11.2011 (os. Kivikonkaari 11)
Kaikki nauramisesta ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!
Lisa Leinonen
Naurujoogaopettaja
040 4177 976

Lisa  

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu